Air Products Home

News ReleaseAir Products rondt de overname van ACP af

01/03/2019 Diegem

Air Products (NYSE: APD) heeft vandaag bekendgemaakt dat de acquisitie van ACP Europe SA (ACP), de grootste onafhankelijke producent van koolstofdioxide (CO₂) in Europa, is afgerond. Financiёle informatie over de transactie wordt niet bekendgemaakt.

Air Products Completes Acquisition of ACPMet deze overname is Air Products in staat om bestaande klanten beter van dienst te zijn en nieuwe groeikansen voor industriële gassen na te streven. Klanten kunnen nu profiteren van een sterke positie voor de levering van vloeibaar CO₂ in meer Europese landen en een betere distributie op het Europese vasteland. 

“Dit is een goede, logische zet. De CO₂-activiteiten van ACP vormen een perfecte aanvulling op onze business. We beschikken nu over een degelijke uitgangspositie om onze klanten meer waarde te bieden en om een verdere groei van onze industriёle gasactiviteiten in Europa te realiseren,” zei Ivo Bols, President Industrial Gases van Air Products in Europa en Afrika. “Ik twijfel er niet aan dat onze klanten zullen profiteren van het sterker portfolio van producten en van de gezamenlijke expertise van het nieuw samengestelde team.”

“Met meer dan 120 jaar ervaring in CO₂ hebben we een kwaliteitsvol en goed beheerd bedrijf opgebouwd dat prima presteert”, lichtte Jan De Ridder, directeur van ACP, toe. “Dat we een onderdeel van Air Products zijn geworden, betekent dat we de toekomst met groot optimisme tegemoet zien.”

Met deze acquisitie versterkt Air Products verder zijn positie als leverancier van het complete gamma industriële gassen en diensten in de regio.

Aan alle vereiste voorwaarden voor het afsluiten van de overeenkomst is voldaan en alle goedkeuringen door de overheden zijn verleend. Air Products hoeft als onderdeel van de goedkeuring door de Poolse mededingingsautoriteiten geen bedrijfsonderdelen af te stoten. Het bedrijf moet een beperkt deel van de Poolse productiecapaciteit afbouwen als er in een periode van enkele jaren niet aan bepaalde marktvoorwaarden is voldaan. 

ACP bedient klanten die actief zijn in diverse bedrijfstakken waaronder de chemie, de tuinbouw en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het bedrijf heeft meer dan 120 medewerkers, vier fabrieken voor vloeibaar CO₂, en twee productielocaties voor ‘droogijs’.


Over ACP (een Air Products bedrijf)
ACP werd opgericht in 1897 en is een de grootste leverancier van CO₂ in Europa met een uitmuntende expertise op dat gebied. ACP heeft uitzonderlijke kennis van CO₂-productie en van de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Niet alleen de kennis en de ambitie, maar ook de state-of-the-art technologie stellen ACP in staat om excellente CO₂-toepassingen te ontwikkelen. ACP heeft vestigingen in Belgiё, Nederland, Frankrijk, Polen en Oekraïne; vier productielocaties, die gebaseerd zijn op zes onafhankelijke CO₂-bronnen; acht state-of-the-art CO₂-reinigingsinstallaties en twee productielocaties voor ‘droog ijs’. De eigen jaarlijkse productiecapaciteit is 630.000 ton. De ACP-productielocaties worden ondersteund door aanvullende sourcing units om grotere regio’s te kunnen bedienen dan alleen de landen waar ACP zelf actief is. 

Over Air Products 
Air Products (www.airproducts.com) is al meer dan 75 jaar een wereldwijd toonaangevende onderneming voor industriële gassen. Het bedrijf levert industriële gassen en bijbehorende apparatuur aan tientallen bedrijfstakken zoals raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens wereldwijd de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur voor vloeibaar aardgas (LNG).

Air Products realiseerde in boekjaar 2018 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 35 miljard. Ongeveer 16.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, die de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen. Ga voor meer informatie naar www.airproducts.be

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2018.

Downloads

|

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Welk type aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding