Air Products Home

News ReleaseAir Products en thyssenkrupp tekenen samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van grootschalige elektrolysefabrieken

Elektrolysefabrieken gaan groene waterstof produceren voor transport, energieopwekking en de chemische industrie

09/07/2020 Brussel

Air Products, een van de belangrijkste ontwikkelaars van megaprojecten voor de productie van industriële gassen ter wereld, en thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers, de wereldmarktleider in technologieën en uitgebreide oplossingen voor grootschalige elektrolysefabrieken, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee bedrijven zullen in belangrijke regio’s op exclusieve basis samenwerken en voor de ontwikkeling van projecten voor de levering van groene waterstof gebruikmaken van hun complementaire technologie, de engineeringexpertise en de kwaliteit van de projectuitvoering.

thyssenkrupp levert zijn technologie en stelt specifieke engineering, equipment en technische diensten ter beschikking voor de bouw van waterelektrolysefabrieken, die door het bedrijf in eigen beheer gebouwd en gerund worden. De samenwerking maakt gebruik van de technologie van thyssenkrupp, waarmee Air Products groene waterstof zal ontwikkelen die ingezet wordt als energiedrager voor duurzaam transport, voor energieopwekking en voor de productie van chemicaliën.

“De samenwerkingsovereenkomst met thyssenkrupp is een belangrijk element in onze waardeketen voor de ontwikkeling, de bouw, het eigendom en het beheer van grootschalige installaties en de levering van groene waterstof voor mobiliteit, energie en industriële toepassingen. We kijken ernaar uit om onze gezamenlijke sterktes te bundelen en het leveren van substantiële duurzaamheidsvoordelen dankzij transitieprojecten met groene waterstof”, zei Dr. Samir J. Serhan, Chief Operating Officer bij Air Products. 

“Wij zijn bijzonder trots dat we met Air Products samenwerken om de supply chains voor brandstoffen, chemicaliën en industriële grondstoffen duurzamer te maken. Grootschalige elektrolyse is een sleuteltechnologie om hernieuwbare energie te koppelen aan verschillende sectoren van de mobiliteit en de industrie. Als één van de wereldmarktleiders in elektrolyse dragen we zowel bij met technologie als met grootschalige productiecapaciteit. Op dit moment zijn we al zover dat we per jaar 1 gigawatt voor waterelektrolysefabrieken kunnen leveren en zijn we in staat om de capaciteit in deze groeiende markt snel op te voeren”, zei Denis Krude, CEO van thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers.

thyssenkrupp heeft een zeer effectieve alkaline waterelektrolyse-technologie ontwikkeld. Het bedrijf heeft meer dan 600 projecten en elektrochemische fabrieken gebouwd met een totale capaciteit van meer dan 10 gigawatt en beschikt over diepgaande kennis over engineering, inkoop en bouw van dergelijke fabrieken.  

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan elektrolysefabrieken met lage kapitaal- en operationele kosten (CAPEX en OPEX), betrouwbare technologie en een solide projectuitvoering om grootschalige waterstofprojecten levensvatbaar maken, hebben Air Products en thyssenkrupp zich gebonden aan de exploitatie van groene waterstoffabrieken op gigawatt schaal. 

Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is al bijna 80 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiële industriële gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en beheert enkele van de grootste industriële gasinstallaties, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliën.

Air Products realiseerde in boekjaar 2019 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 50 miljard. Meer dan 17.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.be of volg het bedrijf op LinkedIn

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2019.

Downloads

|

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Welk type aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding