Elektriciteitsopwekking

Air Products' station voor waterstofenergie—Infrastructuur voor hernieuwbare waterstofbrandstof

Air Products’ station voor waterstofenergie produceert hernieuwbare elektriciteit, waterstof en warmte uit biogas.

Waterstof wordt gezien als een vervanging van de huidige fossiele brandstoffen omdat het in overvloed aanwezig is, efficiënt is, en anders dan andere alternatieven, de mogelijkheid biedt hernieuwbaar te zijn, en geen emissies produceert. Het kan worden gebruikt als energiedrager bij het opwekken van elektrische stroom met waterstofbrandstofcellen en waterstofverbrandingsmotoren.

In een waterstofbrandstofcel wordt waterstof gecombineerd met zuurstof uit de lucht om elektriciteit op te wekken. Zolang waterstof wordt toegevoerd, blijft de brandstofcel werken en elektriciteit opwekken met als enige bijproducten warmte en water.

Veel brandstofcellen die momenteel in gebruik zijn voor lokale elektriciteitsopwekking vereisen integratie met een generator om een waterstofrijk gas te produceren uit koolwaterstoffen, zoals aardgas of propaan. Echter, talrijke voordelen kunnen worden gerealiseerd door directe toepassing van zuivere waterstof in de brandstofcel. De toepassingen die geschikt zijn in combinatie met een dergelijk direct gebruik van waterstof zijn bijvoorbeeld in draagbare apparaten, hoofdstroom, reservestroom, piekafvlakken en netstabilisatie.

Contactgegevens

Er is een fout opgetreden. Corrigeer de gemarkeerde velden.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Wat kunnen wij voor u beantwoorden?

  1. Welk type aanvraag?

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding