Energie

Hoewel de argumenten voor energie en milieu tegenstrijdig lijken, kan het gebruik van industriële gassen en geavanceerde scheidingstechnologie zowel de energiezuinigheid verbeteren als een lagere uitstoot van energiecentrales mogelijk maken. Als wereldleider op het gebied van industriële gassen is Air Products uitstekend gekwalificeerd om deze sector te ondersteunen bij het bereiken van deze doelstellingen.

Decennia lang hebben wij energieproducenten ondersteund met een scala aan producten, zoals installatieservices, industrieel gas voor IGCC’s en fotovoltaïca (ter ondersteuning van energieopwekking). Aangezien ook wij energieproducent zijn, ervaren we de wijzigingen op de markt en de trends ook op onze eigen locaties en spelen we daarop in, zoals in onze vestiging in Stockton, Californië, waar wij ter verbranding biomassa bijmengen om de algemene CO2-voetafdruk te beperken.

Wij hebben ook de energieprocessen in andere industrieën ondersteund met efficiëntieverbeteringen (bijvoorbeeld met oxyfuel voor de staal-, glas- en cementindustrie, waar onze technologie de efficiëntie verbetert, de productie verhoogt, het brandstofverbruik reduceert en als gevolg daarvan zowel de NOx- als de CO2-uitstoot verlaagt). Wij wenden onze kennis van oxyfuel-technologie ook aan om de energiesector te ondersteunen bij het streven de CO2-uitstoot te verlagen en zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een op oxyfuel gebaseerde methode voor het afvangen van CO2 in kolengestookte energiecentrales.

Energie Segmenten

Contactgegevens

Oxyfuel CO2-afvangst en zuivering

Streaming demo vanuit Vattenfall

De mogelijkheden benutten ...

van schone energie.

Waterstofenergiestation

Hoog rendement en hernieuwbaar

X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding