Uw experts in metaalbewerking

Marco Ameye

Werkt bij Air Products sinds: 1998

Locatie: Brussel, België

Qualifications: Gecertificeerd Europees lasingenieur & industrieel ingenieur lastechniek

Contact: ameyem@airproducts.com  

Over Marco

Marco Ameye is commercieel-technologie manager voor de Metal Fabrication in Europa. Hij valt onder de marketingafdeling van Packaged Gases voor Europa. Marco houdt zich vooral bezig met de promotie van de ‘differentiated offerings’ en nieuwe aanbiedingen (zoals Maxx®-gassen en Integra®-cilinders) voor lassen en snijden in de Europese metaalindustrie. “Ik noem mijzelf wel eens het technische geweten van de marketing- en salesafdeling, omdat ik probeer een link te leggen tussen de wensen en behoeftes van de klant en de toepassing van gassen in de praktijk. Dat is vooral belangrijk bij de introductie van nieuwe producten en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Om een voorbeeld te geven: vóór de lancering en introductie van de Integra®-XtraLite cilinders in Frankrijk, heb ik de cilinders in de praktijk bij klanten getest en hun reacties in kaart gebracht.”

Ameye werkt het liefst op operationeel niveau en in de praktijk. Hij is regelmatig in een oude spijkerbroek en met lashelm en laspak aan te vinden bij klanten om zelf nieuwe gassen te testen of demonstraties te geven. Ameye geeft ook leiding aan het team van zestien welding application specialisten, die actief zijn in landen als Duitsland, Polen, Tsjechië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Dubai, Maleisië, China en natuurlijk de Benelux. Daarnaast is Marco betrokken bij de ontwikkeling van promotiemateriaal als presentaties, brochures en customer cases. Hij houdt zich ook bezig met het maken van calculatieprogramma’s en rekenmodellen, die de marketing- en salesmensen kunnen gebruiken om succesvoller te zijn in hun verkoop en bij het verbeteren van de reputatie van Air Products als ‘lasexpert’.

Ervaring

Marco Ameye werkt al sinds 1992 in de las- en gaswereld. Meteen na zijn opleiding ging hij aan de slag bij AGA Gas, dat door Air Products werd overgenomen. Officieel staat hij sinds 1998 bij Air Products op de loonlijst. Ameye is opgeleid tot industrieel ingenieur electromechanica met optievakken lastechnieken. Hij werd later op basis van zijn ervaring gecertificeerd tot Europees lasingenieur (certificaat Nr. EWE-BE 00194).  Hij is aangesloten bij diverse internationale vakverenigingen als het EWF en de AWS. Ameye bezoekt klanten die werken in tal van branches: de metaalconstructie, de vliegtuigbouw, de automobielindustrie, de offshore en de energiesector. Ameye is vooral erg geïnteresseerd in de toepassing van lasrobots. Die zijn volgens hem namelijk in staat om altijd goede kwaliteit te leveren. Omdat lasrobots bovendien steeds beter en flexibeler te programmeren zijn, neemt ook het aantal toepassingen gestaag toe. Ameye is van mening, dat de kennis van lasgassen over het algemeen beperkt is. “De meeste lassers kennen Argon en CO2, maar over 3-componentengassen en hun voordelen hebben ze weinig gehoord. Verbetering van die kennis is ook een taak voor ons, want wij moeten betere informatie geven over de effecten van gassen op aspecten zoals druppelovergang, spatgedrag, kwaliteit, productiviteit en de kosten van de lasnaad.” 

Op persoonlijk vlak…

Marco reist voor zijn werk de hele wereld over, dus veel vrije tijd blijft er niet over. Zijn hobbies zijn diepzeeduiken en hardlopen. Jaarlijks loopt hij zo’n 2.500 kilometer, vooral om zijn conditie op peil te houden.  Een gezonde geest in een gezond lichaam! Mens sana in corpore sano !

Veilig zuurstof-acetyleen cilinders

Video over veilig gebruik van zuurstof en acetyleen cilinders

Zoekmachine voor lasgassen

Zoek het beste gas voor uw las

Contact

Air Products N.V.
J.F. Willemsstraat 100
B-1800 Vilvoorde

Tel 02 2 55 28 95
beinfo@airproducts.com
X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding