Uw experts in metaalbewerking

Paul van Loon

Werkt bij Air Products sinds: 2014

Locatie: Amsterdam, Nederland

Qualifications: EWP (European Welder Practitioner)

Contact: loonp@airproducts.com 

Over Paul

Paul is werkzaam bij Air Products als Application Specialist. In deze functie werkt hij rechtstreeks met klanten die hij als EWP (European Welding Practitioner ) technische ondersteuning en praktische oplossingen biedt bij problemen en vragen. Hij staat voor hen klaar met advies over 'best gas keuzen' en de juiste procedures voor specifieke lastoepassingen. Paul geeft daarna ondersteuning bij het maken van Pre WPS en het monitoren van de lasdata bij het proeflassen van LMK en LK. Zijn werkgebied is Nederland en België.

Ervaring

Paul is in begin 2014 bij Air Products gestart, nadat hij al een carrière van vijfentwintig jaar in de techniek- en laswereld had opgebouwd. Hij is begonnen als fotolassen in de ketelbouw, maar ontdekte al snel dat lassen meer is dan twee delen aan elkaar verbinden is. Heeft zijn EWP diploma behaald en al snel was hij bezig met kwaliteit en het begeleidend van het lassen van LMK’s bij verschillende bedrijven. Daarna is hij las docent geworden in alle processen zowel theoretisch als praktijk. Voordat hij begonnen is bij AP heeft hij ook gewerkt als commercieel lastechnische adviseur. Lassen zit bij Paul in zijn bloed en daardoor is de functie als Application specialist welding en cutting op het lijf geschreven.

Op persoonlijk vlak…

Paul is getrouwd met Rieneke en heeft twee dochters, Itske en Sanne. Zijn hobby’s  zijn muziek maken in de carnavals tijd, motorrijden Onroad en Offroad en het zelf onderhouden van zijn motor en huis.  Paul houdt van nieuwe uitdagingen en vindt het fijn om die samen met zijn collega’s aan te gaan.

Veilig zuurstof-acetyleen cilinders

Video over veilig gebruik van zuurstof en acetyleen cilinders

Zoekmachine voor lasgassen

Zoek het beste gas voor uw las

Contact

Air Products N.V.
J.F. Willemsstraat 100
B-1800 Vilvoorde

Tel 02 2 55 28 95
beinfo@airproducts.com
X

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommige zijn essentieel voor het functioneren van de website, andere gebruiken we om meer inzicht te krijgen in de bezoekers van de website. Als u op deze website blijft, geeft u toestemming voor het gebruik van deze cookies. Lees onze juridische notitie voor meer informatie.

Sluit deze melding