Air Products Home

Communiqué de presseAir Products sluit zich aan bij de European Clean Hydrogen Alliance

29/09/2020 Brussel

Air Products, producent van industriële gassen, heeft vandaag aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij de European Clean Hydrogen Alliance (ECH2A), een organisatie die is opgericht door de Europese Commissie. De Alliance zal de overgang van Europa naar een duurzame, concurrerende economie helpen versnellen en werken aan een wereldwijd toonaangevende rol op het gebied van waterstof. Daarmee wordt de basis gelegd voor een levensvatbaar en concurrerend industrieel waterstofnetwerk in de EU.

Als 's werelds grootste waterstofproducent, heeft Air Products expertise in elk aspect van de 'Hydrogen for Mobility'- waardeketen, en wil zich dan ook actief inzetten binnen de Alliance. Het bedrijf kan een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van ECH2A om de productie, het transport en de distributie van hernieuwbare en groene waterstof goed te laten aansluiten op de vraag van de industrie, van de mobiliteitssector en andere branches.

“We weten alles over waterstof, van de productie tot de distributie naar tankstations, en we zijn ons ervan bewust dat waterstof een cruciale rol kan spelen in de energietransitie van de EU. We weten ook dat samenwerking met andere experts in de keten van doorslaggevend belang is als we het potentieel volledig willen benutten”, aldus Caroline Stancell, European Hydrogen for Mobility and Energy Transition General Manager. "De ECH2A brengt de partijen samen die het verschil kunnen en zullen maken bij het opzetten van een succesvol Europees waterstofecosysteem."

Air Products is een actieve deelnemer in vele organisaties die zich wereldwijd bezighouden met waterstof. Zo is het lid van de Hydrogen Council, een CLIMATE CH2AMPION-coalitie en een wereldwijd initiatief van CEO’s van 92 toonaangevende energie-, transport-, industrie- en investeringsbedrijven met een gezamenlijke langetermijnvisie, namelijk het verder ontwikkelen van de waterstofeconomie en zo vormgeven aan de wereldwijde transitie naar schone, veilige en betaalbare energie.

Air Products speelt ook een voortrekkersrol bij de aanpak van grote energie- en milieu-uitdagingen door middel van projecten zoals NEOM, 's werelds grootste en meest innovatieve project op het gebied van groene waterstof. NEOM is een productiefaciliteit voor milieuvriendelijke ammoniak op waterstofbasis die op hernieuwbare energie draait en die onderdeel is van een nieuw concept voor duurzaam leven in het noordwesten van Saoedi-Arabië. Air Products wordt de exclusieve afnemer van de groene ammoniak en is van plan deze over de hele wereld aan te bieden om groene waterstof voor de transportmarkt te produceren. 

Air Products, toonaangevende wereldwijde leverancier van waterstof aan raffinaderijen voor de productie van schonere transportbrandstoffen, heeft ruime ervaring in de waterstofindustrie. Zo faciliteert het bedrijf op verschillende locaties meer dan 75.000 waterstoftankbeurten per jaar. Het gebruik van de tanktechnologie van Air Products blijft toenemen en heeft nu al geresulteerd in meer dan 1.500.000 tankbeurten per jaar. De technologie van Air Products is tot nu toe gebruikt bij meer dan 10 miljoen waterstoftankbeurten en het bedrijf is betrokken geweest bij meer dan 250 waterstofprojecten in Europa en in meer dan 20 landen daarbuiten. Auto's, vrachtwagens, bestelwagens, bussen, scooters, vorkheftrucks, locomotieven, vliegtuigen, zendmasten, apparatuur voor goederenbehandeling en zelfs onderzeeërs zijn van brandstof voorzien met de technologie van Air Products.

Air Products heeft meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van waterstof en een uitgebreid octrooiportfolio op het gebied van waterstofdispenser-technologie.  Het bedrijf levert vloeibare en gasvormige waterstof en een groot scala van apparatuur en protocollen voor het tanken van waterstof onder verschillende drukken. Waterstof kan via een vrachtwagen of pijpleiding op een locatie worden afgeleverd, of geproduceerd worden door reforming van aardgas, omzetting van biomassa of door elektrolyse, inclusief elektrolyse die wordt gevoed door zonne- en windenergie.

Over Air Products 

Air Products (NYSE:APD) is al bijna 80 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en beheert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn.

Air Products realiseerde in boekjaar 2019 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 50 miljard. Meer dan 17.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.be of volg het bedrijf op LinkedIn

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2019.

Downloads

|

Informations de contact

Une erreur est survenue. Veuillez corriger les champs surlignés.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Que pouvons-nous répondre pour vous?

  1. De quel genre de demande s'agit-il ?

Belgium Locations

X

Ce site utilise des cookies pour stocker des informations sur votre ordinateur. Certains sont essentiels au bon fonctionnement de notre site ; d’autres nous aident à mieux comprendre nos utilisateurs. En utilisant ce site, vous consentez à l’installation de ces cookies. Veuillez lire notre «Avis juridique» pour en savoir plus.

>Fermer