Air Products Food Uw uitgebreide gids voor gasverpakken onder beschermende atmosfeer (MAP)
Freshline® MAP Gas Selector → Voedingsmiddelen microsite → Voedingsmiddelen startpagina → Air Products startpagina →

Vraag het aan de expert
Consulteer de antwoorden op de meest voorkomende vragen of stel uw eigen vraag aan onze expert.
meer informatie →

Verse pastaproducten

Verse pastaproducten

Voedingsmiddelen: Capelli, fettucine, funghini, fusilli, linguine, macaroni, pastaschelpen, spaghetti, tagliarini, tagliatelle, trenette, tubetti, vermicelli en zitioni.

Aanbevolen gasmengsels

50% CO2
50% N2
Offerte aanvragen

De bovengenoemde gassen en gasmengsels zijn een algemene richtlijn. Om de optimale gaskeuze te maken voor uw product en toepassing, adviseren wij u samen met een Air Products specialist uw specifieke situatie te bekijken. Wilt u dat onze specialist contact met u opneemt voor advies? Klik hier.

Opslagtemperatuur
Aanbevolen: 0 °C tot +4 °C

Haalbare houdbaarheid
In lucht: 1-2 weken
In MAP: 3-4 weken

Belangrijkste bederfveroorzakende organismen en processen
Gisten en schimmels, verkleuring (van groen naar bruin/grijs) bij groene pasta.

Risico op voedselvergiftiging door aanwezigheid van
Staphylococcus aureus, Bacillus

Geschikte MAP-machines
Detailhandel
TFFS – Thermovormings-, vul-, dichtingsmachine
PTLF – Voorgevormde tray met dekselfolie
HFFS – Horizontale vormings-, vul-, dichtingsmachine
VFFS – Verticale vormings-, vul-, dichtingsmachine

Geschikte verpakkingsconcepten
Detailhandel
Tray en dekselfolie, tray in luchtkussenverpakking, luchtkussenverpakking

Voorbeelden van geschikte MAP-materialen
Detailhandel
Tray:
UPVC/PE
HDPE
EPS/EVOH/PE

Dekselfolie en folie voor kussenverpakking:
PET/PVdC/PE
PA/PVdC/PE
PC/EVOH/EVA
MPET
MOPP
OPP/PVdC


Verse pastaproductenVerse pasta bederft voornamelijk onder invloed van de groei van gisten en schimmels, omwille van de lagere aw-waarde van deze producten.

Het is aangewezen om voor verse groene pasta een donkere verpakking te gebruiken, om ongewenste verkleuring onder invloed van licht te voorkomen. Hiervoor worden meestal lichtbarrières zoals folie met kleuropdruk, folie met pigment of gemetalliseerde folie toegepast.

Zoals voor alle andere gasverpakte voedingsmiddelen wordt het risico op mogelijke voedselvergiftiging verkleind door het aanhouden van de aanbevolen bewaartemperatuur en het treffen van strenge hygiënische maatregelen. De houdbaarheid van pasta kan aanzienlijk worden verbeterd door toepassing van MAP. CO2/N2-gasmengsels worden toegepast om microbiële groei en mogelijke schadelijke oxidatieve reacties tegen te gaan. Een gas/productratio van 2:1 wordt vaak aangeraden. Pastasoorten met een lagere aw-waarde zijn zowel in lucht als in gasmengsels langer houdbaar.


tell me more
www.airproducts.be/food →

← terug naar overzicht

Freshline® Hotline
T 02 255 28 95
of
Stuur een email: klik hier →
MAP gids
Freshline® Modified Atmosphere Packaging (MAP)Gas Selector
De vernieuwde FreshlineŽ MAP gids is nu verkrijgbaar!
Vraag hier uw gratis exemplaar aan