Air Products Food Uw uitgebreide gids voor gasverpakken onder beschermende atmosfeer (MAP)
Freshline® MAP Gas Selector → Voedingsmiddelen microsite → Voedingsmiddelen startpagina → Air Products startpagina →

Vraag het aan de expert
Consulteer de antwoorden op de meest voorkomende vragen of stel uw eigen vraag aan onze expert.
meer informatie →

Gegaarde, gerookte en bewerkte gevogelte- en vederwildproducten

Gegaarde, gerookte en bewerkte
gevogelte- en vederwildproducten

Voedingsmiddelen: Ballotine van eend, ballotine van kalkoen, ballotine van kip, eendenpaté, galantine van duif, galantine van eend, galantine van fazant, galantine van kalkoen, galantine van kapoen, gerookte eend, bewerkt gevogelte, gerookte kalkoen, gerookte kip, gerookt piepkuiken, bewerkt vederwild, kalkoenbacon, kalkoenrollade en kiprollade.

Aanbevolen gasmengsels

30-40% CO2
60-70% N2
Offerte aanvragen

De bovengenoemde gassen en gasmengsels zijn een algemene richtlijn. Om de optimale gaskeuze te maken voor uw product en toepassing, adviseren wij u samen met een Air Products specialist uw specifieke situatie te bekijken. Wilt u dat onze specialist contact met u opneemt voor advies? Klik hier.

Opslagtemperatuur
Wettelijk maximum*: 7°C
Aanbevolen: 0 °C tot +4 °C

Haalbare houdbaarheid
In lucht: 5-10 dagen
In MAP: 7-21 dagen

Belangrijkste bederfveroorzakende organismen en processen
Pseudomonas (in lucht), Brochothrix, melkzuurbacteriën, Enterobacteriaceae, gisten en schimmels.

Risico op voedselvergiftiging door aanwezigheid van
Clostridium, Salmonella,
Staphylococcus aureus, Listeria
monocytogenes, Campylobacter
,
E.coli en E.coli O157.

Geschikte MAP-machines
Detailhandel
TFFS – Thermovormings-, vul-, dichtingsmachine
PTLF – Voorgevormde tray met dekselfolie
HFFS – Horizontale vormings-, vul-, dichtingsmachine

Bulk
VC-Vacuümkamer
ST-Snorkel-type

Geschikte verpakkingsconcepten
Detailhandel
Tray en dekselfolie, tray in luchtkussenverpakking, luchtkussenverpakking

Bulk
Bag-in-box, master pack

Voorbeelden van geschikte MAP-materialen
Detailhandel
Tray:
PVC/PE
APET/PE
HDPE
EPS/EVOH/PE

Dekselfolie en folie voor luchtkussenverpakking:
PET/PVdC/PE
PA/PVdC/PE
PET/PE-EVOH-PE
OPA/PE-EVOH-PE
OPP/PE-EVOH-PE
MPET/PE
MOPP/PE

Bulk
PA/PE
PA/EVOH/PE


Gegaarde, gerookte en bewerkte
gevogelte- en vederwildproductenGegaarde, gerookte en bewerkte gevogelte- en vederwildproducten bederven vooral door microbiële groei. In gegaarde producten worden normaal gezien, door het verhittingsproces, de vegetatieve bacteriële cellen gedood en de bederfveroorzakende enzymen gedesactiveerd. Bederf van gegaarde gevogelte- en vederwildproducten wordt dus vooral veroorzaakt door besmetting met micro-organismen na de bereiding. Dit kan tot een minimum worden beperkt door MAP met een gasmengsel van CO2/N2 en door strenge hygiënische maatregelen te treffen. Een gas/productverhouding van 2:1 wordt aanbevolen. Gerookte en bewerkte gevogelte- en vederwildproducten bevatten relatief veel zout en/of andere conserveringsmiddelen, wat de groei van vele bederfveroorzakende micro-organismen effectief tegengaat.

Het risico op mogelijke voedselvergiftiging is in de eerste plaats te wijten aan besmetting na de bereiding of verwerking. De kans hierop kan worden verkleind door de aanbevolen bewaartemperatuur aan te houden en strenge hygiënische maatregelen te treffen. Een verlaging van de aw-waarde en/of toevoeging van zout en/of andere conserveringsmiddelen aan de meeste soorten gegaard, gerookt en bewerkt gevogelte en vederwild voorkomt de groei van de meeste bacteriën die voedselvergiftiging veroorzaken.


tell me more
www.airproducts.be/food →

← terug naar overzicht

Freshline® Hotline
T 02 255 28 95
of
Stuur een email: klik hier →
MAP gids
Freshline® Modified Atmosphere Packaging (MAP)Gas Selector
De vernieuwde Freshline® MAP gids is nu verkrijgbaar!
Vraag hier uw gratis exemplaar aan
* Royal Decree on the Hygiene of Foodstuffs of 13/7/2014