Air Products Food Uw uitgebreide gids voor gasverpakken onder beschermende atmosfeer (MAP)
Freshline® MAP Gas Selector → Voedingsmiddelen microsite → Voedingsmiddelen startpagina → Air Products startpagina →

Vraag het aan de expert
Consulteer de antwoorden op de meest voorkomende vragen of stel uw eigen vraag aan onze expert.
meer informatie →

Rauw, donker gevogelte en andere versneden gevogelteproducten

Rauw, donker gevogelte en andere versneden
gevogelteproducten

Voedingsmiddelen: Gehakt van donker gevogelte, gestroopt gevogelte, gestroopte kalkoen, gestroopte kip, in plakken gesneden donker gevogelte en kalkoengehakt.

Aanbevolen gasmengsels

70% O2
30% CO2
Offerte aanvragen

De bovengenoemde gassen en gasmengsels zijn een algemene richtlijn. Om de optimale gaskeuze te maken voor uw product en toepassing, adviseren wij u samen met een Air Products specialist uw specifieke situatie te bekijken. Wilt u dat onze specialist contact met u opneemt voor advies? Klik hier.

Opslagtemperatuur
Wettelijk maximum*: 4 °C
Aanbevolen: 0 °C tot + 4 °C

Haalbare houdbaarheid
In lucht: 3-5 dagen
In MAP: 7-14 dagen

Belangrijkste bederfveroorzakende organismen en processen
Pseudomonas (in lucht), Brochothrix, melkzuurbacteriën, Enterobacteriaceae, gisten en schimmels.

Risico op voedselvergiftiging door aanwezigheid van
Clostridium, Salmonella, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Campylobacter, E.coli en E.coli O157.

Geschikte MAP-machines
Detailhandel
TFFS – Thermovormings-, vul-, dichtingsmachine
PTLF – Voorgevormde tray met dekselfolie

Geschikte verpakkingsconcepten
Detailhandel
Tray en dekselfolie

Voorbeelden van geschikte MAP-materialen
Detailhandel
Tray:
PVC/PE
APET/PE
H/PE

Dekselfolie:
PET/PE-EVOH-PE
OPA/PE-EVOH-PE
OPP/PE-EVOH-PE
PET/PVdC/PE


Rauw, donker gevogelte en andere versnedenRauw, donker gevogelte en andere versneden
gevogelteproducten
gevogelteproducten Rauw, donker gevogelte bederft vooral door aërobe microbiële groei en oxidatie van rood pigment tot de bruine geoxideerde kleur.

Aërobe bederfveroorzakende bacteriën, met name Pseudomonas, worden zeer effectief tegengehouden door CO2 in de gasverpakking op te nemen. Verder is een hoog O2-gehalte nodig om de rode kleur van stukken rauw donker gevogelte langer te behouden. Om zowel de rode kleur te behouden als de microbiële groei af te remmen, wordt een gasmengsel met 70% O2 en 30% CO2 aanbevolen. Een gas/product-verhouding van 2:1 wordt aanbevolen. De houdbaarheid van rauw donker gevogelte in gasverpakkingen is afhankelijk van de soort, het vetgehalte, de initiële microbiële belasting, het gasmengsel en de bewaartemperatuur. Het risico op mogelijke voedselvergiftiging kan worden verkleind door de aanbevolen koeltemperatuur aan te houden, strenge hygiënische maatregelen te treffen en het product vóór consumptie goed te garen.


tell me more
www.airproducts.be/food →

← terug naar overzicht

Freshline® Hotline
T 02 255 28 95
of
Stuur een email: klik hier →
MAP gids
Freshline® Modified Atmosphere Packaging (MAP)Gas Selector
De vernieuwde FreshlineŽ MAP gids is nu verkrijgbaar!
Vraag hier uw gratis exemplaar aan
* Royal Decree on the Hygiene of Foodstuffs of 13/7/2014