Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
2 coil wound heat exchangers for Petronas FLNG

Vloeibaar aardgas

Air Products is wereldwijd de grootste leverancier van LNG-technologie, apparatuur en diensten met ongeëvenaarde LNG-ervaring. Ons unieke vermogen om het ontwerp van het liquefactieproces en de kritieke liquefactie-apparatuur te integreren, leidt tot een optimalisatie van prestaties, kosten, bruikbaarheid en betrouwbaarheid die de benchmark van de LNG-industrie zijn geworden.

Een groot deel van het totale wereldwijde LNG wordt geproduceerd met behulp van de door Air Products zelf ontwikkelde technologie. Deze technologie is van vitaal belang om te voldoen aan de toenemende energiebehoeften en de behoefte aan schone energie.

Wereldwijd marktleider in LNG

Door nauw samen te werken met onze klanten en een grondige kennis van hun behoeften op te bouwen, hebben we de LNG-technologie, apparatuur en diensten die we aanbieden voortdurend verbeterd.

ap0034-heat-exchanger
Ongeëvenaarde ervaring

We hebben meer dan 116 grote spiraalwarmtewisselaars ontworpen, geproduceerd en verzonden naar fabrieken in 20 landen over de hele wereld.

0868-atom
Robuuste oplossingen

Wij bieden procestechnologie en belangrijke apparatuur voor het hart van het vloeibaarmakingsproces voor aardgas voor grote exportinstallaties, kleine en middelgrote LNG-installaties, drijvende LNG-installaties en LNG-piekscheerapparaten.

ap0001-plant
World-class Projects

We have provided equipment and technology to the majority of leading LNG producers around the world, as well as for the world’s first off-shore floating LNG plants.

State-of-the-art testfaciliteit voor LNG-apparatuur

In Port Manatee, een productiefaciliteit voor apparatuur in Florida, produceren we spoelwarmtewisselaars voor de LNG-industrie, evenals andere cryogene apparatuur voor de productie van LNG en andere industriële gassen. De ongeveer 300 vierkante meter grote faciliteit biedt gemakkelijke toegang tot havenservices, waardoor we LNG-warmtewisselaars kunnen produceren in de meest uiteenlopende formaten die door de markt worden gevraagd.

Sinds de opening van de faciliteit in 2014 heeft Air Products de productiecapaciteit in Port Manatee uitgebreid met meer dan 50 procent. Daarnaast hebben we een ultramoderne testfaciliteit voor apparatuur gebouwd, waarmee gegevens kunnen worden verzameld voor het ontwikkelen van ontwerpen voor de volgende generatie van onze innovatieve spiraalwarmtewisselaars.

Ons personeel in Port Manatee bestaat uit zeer bekwame en ervaren vakmensen die trots zijn op de kwaliteit van hun werk en aandacht voor detail. Het resultaat is een superieur product dat op tijd wordt geleverd en waar klanten jarenlang veilig, betrouwbaar en efficiënt mee kunnen werken.

AP-X® LNG-technologie en -apparatuur geselecteerd door de beste LNG-producent ter wereld

Onze technologisch toonaangevende faciliteit in Port Manatee, Florida, zal vier van 's werelds grootste LNG-procestreinen produceren voor een omvangrijk uitbreidingsproject in Qatar. Air Products' eigen AP-X® Liquid Gas Liquefaction Process-technologie en -apparatuur is door Qatargas geselecteerd voor de eerste fase van het omvangrijke LNG-productie-uitbreidingsproject in Ras Laffan, Qatar. Elk van de vier nieuwe LNG-proceseenheden heeft een productiecapaciteit van 7,8 miljoen ton per jaar.

Air Products' AP-X-vloeibaarmakingstechnologie stelt de norm voor de industrie en biedt de grootste LNG-procestreinen ter wereld, waardoor klanten de kapitaalkosten per ton geproduceerd LNG kunnen verlagen via schaalvoordelen. Deze enorme AP-X-units hebben een productiecapaciteit die aanzienlijk groter is dan die van andere LNG-treinen die in bedrijf zijn.

Air Products heeft belangrijke apparatuur en technologie geleverd voor alle veertien bestaande LNG-treinen van Qatar die in Ras Laffan rijden, waarvan de eerste in 1996 met de productie begon.

Wereldwijde capaciteit van de LNG-expansieturbine

Rotoflow is een pionier en leider in technologie voor expansieturbines voor aardgastoepassingen. Onze expansieturbines maken gebruik van uitgebreide werkervaring om superieure betrouwbaarheid te bieden aan LNG-liquefactie-installaties over de hele wereld. Met het ultramoderne lagerontwerp en -kenmerken is de Rotoflow-apparatuur bestand tegen stabiele en stabiele bedrijfsomstandigheden. Als producent en operator van turbomachines hebben wij de expertise in huis om een totaaloplossing te bieden, hoe klein of complex ook, om te voldoen aan unieke klantbehoeften.