Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Dr. Erin Sorensen

General Manager, PRISM®-membranen van Air Products

Dr. Erin Sorensen is algemeen directeur van Air Products' PRISM® Membranes-activiteiten. Gevestigd in St. Louis, Missouri, is zij wereldwijd verantwoordelijk voor de verkoop van apparatuur voor membranen, waaronder verkoop, technologie en productie. Naast St. Louis heeft Air Products PRISM Membranes ook vestigingen in Kristiansand (Noorwegen), Yantai (China) en Tokio (Japan).

Dr. Sorensen trad in 2005 in dienst bij Air Products in de Ph.D. Loopbaanontwikkelingsprogramma. Ze heeft functies bekleed met toenemende verantwoordelijkheid in meerdere functies. Voordat ze in 2017 bij PRISM Membranes in dienst trad, was ze manager, segment van cryogene adsorbentia, en leidde ze de ontwikkeling van nieuwe adsorptieprocessen en -materialen voor de sectoren cryogene luchtscheiding, waterstof en zeldzame gassen. In 2018 werd ze door haar bijdragen aan adsorptietechnologie benoemd tot Air Products Distinguished Scientist en heeft ze 13 Amerikaanse patenten in haar bezit. Meest recentelijk was ze manager van nieuwe producten en toepassingen voor PRISM-membranen.

Dr.Sorensen heeft een BS in chemie van de Iowa State University en een Ph.D. in anorganische chemie van Northwestern University.

10/2020