Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Bericht van Chairman, President en CEO

Op dit moment wordt onze wereld geconfronteerd met onvergelijkbare uitdagingen. Wereldwijde regio's worden nog steeds geconfronteerd met de COVID-19 pandemie of varianten. We blijven diep bezorgd over het tragische menselijk leed in Oekraïne en veroordelen oorlogshandelingen terwijl de wereld zich meer zou moeten inzetten voor vrede. 

De wereldwijde dreiging van klimaatverandering blijft ook zeer reëel. Er wordt veel gesproken over de energietransitie, maar alleen praten is onvoldoende om de klimaatverandering aan te pakken. Bedrijven en landen die daadwerkelijk actie ondernemen door echt te investeren in echte projecten, zullen een belangrijk verschil maken. Bij Air Products ben ik er trots op dat onze meer dan 20.000 werknemers over de hele wereld echt actie ondernemen, projecten ontwikkelen en uitvoeren die echt duurzame voordelen opleveren. Door dit te doen, leven ze ons hogere doel als bedrijf na en brengen we koolstofarmere vormen van energie naar de wereld.

Air Products werkt bijvoorbeeld samen met World Energy aan de bouw van een nieuw $2 miljard groot uitbreidingsproject op de California Sustainable Aviation Fuel (SAF) -hub voor productie en distributie. Het wordt de eerste commerciële weegbrug ter wereld en de enige SAF-productiefaciliteit in Noord-Amerika, waarmee de totale brandstofcapaciteit wordt uitgebreid tot 340 miljoen gallons per jaar. Air Products bouwt in Louisiana een complex van schone energie met een waarde van $1 $4. 5 miljard voor de productie van koolstofarme waterstof waarmee de CO2-intensiteit van onze klanten en de uitstoot van transport wordt verminderd. Ook bouwen we in Edmonton (Alberta, Canada) aan een waterstofcomplex met een omzet van miljarden dollars van een miljard dollar, waarmee onze klanten hun koolstofintensiteit kunnen verlagen, emissievrije brandstof kunnen leveren in de transportsector en schone elektriciteit kunnen opwekken. Deze projecten zijn een aanvulling op onze joint venture voor de productie van groene ammoniak ter waarde van miljarden dollars in NEOM, Saoedi-Arabië, die koolstofvrije waterstof gaat produceren en exporteren naar internationale transportmarkten. Deze projecten maken het verschil tussen tastbare energietransitie.

Belangrijk is dat Air Products al elke dag een verschil maakt door de industriële gassen en technologieën die we onze klanten leveren om de duurzaamheid van hun activiteiten te verbeteren. In 2021 bedroeg de door de klant vermeden kooldioxide-uitstoot (CO2e) in totaal 82 miljoen ton, of meer dan driemaal onze eigen gecombineerde Scope 1- en 2 CO2e-uitstoot.

We hebben er alle vertrouwen in dat we onze ambitieuze doelstelling van "Derde by '30" -reductie van de koolstofintensiteit zullen halen, terwijl we opnieuw nadenken over wat mogelijk is in de toekomst. 

Terwijl we werken aan ondersteuning van de energietransitie en onze klanten, blijven we ook betrokken bij onze medewerkers. Veiligheid is voor altijd een prioriteit bij Air Products, met als uiteindelijk doel nul ongevallen. Om ons doel te zijn om 's werelds meest diverse industriële gasbedrijf te zijn, hebben we doelen gesteld voor vrouwelijke vertegenwoordiging wereldwijd en voor minderheidsvertegenwoordiging in de VS in onze professionele en leidinggevende populatie tegen 2025. In 2021 overtroffen we ons vorige doel voor minderheidsvertegenwoordiging in Amerikaanse professional en leidinggevende rollen en een nieuw, streefdoel stellen. 

Deze prestaties zijn alleen mogelijk door de inzet en motivatie van het team van Air Products. Onze mensen dragen bij aan een schonere toekomst en werken samen met onze klanten aan het oplossen van urgente energie- en milieuproblemen.

We stellen het zeer op prijs dat u de tijd neemt om dit rapport te lezen. Dit rapport toont duurzaamheid in actie bij Air Products.

Zoals altijd bedanken wij u voor uw interesse in ons bedrijf.

Seifi Ghasemi

Seifi Ghasemi
Chairman, President en Chief Executive Officers van Air Products

 

Seifi Ghasemi

Seifi Ghasemi
Chairman, President en Chief Executive Officers van Air Products