Waterbesparing
Air Products kan haar faciliteiten niet exploiteren zonder voldoende watervoorziening. Deze realiteit drijft ons om goed met water om te gaan. We gebruiken water voornamelijk om te koelen, om waterstof te maken met behulp van het stoom-methaanreformingproces (SMR) en om onze klanten van stoom en water te voorzien. De stoom is een bijproduct van onze SMR's en heeft een aanzienlijk voordeel op het gebied van energie-efficiëntie en gerelateerde milieuvoordelen in vergelijking met stoom die wordt gegenereerd in boilers.
Vanwege deze toepassingen hangt ons waterverbruik nauw samen met het energieverbruik; daarom kunnen verbeteringen in energie-efficiëntie ook het waterverbruik verminderen. We hebben ook water bespaard door de werking van koeltorens te verbeteren en over te schakelen op gerecycled grijs water in onze fabrieken, met name in Zuid-Californië, waar water onder druk staat. In alle fabrieken schatten we dat 7% van ons water in 2020 afkomstig was van gerecyclede bronnen.
In 2016 heeft Air Products zich ten doel gesteld om het waterverbruik te verlagen met 5% op geïndexeerde basis tegen 2020 ten opzichte van de basislijn van 2015. We hebben dit doel in 2017 bereikt en zijn in de daaropvolgende jaren doorgegaan met het verbeteren van de waterefficiëntie, waarbij we onze waterintensiteit in 2020 met 4% hebben verlaagd in vergelijking met 2019, wat een totale reductie van 26% sinds het referentiejaar betekent.
Ons absoluut waterverbruik daalde absoluut tot 14,5 miljard gallons in 2020 als gevolg van toegenomen waterrecycling en lagere stroomvraag. Aanvullende gegevens over het onttrekken van water, het verbruik en de lozing zijn te vinden in de GRI-inhoudsindex bij dit rapport.

We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het verminderen van de intensiteit van het watergebruik in onze ASU- en HyCO-faciliteiten sinds 2009 en zullen dit blijven doen door verbeteringen in energie-efficiëntie en besparingsprojecten die zich richten op gebieden waar water wordt gestrest. We zullen ook meer inzicht krijgen in het water dat nodig is voor onze megaprojecten en nagaan op welke gebieden we aanzienlijke vooruitgang kunnen boeken bij het besparen van water.