Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
glass building trees

Ons doel en onze strategie

Air Products streeft ernaar mensen dichter bij elkaar te brengen
Samenwerken en oplossingen innoveren voor de meesten ter wereld
Aanzienlijke uitdagingen op het gebied van energie- en milieuduurzaamheid.


We werken aan ons doel door onze bedrijfsstrategie en onze inspanningen om het milieu te beschermen en zorg te dragen voor onze belanghebbenden. Dit zijn de onderliggende concepten van onze duurzaamheidsbenadering van Grow - Conserve - Care. Onze duurzaamheidsprioriteiten weerspiegelen deze aanpak en omvatten onderwerpen als energie en klimaat; Diversiteit, inclusie en toebehoren; en innovatie.

Duurzaamheid is ingebed in onze bedrijfsstrategie, die gericht is op het bedienen van energie-, milieu- en opkomende markten. Onze strategie blijkt uit de producten, technologieën en diensten die we aanbieden en de projecten die we uitvoeren. Deze worden ondersteund door onze innovatiemogelijkheden en onze wens om samen te werken aan echte oplossingen voor onze klanten en de wereld. Onze kerncompetentie is ons vermogen om complexe procesfaciliteiten te ontwikkelen, uit te voeren, in eigendom te hebben en te exploiteren die lokale economieën kunnen transformeren door schonere energie- en milieuoplossingen.

Industriële gassen - essentieel voor de moderne samenleving

Industriële gassen worden gebruikt om materialen te maken die in onze huizen en bedrijven worden gebruikt, auto's en brandstoffen, gezondheidszorg, voedsel en meer. Het gebruik ervan helpt bedrijven in tientallen sectoren ook om hun opbrengsten te verbeteren, het energieverbruik te verlagen en de uitstoot te verlagen.

Air Products is 's werelds grootste leverancier van waterstof, die in dit rapport nader wordt besproken, en blijft marktleider op het gebied van LNG-apparatuur (vloeibaar aardgas), luchtscheidingsinstallaties en apparatuur voor het terugwinnen en zuiveren van koolwaterstoffen.

Voldoen aan de wereldwijde behoefte aan schone energie en materialen

Onze technologieën voor vergassing, CO2-afvangst en waterstofarme koolstofarme koolstofvezel stellen ons in het middelpunt van een van de grootste wereldwijde uitdagingen en mogelijkheden van dit moment: de wereldwijde behoefte aan schone energie en materialen aanpakken en tegelijkertijd de milieu-impact beperken. Als gevolg hiervan ontwikkelen en leveren we enkele van de grootste en meest complexe projecten in de geschiedenis van het bedrijf, terwijl we tegelijkertijd voldoen aan onze kernwaarden veiligheid en integriteit en betrouwbaarheid en operationele uitmuntendheid bieden aan onze klanten.

Waterstof voor mobiliteit en de energietransitie

Waterstof speelt een belangrijke rol bij het vooruit helpen van de wereld met de energietransitie en bij het bouwen aan een schonere, duurzamere toekomst. Als grootste waterstofproducent ter wereld speelt Air Products een belangrijke rol in de realisatie hiervan. We hebben meer dan zes decennia ervaring en kennis van alle facetten van de waterstofwaardeketen, van productie tot distributie tot opslag en distributie. Met meer dan 110 waterstofproductiefaciliteiten hebben we een dagelijkse capaciteit van bijna 9.000 ton. Van kleine on-site generatoren tot wereldklasse stoom-methaanreformers, vergassers en elektrolyzers, de productie van waterstof is de kern van Air Products 'activiteiten.

We hebben al grote stappen gezet om de waterstofeconomie op te bouwen en hebben praktijkervaring met meer dan 250 projecten voor waterstoftankstations in 20 landen. Onze waterstofdoseertechnologie, die het traditionele tanken van benzine voor consumenten weerspiegelt, wordt jaarlijks gebruikt bij meer dan 1,5 miljoen tankbeurten. Bussen, vrachtwagens en andere zware bedrijfsvoertuigen, van Azië tot Europa tot Noord-Amerika, worden aangedreven door waterstof dat wordt geproduceerd, gedistribueerd en geleverd door Air Products.

De sleutel is nu om op te schalen naar de waterstofinfrastructuur die bedrijven en overheden nodig hebben om op grote schaal over te stappen op deze schone energie, waardoor gebruikers vertrouwen hebben in een veilige, betrouwbare en consistente bron van waterstof. De toonaangevende investeringen van Air Products in groene en blauwe waterstof helpen de wereld koolstofvrije en koolstofarme waterstof te leveren.

CO2-afvangst

Wij zien CO2-afvangst als een noodzakelijke en ingrijpende manier om de klimaatverandering aan te pakken en essentieel voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs en daarbuiten. Tegelijkertijd begrijpen we dat de implementatie van CO2-afvang een ondersteunend beleid, gunstige projecteconomie en sterke partnerschappen met overheden en onze klanten vereist. Air Products ontwikkelt gepatenteerde technologieën voor opslag en gebruik van kooldioxide die we willen inzetten in projecten voor het afvangen van CO2 met hoog rendement. We hebben de levensvatbaarheid aangetoond van het afvangen van koolstof uit waterstofinstallaties via onze haven in Port Arthur, Texas CO₂ zuiverings- en afvangproject. Deze faciliteit, de grootste in zijn soort voor de industriële gasindustrie, heeft een capaciteit van bijna één miljoen ton CO₂ jaarlijks wordt gebruikt voor verbeterde oliewinning.

Vergassing

Wij zien vergassing als een van de vele hulpmiddelen die nodig zijn om landen en klanten te helpen aan de groeiende behoefte aan schonere, duurzame chemicaliën en materialen te voldoen. Vergassingsinstallaties zetten gewoonlijk koolwaterstoffen van lage waarde om in nuttige chemicaliën en energie, terwijl schadelijke verontreinigende stoffen zoals zwaveloxiden aanzienlijk worden verminderd. Het proces produceert kooldioxide als een bijproduct dat gemakkelijk kan worden opgevangen in een geconcentreerde vorm, en een manier biedt om emissies te verminderen wanneer de marktomstandigheden koolstofopslag of -gebruik ondersteunen. Er blijven nieuwe vergassingstechnologieën ontstaan, waardoor routes worden geopend naar alternatieve grondstoffen, zoals duurzame biomassa en het gebruik van afvalstoffen ter ondersteuning van de circulaire economie.