Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Passive components for electronic products 
Elektronica

Passieve componenten

Verbeter uw opbrengsten bij het bakken met passieve componenten

Passieve componenten die worden gebruikt in de huidige elektronische producten worden gebakken, hetzij rechtstreeks op een keramische plaat of op chipcomponenten, met behulp van een proces bij hoge temperatuur dat een inerte atmosfeer of een reactieve atmosfeer vereist om de binding van de keramische of metalen basismaterialen te bereiken en de juiste vorm en functie te bereiken. Air Products biedt de atmosfeer die vereist is voor uw productieproces.

Vraag het de expert

Tijdens het bakproces voor de eindafsluitingen van onze meerlaagse chipcondensatoren, observeren we oxidatie van het dikke film kopermateriaal. We gebruiken een atmosfeer van inert stikstof in onze stookovens. Wat is de mogelijke oorzaak van deze oxidatie?

Er zijn verschillende mogelijkheden waarom oxidatie optreedt in het proces:

  1. Het zuurstof-ppm-niveau in de stikstoftoevoer kan hoger zijn dan de normale toevoerniveaus als gevolg van verontreinigde gastoevoer of een lek in uw toevoersysteem waardoor lucht zich kan vermengen met uw gastoevoer
  2. De afdichting van de oven kan worden aangetast en er kan lucht in de interne kamers van de oven komen
  3. Er kan vocht in de gastoevoer zitten, gerelateerd aan #1 hierboven

Alle bovenstaande mogelijkheden kunnen worden gecontroleerd met behulp van de juiste analysetools, zoals een zuurstof-ppm-analysator en een dauwpuntanalysator bij het toevoersysteem en de oven.  Als de zuurstof en het dauwpunt acceptabel zijn bij het toevoersysteem en niet acceptabel bij de inlaat van het gas naar de oven, dan is er een lek in de leidingen.  Als de waarden bij de inlaat van de oven acceptabel zijn, is een analyse van de atmosfeer van de oven gerechtvaardigd.  Als de atmosfeer in de oven slecht is, is er waarschijnlijk een lek in de afdichtingen van de oven.

Lees meer