airproducts-logo Go to Home Page

Innovatie van wereldklasse

Air Products was de pionier van het 'on-site' concept van de productie en verkoop van industriële gassen in 1940. Met dit revolutionaire idee werd niet alleen ons bedrijf gelanceerd, maar ook de industriële gasindustrie zoals we die nu kennen. 

Sindsdien hebben we een reputatie opgebouwd voor onze innovatieve cultuur, uitstekende bedrijfsprestaties en onze inzet voor veiligheid en milieu. De uitdagingen van morgen vragen om divers denken, toepassingen en mega-projectexpertise, en een geest van samenwerking. Onze gepassioneerde en getalenteerde medewerkers gaan elke dag deze uitdaging aan door innovatieve oplossingen te creëren die onze klanten en onze wereld ten goede komen.

Expertise op het gebied van megaprojecten weergeven

Een geschiedenis van gedifferentieerde innovatie

Onze Applications Technology-teams over de hele wereld richten zich op het creëren van nieuwe waarde voor onze klanten door middel van innovatieve en duurzame aanbiedingen die hen helpen de productiviteit, kwaliteit en veiligheid van hun processen te verbeteren, terwijl hun kosten en milieu-impact worden verminderd.

Cryogene voedselverwerking

Onze Freshline® cryogene tunnelvriezers en -injectiesystemen maken gebruik van het snelle koelvermogen van stikstof en kooldioxide om voedselverwerkers te voorzien van efficiënte, hygiënische, betrouwbare en kostenbesparende oplossingen voor invriezen en koelen.

Oxy-fuel verbranding

Onze Cleanfire® HRx oxy-fuel brander voor een hogere glasproductie en de Cleanfire® vlamverbrander voor kortere verhitting in reverb-ovens zijn recente voorbeelden van onze voortdurende toonaangevende oxy-fuel verbrandingstechnologieën.

Warmtebehandeling

Onze innovatieve gasdichtheidssensor maakt betrouwbare, goedkope bewaking van de ovenatmosferen van klanten in verschillende warmtebehandelingsprocessen mogelijk.

Waterstofreacties Lab

Ons Waterstofreacties Lab stelt klanten in de markt voor raffinage van gebruikte olie, transmix en hernieuwbare diesel in staat hun bestaande waterstofbehandelingsprocessen te optimaliseren en hogere opbrengsten, betere kwaliteit en geoptimaliseerd gasgebruik na te streven.

Electronics Packaging

Met onze nieuwe Electron Attachment-technologie kunnen klanten van elektronicapakketen het gebruik van chemische fluxen en het reinigen van wafels elimineren met een fluxvrij waterstofreductieproces.

Procesbewaking en -regeling

Onze geavanceerde services voor monitoring, procesbeheer en advisering maken gebruik van sensorontwikkeling, het industriële Internet of Things en gegevensanalyse om klanten te helpen hun processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en ongeplande uitvaltijd te verminderen.

Innovatieve oplossingen voor betrouwbare heliumvoorziening

Air Products innoveert voortdurend om onze klanten te voorzien van een betrouwbare heliumvooraad. Onze zoutgrot voor heliumopslag in Beaumont, Texas, is ‘s werelds grootste en ligt diep onder de grond.

Daarnaast maakt onze unieke heliumproductiefaciliteit in Doe Canyon, Colorado gebruik van geavanceerde technologie, gecombineerd met activiteiten van wereldklasse, om helium te winnen en te produceren.

Het helium uit deze faciliteiten versterkt en diversifieert onze heliumleveringsketen om de betrouwbare levering van producten aan onze klanten over de hele wereld verder mogelijk te maken.

Onze digitale strategie

Het innovatieve gebruik van gegevens en technologie is van essentieel belang voor ons concurrentievermogen op de lange termijn. We gebruiken ze als motor voor veiligheid, eenvoud, snelheid en zelfvertrouwen, en om onze bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we het gebruik van gegevens en technologie kunnen verbeteren.

Onze klanten ondersteunen

De mobiele toepassing MyAirProducts℠ en het webportaal zijn een one-stop shop voor alle behoeften van onze klanten, waarmee ze hun cilindervoorraad kunnen volgen, belangrijke documenten kunnen vinden en online bestellingen kunnen plaatsen. We bieden ook Air Products Process Intelligence, dat gebruik maakt van sensoren en draadloze communicatietechnologie waarmee klanten belangrijke procesparameters kunnen bewaken, zodat ze hun efficiëntie kunnen verbeteren, het gasverbruik kunnen verlagen en de stilstandtijd van hun activiteiten kunnen verminderen.

Onze prestaties verbeteren

We gebruiken nieuwe computationele en digitale technologieën, zoals geavanceerde modellering; gegevenswetenschappen, waaronder Machine Learning; en real-time optimalisatie - om de productiviteit stapsgewijs te verhogen. We controleren bijvoorbeeld zo'n 400 fabrieken over de hele wereld via ons intern ontwikkelde en gepatenteerde ProcessMD™ -platform. Met behulp van geavanceerde analyses en modellering stelt ProcessMD ons in staat efficiënt te werken in realtime, het stroomverbruik te verlagen, de productie te verhogen en het ontluchtingsverlies te verminderen. We gebruiken ook monitoring en analyse onderweg om de veiligheid en prestaties van onze chauffeurs te verbeteren.

Zaken doen op aanvraag

We gebruiken moderne digitale rekenmachines met slimme, verbonden toepassingen waarmee onze teams in realtime zaken kunnen doen waar en wanneer ze maar willen, of ze nu apparatuur in onze fabrieken onderhouden, actuele verkoopinformatie en -rapporten controleren of transacties met onze klanten voltooien.

De toekomst van werk omarmen

Voor zowel onze huidige als toekomstige werknemers blijven we nieuwe digitale hulpmiddelen evalueren die cruciaal zijn voor de toekomst van de digitale werkplek van morgen, waaronder mobiliteit, systemen voor kunstmatige intelligentie en machinaal leren, en meeslepende ervaringen door middel van augmented en virtual reality-hulpmiddelen voor verbeterde training.

Bent u een potentiële technologiepartner?

Als u denkt dat u een potentiële technologiepartner bent of waarde kunt halen uit onze technologie door onze intellectuele activa aan te schaffen of in licentie te geven, raden we u aan meer informatie in te winnen.

MEER INFORMATIE