Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Frozen appetizers exiting a tunnel freezer
Levensmiddelen

Cryogeen invriezen

Sneller invriezen voor een hogere productkwaliteit

Vloeibare stikstof en CO₂ bieden een kostenbesparend alternatief voor traditionele methoden voor het invriezen en koelen van levensmiddelen. Ze maken de verwerking van grotere hoeveelheden sneller mogelijk, terwijl ze aanzienlijk minder vloeroppervlak in beslag nemen. De Freshline® invriesoplossingen van Air Products zijn ontworpen voor diverse batch- of continue invriesprocessen. U zult merken dat ze dankzij hun innovatieve ontwerp gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn, wat u zowel uitvaltijd als arbeidskosten bespaart. Vraag onze experts naar de beste oplossing voor uw behoeften.

Waarom kiezen voor een cryogene vriezer?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een cryogene vriezer in plaats van een traditionele snelvriezer

0728-clock-2
Tijd

Ze werken bij veel lagere temperaturen, waardoor u meer kunt invriezen in minder tijd

ap0182-quality
Kwaliteit

Sneller invriezen leidt tot minder beschadiging van de celwand, waardoor de smaak, structuur en vochtigheid van uw product beter behouden blijven

ap0188-flexibility
Flexibiliteit

Ze kunnen worden ingesteld met verschillende recepten, zodat u met één machine verschillende doorvoersnelheden en producten kunt produceren

ap0141-space-footprint
Ruimte

Ze zijn over het algemeen compacter dan mechanische of blast-vriezers

ap0088-dollar-sign
Kosten

Ze vereisen doorgaans lagere investeringskosten en kunnen worden gehuurd

ap0173-yield
Opbrengst

Sneller invriezen betekent minder uitdroging, wat resulteert in een hogere opbrengst.

Aanbod

Vraag het de expert

Karen Callingham, Food Cryogenics Expert
Karen Callingham

Food Cryogenics Technical Expert, Verenigd Koninkrijk

Welke kosten kan ik verwachten van cryogeen invriezen?

De kosten zijn afhankelijk van uw doorvoer, begin- en eindtemperatuur en het watergehalte van het product. We hebben geavanceerde tools voor het invriezen van levensmiddelen die de kosten voor het invriezen berekenen en de ideale technologie voor het proces bepalen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.