airproducts-logo Go to Home Page

Pressure Swing Adsorption (PSA) Waterstofzuivering

Met meer dan 40 jaar ervaring en meer dan 200 geïnstalleerde units wereldwijd, is Air Products een leverancier van wereldklasse op het gebied van Pressure Swing Adsorption-systemen. Hoogzuivere waterstof wordt geproduceerd uit syngas- en afgasstromen met behulp van adsorptiemiddelen die zijn ontworpen voor het verwijderen van meerdere onzuiverheden in één processtap bij omgevingstemperatuur. We zijn trots op onze bewezen betrouwbaarheid van het PSA-systeem. De ervaring die Air Products heeft opgedaan met het gebruik van PSA-systemen in onze grote installaties, ligt gemiddeld> 99,9% in bedrijf.

Air Products doet onderzoek naar nieuwe adsorptietechnologieën, waaronder verbeterde cycli, nieuwe materialen voor adsorptiemiddelen en kleppen en geavanceerde controlemethoden. Hoge prestaties worden bereikt door de adsorptie- en regeneratiecycli te simuleren en de mix van adsorptiemiddelen te selecteren op basis van de unieke behoeften van de klant. Toevoerstromen omvatten stoommethaanreformers SYNGAS, afgasstromen van chemische installaties, HYCO-installatie CO cold box H2 en afgasstromen van raffinaderijen.

Typische stroombereiken voor PSA-voedingsgas kunnen variëren van 1000 Nm ^ 3/uur tot meer dan 120.000 Nm ^ 3/uur.  
Download PSA-ervaringslijst

Voordelen van waterstof swing adsorptie

Mogelijkheid om waterstof met ultrahoge zuiverheid (99,9 tot 99,999%) H2 te produceren met een hoog terugwinpercentage. Standaard ontwerpen van procesmodules zorgen voor eenvoudige constructie, minder planningsrisico en uiteindelijk lagere projectkosten.

Veilige, betrouwbare en gegarandeerde systeemprestaties.

PSA-systemen die de beoogde scheiding uitvoeren met behulp van commercieel bewezen adsorbentia met de mogelijkheid om meerdere onzuiverheden zoals waterstofsulfide, koolwaterstoffen, koolstofoxiden en water te verwijderen uit ruwe H2-voedingsstromen.

Ervaren projectteams met de knowhow voor het op tijd uitvoeren van het PSA-project, en het begrijpen van projectactiviteiten voor de integratie van het PSA-systeem met andere fabrieksapparatuur (compressie, H2-toevoersystemen, brandstofsystemen), communicatie met installatieregeling systemen, HAZOP-beoordelingen en het leveren van adviesdiensten voor de bouw en het opstarten van de installatie.

Ondersteunende diensten en oplossingen voor installaties

Air Products biedt een uitgebreid portfolio van diensten en oplossingen via onze zeer bekwame medewerkers op kantoren over de hele wereld. Ons team lost problemen van klanten met betrekking tot luchtscheiding en waterstofproductie-installaties op met oplossingen die de nadruk leggen op veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. Van beoordelingen van installaties tot technische studies, onderhouds- en technische pakketten, training voor operators en beheer van reserveonderdelen, wij zijn uw centrale aanspreekpunt voor ondersteuning bij verkoop voor en na de installatie.

MEER INFORMATIE

PRISM®-membraangasscheiding

Onze PRISM®-membraanscheiders worden gebruikt om hoogzuivere waterstof terug te winnen uit gasstromen in ammoniakinstallaties, olieraffinaderijen en petrochemische installaties.

MEER INFORMATIE

PRISM® On-site waterstofgeneratie

Onze PRISM®-generatoren en on-site installaties bieden kostenefficiënte, efficiënte en specifieke on-site waterstoflevering.

MEER INFORMATIE

Resource Center