airproducts-logo Go to Home Page

Glas en frit

Marktleiders op het gebied van glastechnologie en gastoevoer.

Of u nu container-, vlak-, glasvezel- of speciaalglas, frit of minerale wol produceert, Air Products heeft industriële gassen, technologieën en expertise om uw activiteiten te verbeteren. Wij zijn marktleider op het gebied van bedrijfseigen zuurstofverrijkings- en oxy-fuel technologieën die u met een minimale kapitaalinvestering kunnen helpen uw productie te verhogen, brandstofkosten te verlagen, emissies te verlagen en uw bedrijf te verbeteren. Naast zuurstof leveren we ook stikstof, waterstof, helium en zeldzame gassen voor toepassingen variërend van beheersing van de atmosfeer en inertiseren tot verkleining van de deeltjesgrootte. Wat uw behoeften ook zijn - gastoevoer, verbrandingssystemen, Computational Fluid Dynamics (CFD) modellering of engineering en apparatuuroptimalisatie - Air Products heeft de mensen, producten en diensten in huis om u te helpen slagen.

Om glas beter te maken, zet Air Products in!

Al meer dan 70 jaar wenden producenten van primair glas en frit zich tot Air Products' continu veranderende portfolio van zuurstofoplossingen om de verbranding te verbeteren en aanvullende voordelen te bieden, waaronder:
  • Verhoogde productie
  • Minder brandstofverbruik en lagere emissies
  • Verbeterde kwaliteit
Producenten van procesglas vertrouwen op ons voor een veilige en efficiënte levering en gebruik van stikstof, zuurstof, waterstof, helium, argon en speciale gassen voor een aantal toepassingen bij het vormen, assembleren en recyclen van producten.

Optimalisatie van techniek en apparatuur

Ondersteuning bij installatie en opstarten

Wij kunnen u helpen met inspecties op het gebied van operationele gereedheid, operationele en veiligheidstraining en kennis van processen en toepassingen

Doorlopende activiteiten

Operationele audits, hulp bij probleemoplossing en procesoptimalisatie kunnen helpen om de bedrijfsprestaties te maximaliseren en kostenbesparingen te realiseren

Voorlopig ontwerp/projectinitiatie en ondersteuning

Wij kunnen u begeleiden bij alle fasen van evaluatie, ontwikkeling en integratie om te helpen bij het maken van ideale configuraties voor kosten- en prestatievereisten

Advanced Advanced Clean Energy Laboratory - virtuele demonstraties voor internationale locaties

Het Advanced Clean Energy Laboratory kan de ontwikkeling en het volledig testen van verbrandingssystemen op basis van werkelijke klantbrandstoffen vergemakkelijken. Plus een videobeeldsysteem op afstand maakt real-time deelname aan tests via het internet mogelijk.
Download de brochure van het Advanced Clean Energy Laboratory

Verbeter de productie of verwerking van glas of frit.

Onze specialisten kunnen u helpen de optimale oplossing voor uw bedrijf te bepalen.

CONTACT OPNEMEN:

PRISM® VSA zuurstofgeneratoren

De PRISM® VSA-zuurstofgeneratoren van Air Products bieden betrouwbare zuurstoftoevoer om aan een breed scala aan stroomvereisten te voldoen. Onze robuuste generatoren bieden een zeer betrouwbare zuurstoftoevoer tegen een algemene kostenbesparing in vergelijking met ingeleverde vloeistof. De modulaire aanpak van het systeem maakt eenvoudige installatie en eenvoudig onderhoud mogelijk, terwijl de standaardfuncties ervoor zorgen dat de systemen voldoen aan de specifieke behoeften van glasproducenten.

PRISM® VSA zuurstofgeneratoren - T-serie

PRISM® VSA zuurstofgenerator

Voorbeeld CFD-modellering van een glasoven

Bewezen Computational Fluid Dynamics Modeling Services

We hebben uitgebreide in-house functies voor computational fluid dynamics (CFD) -modellering die u kunnen helpen bij het ontwerpen of onderzoeken van ovenprestaties. Met onze diensten kunnen glasmakers manieren onderzoeken en evalueren om de productiviteit te verhogen en kosten te besparen zonder hun productieproces in gevaar te brengen. Modelstudies bieden snelle, gevalideerde resultaten en aanbevelingen voor het type systeem dat optimaal is voor uw bedrijf.

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Acetylene

De uitzonderlijk hoge vlamtemperatuur van acetyleen (3100 °C) maakt het ideaal voor oxy-acetyleen snijden, warmtebehandeling en lasbranders. Het kan ook worden gebruikt in analytische laboratoria voor organische synthese en als een vlamgas in analytische technieken zoals Atomic Absorption (AA) Spectroscopy.

Argon

Argon is used in many applications in glass manufacturing. It is colorless, non-reactive, non-flammable and has low thermal conductivity.

Helium

Helium wordt gebruikt ter bescherming van het glasoppervlak bij de productie van glasvezel en ter verbetering van de raffinage tijdens het bubbelen tijdens de glasproductie.

 

Waterstof

Waterstof wordt gebruikt bij de productie van glas voor het regelen van de atmosfeer, snijden en polijsten, warmtebehandeling, smelten en ontharden.

Stikstof

Stikstof wordt gebruikt bij de productie van glas voor het regelen van de atmosfeer en het verwijderen van vlakglas.

Zuurstof

Zuurstof wordt gebruikt in glasfabricagetoepassingen zoals snijden/polijsten, warmtebehandeling, smelten/ontharden, bellen en met zuurstof verrijkte verbranding.

Zeldzame gassen

Speciale gassen zoals krypton, xenon en neon worden gebruikt om voorwerpen van glas te vullen om hun prestaties te verbeteren of te laten functioneren.

HULPMIDDELEN