airproducts-logo Go to Home Page

Kooldioxide (CO₂)

Toepassingskennis, leveringszekerheid en kwaliteit waarop u kunt vertrouwen

Kooldioxide (CO₂) wordt gebruikt als cryogeen middel om warmte af te voeren, om de temperatuur van zowel het product als het proces voor het koelen, koelen en invriezen van levensmiddelen economisch en nauwkeurig te regelen en om de kwaliteit en houdbaarheid te behouden bij gebruik voor Modified Atmosphere Packaging (MAP). CO₂ wordt ook gebruikt om consistente smaak, carbonatatie en smaak te verkrijgen voor de productie van alcoholische en niet-alcoholische dranken en om de productiviteit in bottel- en conservenlijnen te optimaliseren. CO₂ kan een effectieve manier zijn om de groei te vergroten en de schade aan gewassen in kassen te verminderen, en is een veiliger en zuiniger alternatief voor zuren en chemicaliën in waterbehandelingstoepassingen voor pulp- en papierfabrieken, industriële activiteiten en gemeentelijke waterzuiveringsinstallaties. CO₂ wordt ook vaak gebruikt als beschermgas voor las- en metaaltoepassingen.

CO₂-systemen van Air Products helpen u de productie te beheren wanneer u geconfronteerd wordt met een piekvraag, wanneer flexibiliteit nodig is om uw activiteiten aan te passen aan veranderende capaciteiten of milieueisen, en wanneer consistentie en kwaliteit vereist zijn om te voldoen aan de normen van uw klanten.

Het netwerk van CO₂-fabrieken van Air Products en onze distributiemogelijkheden via vrachtwagens en spoorwegen bieden ons een veilige toeleveringsketen en de mogelijkheid om op betrouwbare wijze producten te produceren en te leveren onder diverse kwaliteitsnormen.

Betrouwbare CO₂-levering dichterbij dan u denkt

  • Robuust netwerk van productie-installaties en distributiemogelijkheden
  • Uitstekende registratie van het tijdig voldoen aan behoeften
  • Marktleider in veiligheid
  • Technische ondersteuning wanneer u die nodig hebt
  • Klantenservice van wereldklasse

Online Veiligheidstraining

Met deze zeer toegankelijke online cursus over veilig werken met cilindergassen, traint u uw medewerkers al voor slechts €65,-.

De ideale training voor iedereen die werkt met cilinders onder druk!

MEER INFO

Gecertificeerde kwaliteitsspecificaties

Air Products is gecertificeerd volgens de hoogste normen voor voedselveiligheidsnormen en waterkwaliteitsgaranties

Veilige bevoorraading

Door gebruik te maken van een robuust installatie- en distributienetwerk, gecombineerd met toonaangevende veiligheidsnormen, houdt Air Products u aan het werk

Industriële toepassingen en expertise

Laat ons team van toepassingstechnici met u samenwerken om uw behoeften te begrijpen en de optimale CO₂-oplossing te leveren

Operationele efficiëntie

Air Products beheert uw tankvoorraad en levert op tijd en met het juiste volume voor uw productie

Op zoek naar ondersteuning voor CO₂-toevoer of toepassingen?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP MET EEN EXPERT!

Vraag het de expert

"Waarom wordt CO₂ gebruikt in dranken en bier?"

Het gebruik van een gasmengsel voor lagers, stouts en ciders zorgt voor een romigere, langer houdbare schuimkraag en verbetert in het algemeen het uiterlijk van het bier dat wordt afgegeven. Het vermindert ook fobbing en zorgt voor een snellere dosering.

Afhankelijk van het type drank hebt u een ander gasmengsel nodig:

  • Premium stouts en ales: 30% kooldioxide in stikstof
  • Ales en lagers: 50% kooldioxide in stikstof
  • Heldere, premium koolzuurhoudende lagers en ciders: 60% kooldioxide in stikstof

Meer informatie over onze drankuitgifte en biergas oplossingen.

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen.

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Pijpleidingtoevoer

Gevestigd op belangrijke industriële locaties over de hele wereld, bieden pijpleidingen klanten met grote productbehoeften een reeks voordelen, waaronder betrouwbare, veilige en flexibele levering op een kosteneffectieve manier.

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

RESOURCE CENTRE