airproducts-logo Go to Home Page

Vergassing

Voortbouwend op meer dan 40 jaar ervaring in vergassing is Air Products een vooraanstaande leverancier geworden van kant-en-klare oplossingen om koolwaterstofvoeding om te zetten in synthesegas voor hoogwaardige producten. We beschikken over beproefde vergassingstechnologieën die een breed scala aan grondstoffen met een lagere emissie gebruiken en deze op een emissiearme manier omzetten in syngas, dat vervolgens kan worden gebruikt voor het maken van producten met een hogere waarde. 

Air Products Syngas Solutions biedt complete kant-en-klare vergassingscomplexen volgens een modern financieel "Sale of Gas" -model, waarin we de syngasproductiefaciliteit bouwen, financieren, bezitten en exploiteren. Onze toonaangevende technologieën en operationele expertise stellen onze klanten in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten en primaire producten.

Bewezen technologieën en expertise

We beschikken over een breed scala aan mogelijkheden, toonaangevende vergassingstechnologieën en operationele expertise om een volledig scala aan grondstoffen te verwerken.

Vaste Koolwaterstoffen

Zeer betrouwbare en efficiënte vergassing voor vaste koolwaterstofgrondstoffen, zoals steenkool, petroleumcoke en biomassa, met meer dan 20 jaar ervaring in installaties van wereldklasse voor de omzetting van steenkool in chemicaliën, synthetische brandstoffen of elektriciteit.

Vloeibare Koolwaterstoffen

Kostenefficiënte, hoogwaardige oplossing voor het materiaal “onder aan het vat” in een raffinaderijcomplex, die extra waarde en winst toevoegt aan de raffinaderij naarmate de wereld afstapt van stookolie.

Gasvormige Koolwaterstoffen

Zeer efficiënte methaanreforminginstallaties van wereldklasse die syngas en/of waterstof leveren van een bescheiden 1000 scf/d tot een grootschalige 100MM scf/d voor het ontzwavelen en opwaarderen van brandstoffen of het leveren van waterstof voor brandstofcelvoertuigen.

12 Miljard dollar voor ASU/Gasification/Power Joint Venture in Jazan, Saudi-Arabië

Air Products kondigde de afronding aan van de activaverwerving en projectfinancieringstransacties voor de 12 miljard dollar kostende joint venture voor luchtscheidingseenheden/ vergassing/ energie joint venture (JV) met Aramco, ACWA Power en Air Products Quadra in Jazan, Saudi-Arabië.

De JV heeft ASU’s, vergassing, syngasreiniging, nutsvoorzieningen en energiemiddelen gekocht van Aramco. De JV bezit en exploiteert de faciliteit op basis van een 25-jarig contract voor een vast maandelijks bedrag, waarbij Aramco grondstoffen levert aan de JV en de JV stroom, stoom, waterstof en andere nutsvoorzieningen voor Aramco produceert.

De JV bediend Aramco’s Jazan raffinaderij, een megaproject om 400.000 vaten ruwe olie per dag te verwerken tot de belangrijkste producten zoals ultralicht zwavelhoudende diesel, benzine en andere producten.

Operationele uitmuntendheid leveren voor megaprojecten in China

Toen Lu'an, een toonaangevend bedrijf in schone energie in China, een partner zocht voor hun vergassingsproject op wereldschaal in Changzhi City, provincie Shanxi, China, wendden ze zich tot ons. Het megaproject, dat vier grote luchtscheidingseenheden, vier vergassers en twee syngasreinigingssystemen omvat, ondersteunt een van de belangrijkste demonstratieprojecten op het gebied van schone energie in China. 

De vier door Air Products gebouwde ASU’s leveren samen meer dan 10 000 ton zuurstof per dag (TPD) en meer dan 6 000 TPD stikstof aan de Changzhi site. De vergassingsinstallaties, vier van de grootste en meest efficiënte ter wereld, maken gebruik van de vergassingstechnologie van Air Products om steenkool om te zetten in chemicaliën. Elke vergasser zet ~3 000 TPD steenkool om in synthesegas dat door Lu'an verder wordt gezuiverd en omgezet in schone transportbrandstoffen. 

Het team van Air Products heeft de vergassingsinstallatie in recordtijd opgestart en stabiel laten draaien, waarmee onze engineeringexpertise en operationele uitmuntendheid als 's werelds toonaangevende vergassingsbedrijf verder zijn bevestigd.

Vergunningsteam voor vergassing

Meer informatie over onze teamleden, inclusief hoe u met hen in contact kunt komen voor uw specifieke vergassingskansen.

Maak Kennis Met Het Team

Waarom vergassing?

Vergassing is een schoon, betrouwbaar en flexibele alternatief voor het maken van synthesegas (syngas) uit laagwaardige grondstoffen voor de productie van hoogwaardige producten en energie.

Meer Informatie