airproducts-logo Go to Home Page

Zeldzame gassen

Zeldzaam en nuttig

Zeldzame gassen, ook wel edelgassen genoemd, zijn de meest inerte en niet-reactieve elementen die de mens kent. Ze worden in zeer lage concentraties aangetroffen in de omgeving (0.001818% neon, 0.000114% krypton en 0.0000087% xenon) en worden geproduceerd door Air Separation Units (ASU). Vanwege hun unieke chemische eigenschappen hebben experts zeer nieuwe en interessante toepassingen voor hen gevonden.

De meeste zeldzame gassen zijn zeer stabiel, waardoor hun ionisatie-energie zeer hoog is. Dat maakt ze zeer nuttig als ionenbundelbronnen voor het reinigen, snijden of lassen van materialen. Een andere eigenschap is hun unieke vermogen om helder licht te produceren, in de vorm van een laser (neon- / heliumlaser) of een lichtbron (xenon). Ten slotte zijn het zeer zware en dichte gassen, dus worden ze gebruikt in voortstuwingsmotoren of in raamisolatie.

Air Products biedt wereldwijd zeldzame gassen en mengsels van zeldzame gassen in diverse zuiverheden, concentraties en leveringswijzen, dankzij ons wereldwijde netwerk van opslag- en vulinstallaties.

Download de brochure over zeldzame gassen

Kwaliteit en efficiëntie bij de productie van zeldzame gassen

Zeldzame gassen worden zo genoemd omdat ze in zeer kleine hoeveelheden in de lucht aanwezig zijn.

Xenon is zeldzaam met slechts 90 gram van de 1 miljoen kilo van de atmosfeer van de aarde. Het wordt alleen commercieel gewonnen uit grote luchtscheidingsinstallaties die meer dan 1.000 ton zuurstof per dag produceren.

Air Products beschikt over efficiënte zuiveringstechnologieën die nodig zijn om onzuiverheden zoals argon en stikstof, die zeer inert zijn, te verwijderen.

We vullen zeldzame gassen in cilinders in onze ultrazuivere fabrieken in Azië voor gebruik in hoogwaardige industriële segmenten.

Wereldwijd netwerk dicht bij belangrijke markt

Air Products produceert zeldzame gassen en mengsels in de buurt van belangrijke markten, maar distribueert wereldwijd

Goede kwaliteitscontrole

Zuiveren en vullen van zeldzame gassen wordt van de hoogste kwaliteit gehouden om ervoor te zorgen dat u het beste product hebt, tot een zuiverheid van 6N

Beste mengselcapaciteiten

Zeldzame gasmengsels, speciaal voor lasers, worden geproduceerd in onze menginstallaties van wereldklasse

Zekerheid van een Elektronica Grade Transfill Plant

Betere kwaliteitscontrole en borging met onze hoogzuivere elektronicakwaliteitsinstallatie in Azië

Xenon voor de productie van halfgeleiders en geheugenchips

Xenon wordt gebruikt voor het etsen en afzetten van microchips in de halfgeleiderproductie, zowel als atmosfeer, plasma en als ionenbundelbron voor ets- en afzettingsprocessen. Xenon dat in dit proces wordt gebruikt, moet zeer zuiver zijn, omdat onzuiverheden uiteindelijk het siliciumsubstraat verontreinigen of reageren met chemicaliën in het proces, zoals fluor, om giftige en zeer corrosieve waterstoffluoride (HF) te produceren. Als toonaangevend bedrijf in de elektronica-industrie wordt het xenon van Air Products geproduceerd in onze ultramoderne elektronicakwaliteitsinstallatie voor een betere kwaliteitsborging. Het kan worden gebruikt in excimerlaser, laser buffer gassen, etsen van DRAM en 3D NAND en plasmaschermen.

MEER INFORMATIE

Geïntegreerde levering van gassen

Van grote luchtscheidingsinstallaties tot ultrazuivere 6.0-gassen, Air Products biedt flexibele leveringsopties om aan al uw behoeften te voldoen.

ONTDEK DE SERVICES

Vragen? We hebben antwoorden.

NEEM CONTACT MET ONS OP

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK