airproducts-logo Go to Home Page

Pulp en papier

Gassen, apparatuur en expertise voor alle fasen van de pulp- en papierproductie

Industriële gassen zoals zuurstof, stikstof en kooldioxide worden gebruikt in een verscheidenheid aan bewerkingen tijdens het pulp- en papierproductieproces, van delignificatie en chemische winning tot inertisering, pH-regeling en afvalwaterbehandeling. Deze gassen bieden tal van voordelen, zoals lagere bedrijfskosten en lagere emissies, minder chemicaliënverbruik, stankbeheersing, hogere productiviteit en brandstofbesparing. Air Products heeft de ervaring die nodig is om deze gassen efficiënt te implementeren om de optimale combinatie van voordelen en kostenbesparingen te bieden.

Zuurstofverontreiniging

Zuurstofverontreiniging is een bewezen technologie die op grote schaal wordt gebruikt om 40-50% van de resterende lignine in niet-gebleekte pulp te verwijderen. Het gebruik van zuurstof verlaagt de bedrijfskosten door de hoeveelheid bleekchemicaliën die nodig zijn voor de daaropvolgende verwerking te verminderen door zich te richten op de gemakkelijk oxideerbare ligninemoleculen. Zuurstof dient ook om de emissie van gechloreerde bijproducten te verminderen en verlaagt de organische belasting en de toxiciteit van het resulterende afvalwater. Bovendien kan het worden gebruikt bij verlengde zuurstofverontreiniging (EOD) om de efficiëntie van de vezellijnen te verbeteren.

Oxidatieve alkaline-extractie

De introductie van zuurstof in alkalische extractie is een bewezen methode die wordt gebruikt voor kraftbleken. Zuurstof, toegevoegd tijdens de alkalische extractiefase, dient om extra achtergebleven lignine te verwijderen, verhoogt de helderheid en bespaart op bleekmiddelen, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Ozonproductie

Ozon wordt gegenereerd door elektrische ontlading van een zuurstofgasstroom. Het is onstabiel bij omgevingstemperaturen en moet worden gegenereerd uit zuurstof op locatie. Het gebruik van ozon zorgt voor een efficiënte ontbranding met een lager verbruik van bleekmiddelen en een hogere effluentbelasting.

Oxidatie van witte vloeistof (WLO)

Bij het oxidatieproces voor witte vloeistof wordt zuurstof gebruikt om natriumsulfide en natriumsulfaat te oxideren. De warmte die tijdens dit exotherme proces wordt gegenereerd, kan worden teruggewonnen. Het proces levert een zuinige alkalibron op die wordt gebruikt bij bleek- en ontgassingsprocessen en helpt bijtende inkopen te verminderen, terwijl tegelijkertijd de chemische balans van de installatie beter onder controle wordt gehouden.

Black Liquor Oxidation (BLO)

Bij het oxidatieproces van zwarte vloeistof wordt zuurstof gebruikt om natriumsulfaat te oxideren tot natriumthiosulfaat, waardoor bottlenecks in de terugwinningsketel worden verlicht. BLO kan helpen om zwavelverliezen te verminderen die optreden tijdens de meervoudige verdamping en de geuremissies te verminderen in processen met direct contact verdampers.

Kalkovenverrijking

Zuurstofverrijking van de kalkoven is een bewezen techniek om een aantal voordelen te bereiken voor de productie van kalk in eigen beheer in een papierfabriek. Deze voordelen zijn onder meer: productieverhogingen tot 20%, brandstofbesparing, minder behoefte aan suppletie CaO, verminderde uitstoot van zwavelverbindingen (TRS) en verbeterde operationele flexibiliteit en ovenstabiliteit. Door de grotere doorvoer van ovens kan meer kalk worden teruggewonnen en wordt minder afval naar stortplaatsen geleid. De economische voordelen van kalkovenverrijking kunnen zeer korte terugverdientijden hebben.

Inertiseren en blanketen

Stikstof wordt in pulp- en papierfabrieken op verschillende manieren inert gemaakt en afgedekt, zoals tanks en leidingen, silo's voor installaties met pneumatische asverwerking en chloorwagens.

Pulpwassen, pH-onderhoud en afvalwaterbehandeling

Kooldioxide (CO₂) kan worden gebruikt om de productie bij het wassen van pulp te verhogen en om corrosie in papiermachines te verminderen door zuren te vervangen voor pH-regeling. Bij afvalwaterbehandeling wordt CO₂ gebruikt voor pH-regeling en wordt zuurstof gebruikt voor geurbeheersing en secundaire waterbehandeling, waar het de prestaties aanzienlijk verbetert ten opzichte van luchtbehandelingsprocessen.

Reken op ons ...

Schakel Air Products in voor betrouwbare gastoevoer en kostenefficiënte technologieën.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Stikstof

Handig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke branche kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Zuurstof

Naast het gebruik ervan als een luchtwegen gas voor de gezondheidszorg toepassingen, de sterke oxiderende eigenschappen profiteren veel industrieën door het verbeteren van de opbrengsten, het optimaliseren van de prestaties, het verlagen van de kosten en het verminderen van carbon footprint in vergelijking met andere brandstoffen.

Plan voor succes.

CONTACT OPNEMEN: