Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw commerciële wagenpark?

Als grootste waterstofproducent ter wereld levert Air Products onze klanten end-to-end oplossingen, waaronder productie, distributie, opslag en distributie.

ap0137-water-wastewater
Hoe wordt waterstof geproduceerd?

Waterstof, het meest voorkomende element in het universum, bestaat als onderdeel van verbindingen zoals water of methaan en wordt met behulp van een reeks technologieën gescheiden in zuivere waterstof. 

Meer informatie
ap0200-bus
Is waterstof tanken veilig?

Air Products heeft 60 jaar ervaring met waterstof en beschikt over de processen om onze klanten veilig te houden. Het bedrijf exploiteert al 30 jaar waterstoftankstations. Er zijn meer dan 250 systemen ontworpen en geïnstalleerd. 

Meer informatie
0868-atom
Waarom kiezen voor waterstof?

Bij gebruik in voertuigen is water het enige bijproduct van waterstof. Het biedt snelle tanktijden van minder dan 10 minuten en vereist slechts een kleine ruimte voor het tanken van infrastructuur.

Meer informatie

Waarom kiezen voor Air Products voor uw waterstofbrandstofvoorziening?

Ontdek waarom waterstofenergie de toekomst is.

Transit-agentschappen over de hele wereld stappen over op emissievrije elektrische bussen met brandstofcellen en Air Products levert waterstofoplossingen om hun doelen te bereiken.
Air Products richt zich met name op het aanpakken van de behoefte aan schone energie en materialen in de wereld en vermindert tegelijkertijd de milieu-impact. Waterstof is essentieel om deze uitdaging aan te gaan.
Een schonere toekomst realiseren betekent ervaring, investeringen en innovatie inzetten op wereldschaal. We hebben meer dan 60 jaar ervaring met het veilig produceren en leveren van waterstof aan onze klanten en meer dan 50 patenten op het gebied van waterstof als brandstof. We hebben miljarden dollars aan investeringen aangekondigd in nieuwe bronnen voor waterstof en infrastructuurontwikkeling. Air Products heeft de technologie, het trackrecord en de ambitie om de waterstofeconomie op schaal te brengen.
Waterstof speelt al een belangrijke rol bij het koolstofarm maken van transport en biedt superieure prestaties in vergelijking met andere schone technologieën bij gebruik in zware toepassingen. Air Products zegt dit niet alleen, maar geeft het goede voorbeeld door onlangs te hebben aangekondigd dat het zijn wereldwijde vloot van ongeveer 2.000 vrachtwagens zal ombouwen naar voertuigen met een emissievrije waterstofcel.

Waterstofproductieprojecten op wereldschaal

Landmark V.S. $4.5 Billion Louisiana Blue Hydrogen Clean Energy Complex

Air Products investeert $4.5B in de bouw van 's werelds grootste productiefaciliteit voor blauwe waterstof, met de productie van meer dan 750 MMSCFD blauwe waterstof in Louisiana, VS. Een deel van de blauwe waterstof zal worden gecomprimeerd en aan klanten worden geleverd door onze Amerikaanse Gulf Coast pijpleidingen netwerk; de rest wordt gebruikt voor de productie van blauwe ammoniak die over de hele wereld wordt getransporteerd en weer wordt omgezet in blauwe waterstof voor transport en andere markten.

Het megaproject zal ook meer dan vijf miljoen ton CO₂ per jaar afvangen en is daarmee de grootste CO2-afvanginstallatie ter wereld voor sekwestratie. Talrijke studies hebben aangetoond dat de geologie van Louisiana een van de beste ter wereld is voor permanente geologische opslag.

Het project zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn.

Toonaangevend met een blauwe waterstofhub in West-Canada

Ons waterstofenergiecomplex in Edmonton, Alberta, Canada zal het gebied het centrum maken van de waterstofeconomie van West-Canada en de Pacific Northwest. Het complex zal voldoende vloeibare waterstof produceren om alle OV-bedrijven in Alberta van brandstof te voorzien. Beter nog, de combinatie van onze geavanceerde waterstoftechnologie, CO2-afvangst en -opslag en waterstofgeneratie maakt het mogelijk om de installatie te exploiteren met een CO2-uitstoot van nul.

Nieuws over waterstof voor mobiliteit