airproducts-logo Go to Home Page

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw commerciële wagenpark?

Als grootste waterstofproducent ter wereld levert Air Products onze klanten end-to-end oplossingen, waaronder productie, distributie, opslag en distributie.

Waterstof: de weg naar een schonere energietoekomst

Door schone waterstofenergieoplossingen te produceren en te distribueren voor gebruik in zware brandstofcelvoertuigen, industriële toepassingen en energieopslag helpt Air Products een levendig pad te bouwen naar een schonere energietoekomst.

Waterstofproductieprojecten op wereldschaal

Landmark V.S. $4.5 Billion Louisiana Blue Hydrogen Clean Energy Complex

Air Products investeert $4.5B in de bouw van 's werelds grootste productiefaciliteit voor blauwe waterstof, met de productie van meer dan 750 MMSCFD blauwe waterstof in Louisiana, VS. Een deel van de blauwe waterstof zal worden gecomprimeerd en aan klanten worden geleverd door onze Amerikaanse Gulf Coast pijpleidingen netwerk; de rest wordt gebruikt voor de productie van blauwe ammoniak die over de hele wereld wordt getransporteerd en weer wordt omgezet in blauwe waterstof voor transport en andere markten.

Het megaproject zal ook meer dan vijf miljoen ton CO₂ per jaar afvangen en is daarmee de grootste CO2-afvanginstallatie ter wereld voor sekwestratie. Talrijke studies hebben aangetoond dat de geologie van Louisiana een van de beste ter wereld is voor permanente geologische opslag.

Het project zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn.

TOONAANGEVEND MET EEN BLAUWE WATERSTOFHUB IN WEST-CANADA

Ons waterstofenergiecomplex in Edmonton, Alberta, Canada zal het gebied het centrum maken van de waterstofeconomie van West-Canada en de Pacific Northwest. Het complex zal voldoende vloeibare waterstof produceren om alle OV-bedrijven in Alberta van brandstof te voorzien. Beter nog, de combinatie van onze geavanceerde waterstoftechnologie, CO2-afvangst en -opslag en waterstofgeneratie maakt het mogelijk om de installatie te exploiteren met een CO2-uitstoot van nul.

Neem contact met ons op voor meer informatie over emissievrije waterstofoplossingen.

CONTACT OPNEMEN