airproducts-logo Go to Home Page

Inductief gekoppeld plasma (ICP)

Inductively Coupled Plasma (ICP), ook wel bekend als ICP-AES (Atomic Emission Spectrometry) of ICP-OES (Optische Emissie Spectrometrie) wordt gebruikt om veel elementen tegelijk te analyseren, met extreem lage detectieniveaus.

Het wordt gebruikt in een breed scala aan markten, waaronder voedingsmiddelen en dranken, metalen, farmaceutica, geologie, water en cement.

ICP werkt met een argonplasma, waarin het verstoven vloeistofmonster wordt geïnjecteerd. Het monster ioniseert in het plasma en de ionen zenden licht uit bij verschillende karakteristieke golflengten, die vervolgens worden gemeten.

Het argon dat voor het plasma wordt gebruikt, moet zo min mogelijk zuurstof en vocht bevatten, omdat deze een afschermend effect hebben op het signaal voor sommige metalen, wat resulteert in foutief lage waarden. Het moet ook het laagst mogelijke THC-gehalte hebben, omdat deze koolstofafzettingen kunnen veroorzaken die de sterkte van het signaal verminderen. Stikstof wordt soms gebruikt als koelgas in de ICP.

Welke gassen van Air Products worden gebruikt in ICP

Laag gehalte aan totale koolwaterstofverontreinigingen (THC)

Argon BIP® en Argon Premier, bij uitstek geschikt voor ICP-gebruik.

Lage niveaus van onzuiverheden, vocht en zuurstof

Argon BIP®-reeks, bij uitstek geschikt voor ICP-MS.

BIP®-technologie met ingebouwde roetfilter

0,5 micron deeltjesfilter verwijdert storende deeltjes die metalen bevatten uit het gas.

Vloeibaar argon - CryoEase®

Micro-bulk oplossing, maakt het hanteren van cilinders en het wisselen van cilinders overbodig. Compacte afmetingen vergeleken met cilinders.

Vraag het de expert

Trish Lees

Business Development Specialist

"Welk type argon wordt aanbevolen voor spectroscopie met inductief gekoppeld plasma (ICP)?"
We raden Argon BIP® aan voor analyse van zeer lage concentraties en maximale resolutie.

Vragen? Wij hebben antwoorden.

CONTACT OPNEMEN:

Klaar om te bestellen?

NU KOPEN

CryoEase® Microbulk-oplossingen

CryoEase® microbulk-technologie is een modern concept waarbij uw gas wordt geleverd door vullen op locatie t.o.v. de traditionele methode voor kleinere volumes, waar gas wordt geleverd door vol te wisselen voor lege cilinders en dewarvaten. CryoEase®-microbulktoevoer is voorzien van speciaal ontworpen trucks met geïntegreerde bedieningselementen en opties voor flexibele opslagtanks. Eindgebruik kan worden geleverd als pure gassen, cryogene vloeistoffen of gasmengsels via een blender geïnstalleerd op uw locatie.
MEER INFORMATIE

HULPMIDDELEN