airproducts-logo Go to Home Page

Olieraffinage

Gassen, technologie, service en apparatuur om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren

Air Products beschikt over tientallen jaren ervaring en geavanceerde industriële gastechnologie ter ondersteuning van de olieraffinage-industrie. Onze producten en diensten zijn gericht op het oplossen van technische, commerciële of kostengerelateerde problemen van onze klanten. Onze oplossingen variëren van het leveren van industriële gassen, apparatuur, gasscheiding en zuiveringstechnologieën tot on-site gasgeneratie naast uw raffinaderij. Onze ervaren toepassingstechnici helpen raffinaderijen wereldwijd slimmer, schoner en zuiniger te werken. Air Products biedt een volledig assortiment gassen: zuurstof, waterstof, stikstof, en toepassingstechnologieën, diensten en apparatuur voor de raffinage-industrie, variërend van tonnagedistributie van waterstof tot geavanceerde zwavelterugwinningstechnologie.

Betrouwbare gastoevoer voor uw raffinagebehoeften

 • Waterstof wordt veel gebruikt in raffinageprocessen om onzuiverheden in ruwe olie, zoals zwavel, te verwijderen om te voldoen aan strenge product- en milieuspecificaties. Door deze componenten te verwijderen, kunnen benzine en diesel schoner verbranden, waardoor waterstof een essentieel onderdeel wordt bij de productie van schonere brandstoffen die nodig zijn voor efficiënte verbrandingsmotoren.
 • Zuurstofverrijking kan de capaciteit vergroten of raffinadeurs de mogelijkheid bieden om ruwe mengsels met verschillende dichtheden en zwavelgehalte te verwerken.
 • Stikstof reageert niet met de meeste materialen, waardoor het een uitstekend afdek- en zuiveringsgas is dat kan worden gebruikt om waardevolle producten te beschermen tegen schadelijke verontreinigingen. Een van de belangrijkste toepassingen is het elimineren van brandgevaarlijke risico's in reactorvaten en opslagtanks.

Reken op de expertise van Air Products…

Laat onze toepassingstechnici u helpen manieren te vinden om de veiligheid en energie-efficiëntie te verbeteren.

BEL ONS VANDAAG NOG

WATERSTOFPERSPECTIEVEN VOOR RAFFINADERIJEN IN DE 21E EEUW

Lees meer over hoe waterstof heeft bijgedragen aan de veranderende behoeften van de olieraffinagemarkt, inclusief oplossingen voor kostenbesparing door geavanceerd waterstofbeheer, vernieuwde capaciteit en over-the-fence waterstoflevering.

Kochi, India Industrial Gas Complex

Working with our local partner, Air Products created the largest industrial complex of its kind in India to produce vital hydrogen and power, enabling more clean fuels that are reducing pollution and creating a better quality of life.

MAXIMALE FLEXIBILITEIT VAN RAFFINADERIJEN

Lees hoe zuurstofverrijkingstechnologie de flexibiliteit van het werken in raffinaderijen kan optimaliseren en de winstgevendheid kan maximaliseren.

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Waterstof

Gewaardeerd om zijn reactieve en beschermende eigenschappen, en gebruikt door vele industrieën zoals elektronica, voedingsmiddelen, glas, chemicaliën, raffinage en meer kunnen profiteren van de unieke eigenschappen om de kwaliteit te verbeteren, prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Zuurstof

Naast het gebruik ervan als een luchtwegen gas voor de gezondheidszorg toepassingen, de sterke oxiderende eigenschappen profiteren veel industrieën door het verbeteren van de opbrengsten, het optimaliseren van de prestaties, het verlagen van de kosten en het verminderen van carbon footprint in vergelijking met andere brandstoffen.

APEX Temporary Gas Supply

For over 40 years, customers have relied on Air Products Express Services (APEX) for safe, reliable and fast emergency or temporary H₂, N₂, or O₂ gas supply. APEX Services can be used during plant turnarounds, or start-ups to maintain current operations or to bring the plant back on line quickly and safely. When a refinery’s regular gas supply source is unavailable or to supplement existing gas supply during periods of peak demand to boost profitability contact Air Products APEX Services.

Call the APEX hotline anytime, 24/7: 1-800-APEXGAS and get a timely assessment of your needs.

CONTACT US TODAY

Customer Plant Support Services

Air Products services the following customer owned plants:

 • Air separation
 • LNG
 • Hydrogen recovery
 • Helium
 • Hydrogen production
 • Other hydrocarbon processing plants

The portfolio of services we provide include:

 • Plant assessments
 • Operation and maintenance
 • Technical Services and operating training
 • Spare parts and inventory control
 • Turbomachinery expanders
 • Equipment and modifications
 • Hydrogen plant support
Call us and we can work with you to customize the support you need

On-site Gas Generation

On-site gas generation helps sustainability-minded customers lower their carbon footprint, boost energy efficiency, increase throughput, enhance end product quality, and improve environmental performance.
LEARN MORE

Plan voor succes.

CONTACT OPNEMEN:

HULPMIDDELEN