airproducts-logo Go to Home Page

Gasverpakken voor Voedingsmiddelen

Modified Atmosphere Packaging (MAP): de bewezen manier om de houdbaarheid van uw verpakte levensmiddelen te verlengen.

Wilt u uw voedingsproduct op natuurlijke wijze conserveren? Wilt u de houdbaarheid verlengen met behoud van textuur, smaak en kleur? Wilt u uw productieplanning verbeteren, productafval verminderen en nog beter voldoen aan de verwachtingen van uw klanten?

Modified Atmosphere Packaging (MAP) of gasverpakken is een bewezen en natuurlijke methode om de houdbaarheid en kwaliteit van voedingsmiddelen te verlengen. Eén of meerdere gassen worden hierbij ingezet om een beschermende atmosfeer rond het voedsel te creëren. In combinatie met geschikt verpakkingsmateriaal – en vaak lagere temperaturen – worden smaak, veiligheid en uiterlijk van uw voedingsproducten verbeterd.

Bij Air Products hebben we al tientallen jaren ervaring met MAP, waarin talloze producttests zijn uitgevoerd en kennis is opgebouwd over de ideale gasmengsels voor elk type voedsel. Gasverpakken wordt van oudsher al veel ingezet voor het verpakken van vlees, zuivel, brood en kant-en-klaar maaltijden, maar de techniek heeft zich inmiddels ook ruimschoots bewezen bij het verpakken van vegetarische en plantaardige voedingsmiddelen.

Onze voedingsexperts helpen u graag verder bij het bepalen van het beste gasmengsel voor uw producten en bieden ook ondersteuning bij het opstarten van de productie met gasverpakking.

Waarom kiezen voor MAP in plaats van vacuüm- of skinverpakkingen?

Houdbaarheid

Het overgrote deel van de producten is langer houdbaar met MAP dan met vacuüm- of skinverpakkingen

Afvalvermindering

Langere houdbaarheid betekent minder voedselverspilling

Product Uiterlijk

Zachte, oneffen producten kunnen last hebben van het vacuümproces, waardoor hun vorm minder aantrekkelijk wordt voor de eindgebruiker

Kostenbesparingen

Minder productverlies betekent meer geldbesparing

Waar vind ik een Verkooppunt bij mij in de buurt?

Voor cilindergassen kunt u ook terecht bij onze agenten door heel België

AGENT ZOEKEN

MAP in actie bij SPAR

In deze video neemt onze expert voedingsgassen Frédéric Verstuyft u mee naar SPAR Supermarkten, waar MAP wordt ingezet bij het voorverpakken van versproducten en traiteur gerechten.

De inzet van Modified Atmosphere Packaging zorgt aantoonbaar voor een verbetering van de continuïteit in de productie en het verlengen van de houdbaarheid van verse voedingsmiddelen.

Vraag het de expert

Frédéric Verstuyft

Expert Voedingsgassen, België

“Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn producten langer houdbaar blijven, zonder in te boeten aan kwaliteit en versheid van mijn producten?“
Dankzij het gebruik van voedingsgassen vertragen wij maximaal de bacteriegroei en hierdoor verlengen wij de houdbaarheid van uw producten.

Freshline® Smart Technology

Stap vandaag nog binnen in de wereld van slim cryogeen invriezen. Controleer en optimaliseer uw voedselproductieprocessen, altijd en overal.

MEER WETEN

Freshline® Food Services

Wij leveren niet alleen gassen en apparatuur, wij ondersteunen u graag bij elke stap op weg naar succes. Daarom zijn wij ook wereldleider op het gebied van innovatie in de voedingsmiddelenindustrie, voeren wij testen voor u uit op uw locatie of in een van onze laboratoria en bieden wij consultancy, waaronder procesevaluatie en -optimalisatie, analytische diensten en trainingsondersteuning.

MEER WETEN

Benieuwd naar kwaliteit en conformiteit?

Wij hechten veel belang aan veiligheid en kwaliteit. Onze gassen en apparatuur voldoen aan alle relevante voedselwetgeving.

MEER WETEN

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

On-site gasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.

Benieuwd naar een proefversie?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN:

HULPMIDDELEN