Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Kochi hyco plant

Waterstof en koolmonoxide (syngas)

Meer en schonere transportbrandstoffen maken betekent meer waterstof. Air Products was zo'n 20 jaar geleden de eerste producent van industriële gassen die deze trend zag. Sindsdien hebben we onze positie ingenomen als wereldleider in on-site waterstoflevering aan raffinadeurs over de hele wereld. Tegelijkertijd zijn we pionier op het gebied van nieuwe technologieën voor schone energie, zoals waterstofbrandstof, vloeibaarmaking van aardgas en kolenvergassing om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van toekomstige industriële en energiemarkten.

'S Werelds grootste waterstofleiding

Het waterstoffabriek en -leidingnet van Air Products aan de Gulf Coast is het grootste systeem ter wereld in zijn soort. De 1000 kilometer lange pijpleiding strekt zich uit van het Houston Ship Channel in Texas tot New Orleans, Louisiana. Onze waterstofleiding wordt gevoed door meer dan 20 waterstofproductiefaciliteiten van Air Products en levert meer dan 1,4 miljard standaard kubieke voet (meer dan 1,5 miljoen Nm3/uur) waterstof aan raffinaderij- en petrochemische klanten.

De lat hoger leggen voor waterstofproductie

We bouwen onze grootste stoommethaanreformer (SMR) ooit in Texas City, Texas. De nieuwe SMR zal waterstof leveren voor de nieuwe ammoniakproductie-installatie van Gulf Coast Ammonia en zal worden aangesloten op de waterleiding van Gulf Products, die wordt uitgebreid van Texas City naar Baytown. Het project behelst een aantal mijlpalen voor het bedrijf, waaronder: 

ap0088-dollar-sign

Grootste Amerikaanse investering van $500 miljoen voor één project

ap0001-plant

De grootste reformer voor stoommethaan produceert ongeveer 175 miljoen standaard kubieke voet waterstof per dag

ap0009-pipeline

Verlengt de Gulf Coast waterstofleiding van het bedrijf, de grootste ter wereld, tot ongeveer 400 kilometer

ap0024-hydrogen2

De grootste hoeveelheid waterstof per dag geleverd aan één klant binnen één contract

Project Execution Excellence voor BPCL Refinery in India

Air Products heeft in het kader van het Integrated Refinery Expansion Project van de BPCL Kochi-raffinaderij in India een industrieel gascomplex van wereldformaat gebouwd dat waterstof, stikstof, zuurstof en stoom produceert. De industriële gassen die in het complex worden geproduceerd, stellen BPCL in staat om de raffinagecapaciteit met bijna twee derde te verhogen, van 190.000 tot 310.000 vaten per dag, terwijl het schonere brandstoffen produceert die voldoen aan de Euro-IV/Euro-V-specificaties.

Het Kochi Industrial Gas Complex is qua investering het grootste in zijn soort in India en herbergt een van de meest efficiënte en flexibele HyCO-installaties (waterstof/koolmonoxide) in de wereldwijde productievloot van Air Products. De technologisch geavanceerde installatie, gebouwd met behulp van onze eigen technologie, beschikt over de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen die ook betrouwbaarheid en milieuprestaties bieden. Een uniek hoogtepunt van de installatie is dat de gasturbine is geïntegreerd in het ontwerp van de dubbele stoommethaanreformers. Dit zijn de allereerste dubbele methaanreformers voor stoom, ontworpen en gebouwd door Air Products met een gezamenlijke capaciteit van 16,4 ton per uur aan waterstofproductie.

Het duurde meer dan 10 miljoen manuren om deze faciliteit van wereldklasse te bouwen, zonder veiligheidsincidenten.