Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Inside furnace

Zuurstof

Een essentieel gas voor de glasindustrie

De technische oplossingen van Air Products kunnen u helpen uw productie te optimaliseren

Oxy-fuel smelten

Oxy-fuel glassmeltovens zijn de meest flexibele en efficiënte methode voor het smelten van glas in grote productie-eenheden. De mate van voordelen die worden geboden ten opzichte van de voordelen van een oxy-fuel oven zijn sterk afhankelijk van de keuze van de brander. Operationele voordelen van zuurstof kunnen worden gemaximaliseerd met volledige conversie: hogere productie, lager brandstofverbruik en lagere emissies, verbeterde glaskwaliteit, minder onderhoud en langere levensduur van een campagne.

Oxy-fuel boosting

Oxy-fuel boosting is een flexibele, efficiënte, kostenefficiënte technologie die de prestatie van een oven kan verbeteren door toevoeging van oxy-fuel branders als aanvulling op de werking van een lucht-brandstofoven. Oxy-fuel boosting kan de volgende voordelen opleveren met een minimale kapitaalinvestering: hogere productie, lager brandstofverbruik en lagere emissies, verbeterde glaskwaliteit, minder onderhoud en langere campagnelevensduur van een oven.

Zuurstofverrijking

Zuurstofverrijking is een eenvoudige, kostenefficiënte technologie die kan bijdragen aan het verbeteren van de ovenprestaties, doordat de verbrandingslucht wordt vervangen door zuurstof. Zuurstof wordt voorgemengd met de algemene stroom van verbrandingslucht en zorgt voor een gelijkmatige verbetering van het algehele verbrandingsproces. Verrijking kan met een minimale investering de volgende voordelen opleveren: hogere productie, lager brandstofverbruik en een langere levensduur van een oven.

Zuurstoflansen

Zuurstoflansen is een flexibel en kostenefficiënt systeem dat kan bijdragen aan het verbeteren van de werking van de oven door verbrandingslucht te vervangen door zuurstof op de specifieke plaats in de oven waar dat het dringendst nodig is. Zuurstoflansen kan de volgende voordelen opleveren met een minimale kapitaalinvestering: hogere productie, lager brandstofverbruik en lagere emissies, verbeterde glaskwaliteit, minder onderhoud en langere levensduur van een campagne.