airproducts-logo Go to Home Page
| BRUSSEL

Air Products verbetert cryogene vriestechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie

Air Products heeft haar cryogene vriestechnologie verder ontwikkeld, waarbij de efficiency en de duurzaamheid centraal stonden. Bij de nieuwe methode wordt de hoeveelheid vloeibare stikstof, die voor het bevriezen wordt gebruikt, flink verminderd. Air Products speelt met de nieuwe technologie in op de sterke groei van de diepvriessector sinds het begin van de coronacrisis. 

De nieuw ontwikkelde technologie van Air Products is geïntegreerd in de Freshline® High Performance batchvriezer. Dankzij de focus op de gelijkmatigheid en de efficiency van het vriesproces levert de technologie diepvriesproducten van hoogwaardige kwaliteit op. Dat helpt voedselfabrikanten om sneller en efficiënter te reageren op de groeiende vraag naar diepvriesproducten.

De nieuwe Freshline® high performance batch freezer stelt duurzaamheid en efficiency centraal in het vriesproces.

De voedingsmiddelenindustrie hecht bovendien steeds meer waarde aan duurzaamheid en zoekt daarom naar manieren om bedrijfsprocessen te optimaliseren. De vernieuwde vriezer ondersteunt dit streven door de benodigde hoeveelheid vloeibare stikstof te verminderen, die als koelvloeistof gebruikt wordt. Tegelijkertijd is de doorvoer van voedingsmiddelen verhoogd en is er een betere controle op het hele vriesproces mogelijk.

Met een toename van de vriescapaciteit met zo’n 30% kunnen voedingsmiddelenfabrikanten hun productiekosten verminderen en meer kwaliteitsproducten leveren. De nieuwe batchvriezer van Air Products is speciaal ontworpen voor het ultrasnel invriezen of koelen van batches. Dit is ideaal voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie of voor bedrijven met snel wisselende productieprocessen.

“Air Products ontwikkelt al tientallen jaren innovaties voor de voedingsindustrie”, zegt Linda Pasteels, Cryogenic Applications Account Manager bij Air Products. “We zijn ongelooflijk trots op de recente stappen die we hebben gemaakt bij de verbetering van onze vriestechnologie. Uiteindelijk willen we producenten van voedingsmiddelen ondersteunen bij het stroomlijnen en flexibiliseren van hun productieprocessen; zeker in de steeds dynamischer economie. De verbeterde gelijkmatigheid van het invriezen en de eenvoudige reiniging van de nieuwe batchvriezer zijn grote voordelen. Voor voedingsmiddelenfabrikanten is het belangrijker dan ooit om meer controle over hun productieprocessen te krijgen zodat ze sneller kunnen inspelen op de veranderingen in de markt. De nieuwe technologie biedt veel meer flexibiliteit en helpt producenten bij het inspelen op de voortdurende veranderingen en toekomstige uitdagingen.’’

Over Air Products

Note