
Campylobacteriose is de meest gemelde door voedsel overgedragen ziekte in de EU. Deze ziekte wordt vaak veroorzaakt door de aanwezigheid van campylobacter-bacteriën op het oppervlak van de kip. Een veelgebruikte oplossing hiervoor is het gebruik van een warmtebehandeling, zoals secundaire verbranding. Warmtebehandelingen zijn echter niet flexibel qua werking en kunnen de huid van de kip beschadigen of kleurveranderingen veroorzaken.
Onze experts hebben samen met pluimveeverwerkende bedrijven het Freshline® SafeChill™ -systeem ontwikkeld. Deze unieke interventie maakt gebruik van supergekoelde lucht om effectief en veilig de aanwezigheid van campylobacter op besmette vleeskuikenkarkassen te verminderen.
Food Cryogenics Technical Expert, Verenigd Koninkrijk
Moet ik zeggen dat kip, behandeld met het Freshline® SafeChill™ -systeem, eerder bevroren was?
Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.
Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.
Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon