Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Carbon fiber sheet
Metaal- en materiaalverwerking

Koolstofvezelproductie

Deskundige oplossingen om u te helpen slagen

Bij de productie van koolstofvezels is het gebruik van stikstof of argon als een inerte atmosfeer vaak essentieel voor het productieproces. Door een grondige kennis van de algemene operationele vereisten kan een stikstoftoevoersysteem de juiste afmetingen hebben om betrouwbaarheid te bieden bij het voldoen aan productieschema's en productkwaliteit, terwijl tegelijkertijd de veiligheid bij het gebruik van industriële gassen wordt gewaarborgd. Onze toepassingstechnici kunnen met u samenwerken om inzicht te krijgen in uw productieproces en verbeteringen aanbevelen die u kunnen helpen het gasverbruik te optimaliseren en de productkwaliteit te verbeteren.

Koolstofvezel Expertise en oplossingen

Innovatie en expertise toepassen om de problemen van onze klanten op te lossen, is onze kracht

1040-check-mark
Improved quality of carbon fiber

Air Products’ Atmosphere Solutions provide an excellent means to improve the quality of carbon fiber materials

ap0074-checklist
Atmosphere Trouble-shooting

Experienced applications experts can identify and resolve furnace atmosphere issues

ap0133-metals-and-materials-processing
Improved and consistent atmosphere

Our pure nitrogen and argon atmospheres provide the highest atmosphere quality for carbon fiber manufacturing

ap0042-certificate
Superior quality and control

Our nitrogen and argon-based atmospheres protect carbon fiber

aanbod

Vraag het de expert

Don Bowe
Don Bowe

Applications Engineer

Ik ervaar onderbroken oxidatie in mijn oven. Kunnen lekken in de stikstofhuisleiding het probleem zijn?

Ja, lekken in een hogedrukgasleiding onder druk kunnen intermitterende oxidatie veroorzaken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is via retrodiffusie - de verplaatsing van onzuiverheden van de omgevingslucht naar een hogedrukgasleiding met een laag onzuiverheidsgehalte. Dit wordt veroorzaakt door concentratiegradiënten, niet door drukgradiënten, en wordt verergerd door veranderingen in debiet, druk of leidingtemperatuur.
De specialisten van Air Products kunnen u helpen de oorzaak van uw probleem te achterhalen. Omdat de oxidatie intermitterend is, moet u uw stikstofhuislijn continu controleren op lekken met een zuurstofanalysator. Voor leidingen met brandbaar gas kan ook een sniffer voor brandbaar gas worden gebruikt. Zodra onzuiverheden zijn gevonden, kan de bron van het lek worden geïdentificeerd met behulp van verschillende technieken, waaronder zeepbeltests, statische druktests of heliummassaspectrometrie. Lekken treden vaak op in lasscheuren, mechanische verbindingen, kleppakkingen en losse fittingen.

Lees meer