airproducts-logo Go to Home Page

CO₂-verrijking in de tuinbouw

Houd uw CO₂-waarden op het juiste niveau

Wilt u uw productie van broeikasgassen verhogen? Of wilt u uw planten eerder in het seizoen gaan kweken en oogsten?

CO₂-assimilatie is essentieel voor het fotosyntheseproces dat de groei van uw gewassen stimuleert. In de kas, wanneer het CO₂-verbruik van de planten groter is dan de toevoer uit kasopeningen, daalt de CO₂-concentratie onder het atmosferische niveau (350 ppm). Dit beperkt het fotosyntheseproces en de bijbehorende plantengroei.

Daarom kan het een goede inspanning zijn om de CO₂ in de kas in de kas op een optimaal niveau te houden (tot 20% - 40% opbrengststijging).

Of u nu een eenvoudig CO₂-verrijkingsprogramma of een dynamische verrijkingsstrategie nodig hebt, onze experts kunnen u helpen de ideale CO₂-concentratie te bereiken voor een succesvolle groei van uw planten, ongeacht het weer buiten.

Waarom de atmosferische CO₂-niveaus in uw kas optimaliseren?

  • Verhoogt de fotosynthese-efficiëntie van uw planten en de opbrengst van gewassen aanzienlijk
  • Vermijdt een vegetatieve stop tijdens maximale zonnestraling
  • Leidt tot een optimale homogenisering van de grootte en kenmerken van fruit
  • Vergroot het bladoppervlak

Vraag het de expert

Neil Hansford

Food Technology Expert, Verenigd Koninkrijk

“Is de CO₂-verrijking opbrengstwaardig voor mijn gewas/kasopstelling?”
De omstandigheden in kassen kunnen sterk variëren. Daarom hebben we een tool ontwikkeld om de opbrengsttoename voor elk specifiek geval te schatten.

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

Benieuwd naar CO₂-verrijking in de kas?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN: