airproducts-logo Go to Home Page

Lyofilisatie/vriesdrogen

Verbeter de prestaties, verlaag de kosten en optimaliseer uw vriesdroogtoepassingen

Behoud gevoelige, waardevolle producten materialen en producten (zoals biologische formuleringen, vaccins, starterculturen en niet-waterige geneesmiddelen op basis van oplosmiddelen) door vriesdrogen (vriesdrogen) door ze eerst te bevriezen met vloeibare stikstof, wat resulteert in ultra-lage temperaturen, en ze vervolgens in een vacuüm te dehydrateren.

Dit is de beste manier om materialen te bewaren die niet bestand zijn tegen zuurstof of hitte, of materialen die hun activiteit verliezen als een vloeistof - waardoor ze zeer stabiel blijven in hun gedehydrateerde vorm. Voorbeelden zijn antibiotica, vaccins, bloedproducten, proteïnen, antistoffen, enzymen, bacteriën, virussen en fijne chemicaliën.

Vloeibare stikstof kan economisch en met succes worden gebruikt in plaats van mechanische koeling voor vriesdrogen/voorvriezen, wat resulteert in een hogere levensvatbaarheid en opbrengst. Het helpt ook de prestaties en betrouwbaarheid te verbeteren en kan een lagere investering inhouden vergeleken met mechanisch gebaseerde systemen.

Wat kunt u doen met onze vriesdroogtechnologie?

Prestaties verbeteren

Kosten verlagen in vergelijking met mechanisch gekoeld vriesdroogsysteem

Optimaliseer uw vriesdroogtoepassingen

Verhoog opbrengst

Betrouwbaarheid verbeteren

Complexiteit verminderen

Flexibeler werken

Verbeterde procesbeheersing

Moet u biologisch materiaal conserveren of opslaan?

Air Products kan u helpen uw vriesdroogtoepassing te optimaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN: