airproducts-logo Go to Home Page

Smelten voor glas

State-of-the-art oplossingen voor uw glassmeltactiviteiten

Met zuurstof verrijkte verbrandingstechnologieën kunnen de ovenprestaties helpen verbeteren door de verbrandingslucht te vervangen door zuurstof. Zelfs een kleine toename van de zuurstofconcentratie kan een dramatische invloed hebben op de werking van de oven, vooral bij het gebruik van brandstoffen met lage verwarmingswaarden, en/of het verbeteren van de werking of het terugwinnen van de controle over ovens met defecte warmteterugwinapparatuur. Door de introductie van inerte stikstof in de oven te verminderen of te elimineren, hebben zuurstofverbrandingstechnologieën bewezen de productie te verhogen, het brandstofverbruik te verlagen en de emissies te verlagen, terwijl de productkwaliteit behouden blijft of zelfs wordt verhoogd. Met een reeks gepatenteerde Cleanfire®-branders, smelttechnologieën en modelleerservices, kan ons wereldwijde team hun vaardigheden en ervaring gebruiken om u te helpen bij het ontwerp, de opstart en de continue werking van het optimale systeem voor uw oven.

Oxy-fuel glas smelten

  • Lagere kapitaalkosten
  • Hoger brandstofverbruik
  • Minder uitstoot van NOₓ, SOₓ en deeltjes
  • Verbeterde glaskwaliteit

Een breed scala aan met zuurstof verrijkte glassmeltopties

Een verscheidenheid aan methoden voor zuurstofverrijking en oxy-fuel verbranding kan worden gebruikt om het smelten van glas te verbeteren
Zuurstofverrijking
Zuurstof wordt ruim voor het afleverpunt in de oven in het hoofdverbrandingsluchtsysteem geïnjecteerd. Dit voormengsel van zuurstof komt het meest voor in recuperatieve ovens of smeltinstallaties met veel van dergelijke afleveringspunten of in regeneratieve smelters waar het wenselijk is om de zuurstof te gebruiken om het gehele verbrandingsproces op een consistente manier te verbeteren.
Zuurstoflansen
Deze methode is van oudsher de meest kosteneffectieve manier om zuurstof te gebruiken als aanvulling op verbranding met lucht en brandstof. Door de strategische injectie van zuurstof naast, onder of door lucht/brandstofvlammen kunnen glassmelters hun campagnedoelstellingen bereiken op het gebied van treksnelheid, brandstofefficiëntie en glaskwaliteit. De voordelen van zuurstoflansen komen voort uit het zuurstofmengsel met brandstof op de plaats waar dit het meest nodig is.
Zuurstofversterking
Het boosting-concept maakt gebruik van oxy-fuel branders in de lucht-brandstofsmelter om de productie, kwaliteit, efficiëntie en ovenstabiliteit te verhogen. Oxy-fuel boosting wordt meestal gebruikt om de treksnelheid te verhogen in een oven die in bedrijf is of die kreupel is vanwege een storing of verlies van effectiviteit van het lucht-brandstof verbrandingssysteem.
Volledige oxy-fuel conversie
Oxy-fuel glassmeltovens zijn de meest flexibele en efficiënte methode voor het smelten van glas in grote productie-eenheden. De operationele voordelen van zuurstof worden gemaximaliseerd bij volledige conversie: hogere productie, lager brandstofverbruik, lagere emissies, verbeterde glaskwaliteit, minder onderhoud en langere levensduur van de ovencampagne.

ADVANCED ADVANCED ENERGY ENERGY LABORATORY - VIRTUELE DEMONSTRATIES VOOR INTERNATIONALE LOCATIES

Het Advanced Clean Energy Laboratory is onze nieuwste demonstratiefaciliteit, die in staat is om de ontwikkeling en het volledig testen van verbrandingssystemen met behulp van echte klantbrandstoffen mogelijk te maken. Plus een videobeeldsysteem op afstand maakt real-time deelname aan tests via het internet mogelijk.

MET ZUURSTOF GESTOOKTE VERBRANDING IN MET OXYFUEL GESTOOKTE SMELTOVENS

De voordelen van oxy-fuel verbranding voor het smelten van glas ten opzichte van lucht-brandstof verbranding zijn vrij algemeen bekend. Ze omvatten lagere kapitaalkosten, een lager brandstofverbruik, verminderde NOₓ-uitstoot en verbeterde glaskwaliteit.

PRISM® VSA zuurstofgeneratoren

De PRISM® VSA-zuurstofgeneratoren van Air Products bieden betrouwbare zuurstoftoevoer om aan een breed scala aan stroomvereisten te voldoen. Onze robuuste generatoren bieden een zeer betrouwbare zuurstoftoevoer tegen een algemene kostenbesparing in vergelijking met ingeleverde vloeistof. De modulaire aanpak van het systeem maakt eenvoudige installatie en eenvoudig onderhoud mogelijk, terwijl de standaardfuncties ervoor zorgen dat de systemen voldoen aan de specifieke behoeften van glasproducenten.

PRISM® VSA zuurstofgeneratoren - T-serie

PRISM® VSA zuurstofgenerator

Voorbeeld CFD-modellering van een glasoven

Bewezen Computational Fluid Dynamics Modeling Services

We hebben uitgebreide in-house functies voor computational fluid dynamics (CFD) -modellering die u kunnen helpen bij het ontwerpen of onderzoeken van ovenprestaties. Met onze diensten kunnen glasmakers manieren onderzoeken en evalueren om de productiviteit te verhogen en kosten te besparen zonder hun productieproces in gevaar te brengen. Modelstudies bieden snelle, gevalideerde resultaten en aanbevelingen voor het type systeem dat optimaal is voor uw bedrijf.

Cleanfire® HRₓ™ oxy-fuel brander

Bekijk onze korte video om beter te begrijpen hoe deze brander u kan helpen uw prestaties en productiviteit te verbeteren voor beter glas.

Zet Air Products in om het glas beter te maken.

Lees meer over de smeltoplossingen van Air Products of vraag een demonstratie aan in ons Advanced Clean Energy-lab op proefschaal.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

HULPMIDDELEN