airproducts-logo Go to Home Page

Doven

Deskundige oplossingen om u te helpen slagen

Het gekozen koelproces / -medium is afhankelijk van de legering, de gewenste microstructuur en de eigenschappen van het eindproduct. Naast het snel afkoelen van de onderdelen, moet het quenchmedium oxidatie tijdens het afkoelen voorkomen en zorgen voor een gelijkmatige, consistente koeling om restspanning, vervorming of kans op barsten te minimaliseren.

Gassen worden doorgaans gebruikt als koelmedium in vacuümovens. Stikstof, argon en helium kunnen allemaal worden gebruikt. De minimale vereiste koelsnelheid is de belangrijkste factor bij het bepalen welk gas wordt gebruikt. Helium wordt gebruikt wanneer hoge afkoelsnelheden gewenst zijn. De koelsnelheid kan ook worden verhoogd met een hogere gasdruk en -snelheid.

De gasdovingsmogelijkheden van Air Products maken het mogelijk het optimale gas of gasmengsel te bepalen en te selecteren voor elke specifieke toepassing. Gasafschrikking produceert een schoner oppervlak dan afschrikken met olie of andere vloeistoffen, en maakt reiniging na afschrikking overbodig. Stroomafwaartse processen zoals rechttrekken of machinaal bewerken kunnen worden verminderd of geëlimineerd met minder vervorming dankzij uniforme koelsnelheden. Het elimineren van olie als "blusmiddel" heeft een positieve invloed op het milieu, in verband met de afvoer van afgewerkte olie en de bijbehorende dampen in het ovenwerkgebied. Veiligheidskwesties met betrekking tot oliebranden worden ook geëlimineerd.

De gasdovingsmogelijkheden van Air Products maken het mogelijk het optimale gas of gasmengsel te bepalen en te selecteren voor elke specifieke toepassing. Gaswinnings- en recyclingsystemen zijn een andere mogelijke oplossing voor het verlagen van de totale bedrijfskosten wanneer helium of argon wordt gebruikt als afschrikmedium.

Onze toepassingstechnici kunnen met u samenwerken om volledig inzicht te krijgen in uw specifieke behoeften en vervolgens industriële gasgerelateerde technologieën en procesverbeteringsoplossingen aanbevelen die u kunnen helpen efficiënter te werken.

 

Foto met dank aan Solar Atmospheres

Download de brochure Atmosphere Solutions for Metals Processing

Industriële gassen van een wereldwijde leider

 • Wereldwijd toonaangevende fabrikant van stikstof, zuurstof en argon
 • Wereldwijd toonaangevende producent en leverancier van helium en waterstof
 • Betrouwbare toevoer van industriële gassen
 • Uitstekende staat van dienst in het op tijd voldoen aan behoeften
 • Marktleider in veiligheid
 • Technische ondersteuning wanneer u die nodig hebt
 • Klantenservice van wereldklasse

Expertise in blussen

Innovatie en onze expertise toepassen om de problemen van onze klanten op te lossen, is onze kernkracht

Hogedrukgas-quenchoplossingen

Kan voldoen aan de hoge eisen van technologieën voor vacuümcarbureren onder lage druk

Gasafschrikmogelijkheden

Tot 40 bar met stikstof, argon of helium kan worden geleverd

Gasopslag onder hoge druk

Kan op maat worden ontworpen en geoptimaliseerd om te voldoen aan de specifieke vereisten van het proces en de quenchfrequentie

Volledig assortiment gasleveringsopties en technische service

Air Products biedt een volledig assortiment gasleveringsopties en technische diensten voor kleine en grote gebruikers

Gasverbruik optimaliseren en productkwaliteit verbeteren

Onze toepassingstechnici kunnen met u samenwerken om inzicht te krijgen in uw afschrikproces en verbeteringen aan te bevelen

Produceer een schoner oppervlak

Gasafschrikking produceert een schoon oppervlak en maakt reiniging na afschrikking overbodig

Produceert minder vervorming

Uniforme koelsnelheden kunnen worden verkregen door gasdoving

Positieve milieu-impact en verbeterde veiligheid

Eliminatie van olie omdat het blusmiddel een positief milieu- en veiligheidseffect heeft - geen verwijdering van afgewerkte olie of bijbehorende dampen

Neem contact op met onze technische experts.

Neem contact met ons op om tientallen jaren ervaring met industriële gassen, productie, toepassingen en apparatuur voor u te laten werken.

CONTACT OPNEMEN:

Ask The Expert

Mark Lanham

Applications Engineer, Noord-Amerika

“Gas Quenching With Air Products’ Rapid Gas Quenching Gas Mixture”
Safety and environmental considerations make gas quenching an attractive alternative to liquid quenching. The advantages of gas quenching include cleaner product, minimum distortion, and elimination of environmental problems associated with gas quenching. However, gas quenching has not been widely used because of limited cooling rate. Air Products’ RGQ gas mixture increases the gas cooling rate over 100% helium at a given gas pressure and velocity.

GASBLUSSEN MET HET SNELLE GASBLUSSEN VAN AIR PRODUCTS

Veiligheids- en milieuoverwegingen maken gasblussen een aantrekkelijk alternatief voor blussen met vloeistoffen. De voordelen van gasdoving omvatten schoner product, minimale vervorming en eliminatie van milieuproblemen die gepaard gaan met gasdoving. Het blussen met gas is echter niet algemeen toegepast vanwege de beperkte koelsnelheid. Het RGQ-gasmengsel van Air Products verhoogt de gaskoelsnelheid tot meer dan 100% helium bij een gegeven gasdruk en -snelheid.

Elke blusoplossing is aangepast aan uw behoeften

Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste blusoptie:
 • Selecteer en lever de juiste apparatuur voor druk- en debietregeling
 • Voer on-site atmosfeeranalyses uit
 • Optimaliseer uw ovenproces om de bedrijfskosten te verlagen
 • State-of-the-art metallografische en chemische analyses uitvoeren (SEM, ESCA, SAM, ISS, SIMS)
 • Bieden van veiligheidstraining
 • Test onderdelen in onze laboratoriumovens
 • Demonstreer ons systeem op uw locatie

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Argon

Een inert gas met unieke eigenschappen, dat wordt gebruikt in diverse industriële en analytische toepassingen. Argon wordt veel ingezet in metaalindustrie voor de productie, verwerking en fabricage van metaal.
Het kan als een zuiver gas worden ingezet voor bepaalde toepassingen voor afschermen, blanketen, uitgloeien en heet isostatisch persen (HIP) en als onderdeel van een mengsel met andere gassen, zoals kooldioxide, zuurstof, stikstof, waterstof of helium, afhankelijk van het proces en het materiaal.

Helium

Een inert gas voor cryogene toepassingen, warmteoverdracht, afscherming, lekdetectie, analyse en hijstoepassingen

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Resource Center