airproducts-logo Go to Home Page

Halfgeleiders

Wij helpen u om het volgende knooppuntniveau in uw wafelproductieproces te bereiken

De huidige halfgeleiderprocessen hebben te malen met extreme betrouwbaarheid en verwachtingen. U moet ervoor zorgen dat de zuiverheid van de proces- en apparatuurbeschikbaarheid voldoet aan uw verwachtingen. Air Products is de beste partner voor halfgeleiderfabrikanten wereldwijd. Wij bieden een breed portfolio van ultrazuivere draaggassen, apparatuur en diensten om u te helpen de hoogste standaard van consistente en betrouwbare halfgeleiderproductieprocessen te realiseren.
Silicon wafer

Wereldwijd toonaangevende gasleverancier voor halfgeleiders

Onze belangrijkste capaciteiten op het gebied van producten, apparatuur en diensten zijn:

 • Verschillende leveringswijzen, waaronder on-site productie, bulklevering en microbulk-levering
 • Ultrazuivere draaggassen, waaronder stikstof, zuurstof, waterstof, helium en argon
 • Ultrazuivere procesgassen, zeldzame gassen en gasmengsels
 • Ontwerp, productie en installatie van alle bijbehorende apparatuur
 • Uitstekend record van het tijdig aan behoeften voldoen
 • Marktleider in veiligheid
 • Technische expertise
 • Klantenservice van wereldklasse

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Argon

Een inert gas met unieke eigenschappen, dat wordt gebruikt in diverse industriële en analytische toepassingen. Argon wordt veel ingezet in metaalindustrie voor de productie, verwerking en fabricage van metaal.
Het kan als een zuiver gas worden ingezet voor bepaalde toepassingen voor afschermen, blanketen, uitgloeien en heet isostatisch persen (HIP) en als onderdeel van een mengsel met andere gassen, zoals kooldioxide, zuurstof, stikstof, waterstof of helium, afhankelijk van het proces en het materiaal.

Helium

Een inert gas voor cryogene toepassingen, warmteoverdracht, afscherming, lekdetectie, analyse en hijstoepassingen

Waterstof

Gewaardeerd om zijn reactieve en beschermende eigenschappen, en gebruikt door vele industrieën zoals elektronica, voedingsmiddelen, glas, chemicaliën, raffinage en meer kunnen profiteren van de unieke eigenschappen om de kwaliteit te verbeteren, prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Zuurstof

Naast het gebruik ervan als een luchtwegen gas voor de gezondheidszorg toepassingen, de sterke oxiderende eigenschappen profiteren veel industrieën door het verbeteren van de opbrengsten, het optimaliseren van de prestaties, het verlagen van de kosten en het verminderen van carbon footprint in vergelijking met andere brandstoffen.

Zeldzame gassen

Nuttig als ionenbundel voor het reinigen, snijden of lassen van materialen, evenals hun unieke vermogen om helder licht te produceren, in de vorm van een laser of een lichtbron. Ook gebruikt in voortstuwingsmotoren of in raamisolatie.

Speciale gassen

UHP-gassen, proces-, kalibratie- en ISO 17025-geaccrediteerde mengsels in een groot aantal leveringswijzen.

Semiconductor

Xenonherstel

 • Xenon is een hoogwaardig materiaal dat kan worden teruggewonnen, gezuiverd en hergebruikt
 • Xeon Recovery is een gepatenteerde/gepatenteerde technologie van Air Products Dat is ontwikkeld om xeon te winnen uit de uitlaatgasstroom van halfgeleiderfab
 • Concept ontwikkeld door gebruik te maken van de ervaring van Air Products in adsorptietechnologieën
 • Bediening en onderhoud op locatie van de klant
NEEM CONTACT MET ONS OP

Vraag het de expert

“Kunt u advies geven over het juiste gaszuiveringssysteem voor mijn halfgeleiderproductielocatie?”
Er is geen systeem dat al uw procesgassen tegelijk kan zuiveren. Afhankelijk van het te zuiveren gas, de onzuiverheden die moeten worden verwijderd, het debiet en de vereiste eindzuiverheid, zijn er verschillende soorten zuiveraars beschikbaar, van grote backpad-systemen tot kleine point-of-use-systemen. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste systeem voor uw vereisten.

Vragen? We hebben antwoorden.

Onze experts staan voor u klaar. Boek vandaag nog een gratis consult!

NEEM CONTACT MET ONS OP