airproducts-logo Go to Home Page

Sinteren

Deskundige oplossingen om u te helpen slagen

Voor ferro- of non-ferrometalen kan het gebruik van atmosferen op basis van stikstof of waterstof u helpen de beheersing en zuiverheid te bereiken die moeilijk te bereiken zijn met gegenereerde atmosferen. Stikstof- of waterstofatmosferen helpen bij het minimaliseren van de variaties in de samenstelling en het dauwpunt van de atmosfeer die veel voorkomen bij endotherme en gedissocieerde ammoniakatmosferen. Air Products heeft uitgebreide ervaring met het helpen van klanten bij het optimaliseren en op afstand bewaken van hun sinteratmosferen om hun activiteiten te verbeteren.

Industriële gassen van een wereldwijde leider

 • Wereldwijd toonaangevende fabrikant van stikstof, zuurstof en argon
 • Wereldwijd toonaangevende producent en leverancier van waterstof en helium
 • Betrouwbare toevoer van industriële gassen
 • Uitstekende staat van dienst in het op tijd voldoen aan behoeften
 • Marktleider in veiligheid
 • Technische ondersteuning wanneer u die nodig hebt
 • Klantenservice van wereldklasse

Expertise en oplossingen voor sinteren

Innovatieve atmosferische oplossingen
Air Products heeft oplossingen ontwikkeld voor een effectievere verwijdering van smeermiddel, koperinfiltratie en verlenging van de levensduur van de band
Maatwerkoplossingen
Een juiste keuze van het type en de hoeveelheid gasmengsel zorgt voor specifieke metallurgische eigenschappen, oppervlaktekwaliteit en dimensionele controle
Consistente atmosfeercomposities
Met de Atmosphere Solutions van Air Products worden variaties in de samenstelling en het dauwpunt van de atmosfeer, typisch voor endotherme atmosferen en gedissocieerde ammoniak, tot een minimum beperkt
Problemen oplossen in de atmosfeer
Ervaren toepassingstechnici kunnen problemen met de ovenatmosfeer die roetvorming, verkleuring, ontkoling, oxidatie enz. veroorzaken, identificeren en oplossen.
Verbeterde kwaliteit van gesinterde componenten
De atmosfeeroplossingen van Air Products voor sinteren zijn een uitstekend middel om de kwaliteit van gesinterde componenten te verbeteren

Vraag het de expert

Tom Philips

Applications Engineer

“Wat bepaalt de gemeten dauwpuntwaarde in de hete zone van een sinteroven?”

Het dauwpunt in de hete zone van een sinteroven is het gevolg van verschillende O2-bronnen die reageren met de beschikbare waterstof, waardoor vocht ontstaat. Ervan uitgaande dat er geen scheuren in de moffel, waterlekkage in de koelsecties of verontreinigde toevoergassen zijn, zijn de volgende bekende bronnen van O₂:

 • Diffusie van buitenlucht door de voor- en uitgangseinden van de oven, die wordt beïnvloed door de stroomsnelheden van de atmosfeer, de deurhoogte, afzuigkapontwerpen, vlamschermen en installatiedruk.
 • Lucht ingesloten in het onderdeel, dat een functie is van de geometrie van het onderdeel.
 • O-gehalte van het gebruikte poeder, meestal een bekende hoeveelheid, gemeten aan de hand van het H₂-verliesnummer van het poeder.
 • Reductie van bandoxides. Reductie van metaaloxiden in gemetselde ovens.

Zodra het dauwpunt (H₂O%) is gemeten, kunnen we het oxidatie- / reductiepotentieel regelen door de hoeveelheid H₂ in de atmosfeer te regelen, waarbij we de H₂ / H₂O-verhouding aanpassen aan de vereisten van het materiaal dat wordt gesinterd. Als u een procesprobleem hebt waarvan u denkt dat het te maken heeft met een dauwpunt, neem dan contact op met Air Products op 800-654-4567.

CASESTUDY

De rol van gasbestanddelen in een sinteratmosfeer wordt opnieuw onderzocht om de gesinterde eigenschappen van ijzer-koolstof poedermetaal (PM) componenten te optimaliseren.

HOE OXIDATIEPROBLEMEN IDENTIFICEREN EN CORRIGEREN?"

Sintertoepassingen: hoe oxidatieproblemen identificeren en verhelpen?

Lekdetectie- en reparatiediensten voor industrieel gas

Via de lekdetectieservice van Air Products kunnen we u helpen bij het identificeren en repareren van dure stikstof-, argon-, waterstof-, zuurstof- en heliumgaslekken in uw industriële gasleidingsysteem om de veiligheid, kwaliteit en winst van uw faciliteit te verbeteren.
MEER INFORMATIE

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Argon

Een inert gas met unieke eigenschappen, dat wordt gebruikt in diverse industriële en analytische toepassingen. Argon wordt veel ingezet in metaalindustrie voor de productie, verwerking en fabricage van metaal.
Het kan als een zuiver gas worden ingezet voor bepaalde toepassingen voor afschermen, blanketen, uitgloeien en heet isostatisch persen (HIP) en als onderdeel van een mengsel met andere gassen, zoals kooldioxide, zuurstof, stikstof, waterstof of helium, afhankelijk van het proces en het materiaal.

Waterstof

Gewaardeerd om zijn reactieve en beschermende eigenschappen, en gebruikt door vele industrieën zoals elektronica, voedingsmiddelen, glas, chemicaliën, raffinage en meer kunnen profiteren van de unieke eigenschappen om de kwaliteit te verbeteren, prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Neem contact op met een van onze technische experts.

Neem contact met ons op om tientallen jaren ervaring met industriële gassen, productie, toepassingen en apparatuur voor u te laten werken.

CONTACT OPNEMEN:

HULPMIDDELEN