
Wist u dat gassen al sinds de oudheid worden gebruikt bij de productie van wijn?
Tegenwoordig worden gassen van voedselkwaliteit, zoals zwaveldioxide, kooldioxide, stikstof, zuurstof, argon, droog ijs en gasmengsels, gebruikt tijdens het productieproces en de opslag van wijn.
Met tientallen jaren ervaring in wijnprocessen, kunnen onze experts u laten zien hoe onze voedselveilige gassen u kunnen helpen uw huidige proces te optimaliseren, de kwaliteit van uw wijn te verbeteren en nog veel meer.
Elimineer ongewenste oxidatiereacties, verhinder microbiologische groei tijdens opslag, kan helpen het gebruik van SO₂ om klaring te verminderen, kan de druiven vermalen met beperkte breuk van zaden en minder absorptie van polyfenolen uit de schil van de druif, kan korst bevriezen voordat de druiven worden vermalen
Standaardiseert de hoeveelheid CO₂ die tijdens de verwerking verloren gaat, verkort de productietijd van rode wijn, voorkomt schimmelgroei, verkrijgt fruitigere, lichtere, versere wijnen met een stabielere kleur en kan wijn carboniseren
Koelt de druiven tijdens transport naar de wijnmakerij of tijdens het pletten en persen, om oxidatie en vroegtijdige ongecontroleerde fermentatie te voorkomen
Hyper-oxygenatie van most voor fermentatie bij de productie van witte wijn (geen gebruik van SO₂) en micro-oxygenatie tijdens productie van rode wijn voor een verbeterde kleur
Beschermt tegen oxidatie veroorzaakt door de eigen enzymen van de druif, vermindert de groei van bacteriën en ongewenste gisten, terwijl de gewenste gisten zich kunnen ontwikkelen, beïnvloedt de smaak, helpt de aroma's te behouden; draagt bij aan de ontwikkeling van het boeket van reservewijnen, verbetert de productie van overrijpe wijnjaren en verbetert de kleuroplossing van de druivenschil.