Aardgas

Onze technologie en gigantische warmtewisselaars zijn in de afgelopen vijf decennia gebruikt om het grootste deel van het vloeibare aardgas (LNG) te produceren dat in de wereld is geproduceerd.

Natural gas
Ademhaling

Wij bieden een reeks producten en diensten aan die ziekenhuizen gebruiken om mensen met longziekten te behandelen. Deze producten omvatten zuurstofmengsels en inhaleerbare medicatie.

Respiration
Antivries

Zuurstof was ons allereerste product en wordt nog steeds gebruikt voor honderden belangrijke toepassingen, zoals de productie van ethyleenglycol, een onderdeel van antivries en koelmiddelen voor uw auto. 

Appels

Stikstof heeft toepassingen in vele industrieën en duizenden producten, waaronder veel voedingsmiddelen. Een daarvan is voor de opslag van appels. Stikstof uit onze membraansystemen vertraagt het bederf, waardoor appels langer krokant en sappig blijven.

Auto's

Air Products levert een bijdrage aan tientallen producten die in auto's worden gebruikt. Onze zuurstof, argon en stikstof zijn essentieel voor het maken van staal en aluminium voor de carrosserieën; ons helium wordt gebruikt om airbag op te blazen bij een ongeval; en onze gassen worden gebruikt in de metaalverwerking voor de behandeling van veel van de onderdelen die in de motor en andere delen van de auto worden gebruikt, zodat u veilig kunt rijden. 

Car
Ballonnen

Wat is een feest zonder ballonnen? Onze producten met helium en heliumverpakkingen blazen ballonnen op om uw gelegenheid feestelijker te maken. In het Verenigd Koninkrijk brengen we dit product naar het evenement met onze Balloonium®-heliumcilinders.      

Banden

Onze uiterst zuivere stikstof onder hoge druk wordt gebruikt om het rubber te helpen uitharden bij de productie van banden. Bovendien helpen onze Polarfit®-oplossingen oude banden te recyclen met behulp van vloeibare stikstof om het rubber bros te maken voordat het wordt vermalen tot een superfijn poeder voor hergebruik.

tires
Benzine

De brandstof die het grootste deel van onze producten gebruikt, is benzine. Raffinaderijen gebruiken enorme hoeveelheden van onze waterstof om zwavel en andere verontreinigingen te verminderen voor schoner brandende transportbrandstoffen. 

Bier

Niets is zo ontmoedigend voor bierliefhebbers als een doodgeslagen pilsje. Maak u geen zorgen. Onze toegewijde medewerkers hebben kooldioxide- en stikstofsystemen ontwikkeld voor brouwerijen en cafés. Ze hebben ook kleine voorwerpen ter grootte van een boon bedacht die in bierblikjes gaan om de belangrijke bruis in bier te bewaren.

Beer
Boerenkool

Of het nu gaat om persen, bakken of het verwerken van boerenkool in een hoofdgerecht of salade, u wilt dat het vers is. Sommige groenten, zoals boerenkool, beginnen al lang voor de meeste andere voedingsmiddelen te bederven. Wanneer ze op de juiste manier worden gereinigd, gekoeld en in een geschikte verpakking worden geplaatst, kan de houdbaarheid van sommige verse producten aanzienlijk worden verlengd met onze MAP-gassen.

Kale
Cement

Cement wordt gebruikt in vele toepassingen in de bouw en infrastructuur, zoals trottoirs, wegen en bruggen. Onze zuurstof helpt cementproducenten hun productie te verhogen en stelt hen in staat om fossiele brandstoffen te vervangen door alternatieve brandstoffen in hun processen.

Desserts

Onze Freshline® food grade-gassen helpen de houdbaarheid van dessertproducten te verlengen, waardoor de kwaliteit verbetert en afval wordt geminimaliseerd. Bovendien kan het gebruik van stikstof voor het koelen van bepaalde voedseloppervlakken de laagjes sneller en gemakkelijker maken en het mengen van twee verschillende voedselproducten voorkomen.

dessert
Energie

Energie is een belangrijke eindmarkt voor onze producten en technologieën. We blijven oplossingen voor schone energie ontwikkelen, waaronder waterstof als brandstof voor transport; LNG-technologie voor aardgas als alternatieve brandstof; bio-energieprocessen; en onder andere gassen en materialen voor alternatieve energie. Ondertussen leveren we via vergassing synthesegas (syngas) dat kan worden omgezet in energiebronnen. 

Energy light bulbs
Geneeskunde

Ultrazuivere gassen zoals onze stikstof voldoen aan de industrienormen die farmaceutische bedrijven nodig hebben om veilig essentiële medicijnen te produceren. 

Prescription bottles
Gereedschap

Onze gassen en technologieën worden gebruikt voor de productie van metalen gereedschap, waardoor ze duurzamer en corrosiebestendig zijn.

Glas

Onze zuurstof helpt bij het smelten van glas op een manier die energie bespaart, emissies vermindert en de kwaliteit verbetert. Onze stikstof en waterstof worden gebruikt in het vormingsproces om vlakglas te maken voor ramen, meubels en auto's. En onze inerte gassen verbeteren de isolerende eigenschappen van ramen.

Window with glass
Glasvezel

Ons heliumgas wordt gebruikt voor de koeling van glasvezelkabels vanwege de unieke warmte- en warmtegeleidingseigenschappen.

Fiber optics
Gloeilampen

Onze producten spelen een grote rol bij de productie van alle soorten verlichting. Onze zuurstof- en brandertechnologie wordt gebruikt bij het smelten van het glas en stikstof wordt gebruikt voor het koelen en afdichten van de lampen. Bovendien helpen argon en stikstof elektrische energie door de gloeidraad in een gloeilamp te voeren, terwijl argon en krypton vaak worden gebruikt in een fluorescentielamp. Argon helpt ook bij het geleiden van de stroom in kwikdamplampen die veel van onze straten 's nachts verlichten.

Incandescent, fluorescent, LED light bulbs
Harde schijven

Helium is minder dicht dan lucht en bij gebruik in harde schijven van computers zorgt het voor minder weerstand en turbulentie, wat de snelheid en opslag ten goede komt en minder stroom verbruikt.

Hyperbare genezing

Er is tegenwoordig meer nodig dan jodium en verband om een wond te behandelen. Soms is onze medische zuurstof nodig, die wordt gebruikt bij hyperbare zuurstoftherapie (HBOT) voor het genezen van wonden en het bestrijden van infecties. 

Isolatie

Wij spelen een rol bij het energiezuiniger maken van uw huizen en bedrijven door fabrikanten van glasvezelisolatie te voorzien van onze zuurstof- en brandertechnologie, die hen helpt grondstoffen efficiënter te smelten en hun uitstoot te verminderen.

IJs

Onze Freshline®-systemen voor het invriezen van vloeibare stikstof helpen ijsbedrijven allerlei verfrissende lekkernijen, zoals ijssandwiches, in te vriezen. Deze systemen bieden ook het gemak bij het vormen van nieuwe bevroren lekkernijen. 

Ice cream sandwiches
Internet

High-speed internet maakt gebruik van glasvezelkabels. Bij de productie van deze kabels wordt ons helium gebruikt tijdens het koelproces.

Ja

Of u ze nu frituurt of bakt, we helpen de conservering te verbeteren en bederf van yams tegen te gaan met onze MAP-gassen (MAP-verpakkingen).

yams
Kaneel (gemalen)

Onze PolarFit®-oplossingen maken gebruik van de koelkracht van vloeibare stikstof om warmte af te voeren die wordt geproduceerd tijdens het maalproces van kaneel en andere kruiden. Deze temperatuurregeling maakt niet alleen de productie van ultrafijne kruidendeeltjes mogelijk, maar helpt ook het aroma en de smaak te behouden.

Cinnamon
Kip

Van kippenvleugels tot kipcurry, gevogelte is een vast onderdeel van de internationale keuken geworden. Onze Freshline®-systemen voor het invriezen en koelen van vloeibare stikstof of kooldioxide worden gebruikt in veel pluimveeverwerkingstoepassingen, waaronder het verminderen van bacteriën in rauw vlees en het individueel invriezen van kipnuggets, zodat u eenvoudig de portie kunt pakken die u voor het avondeten wilt maken. 

Kwartsglas

Dit zeer zuivere glas wordt meestal gemaakt van silicium, gesmolten met behulp van onze waterstof en zuurstof. Vanwege de superieure optische en thermische eigenschappen wordt kwartsglas gebruikt bij de fabricage van halfgeleiders en laboratoriumapparatuur. 

Lassen

Onze gassen (onder andere argon, zuurstof en kooldioxide) en Integra®-cilinders zijn essentieel voor ultramodern lassen.

Meststof

Een manier om kunstmest te produceren is een proces waarbij waterstof en stikstof - twee van onze producten - worden gebruikt om ammoniak te maken, een essentieel ingrediënt voor de landbouw. 

MRI

Vloeibaar helium is de koudste stof op aarde (-452 °F) en wordt gebruikt om de elektrische spoelen in MRI's (magnetische resonantiebeeldvorming) koud te houden, waardoor de krachtige beelden van uw lichaam worden verkregen die artsen helpen bij het diagnosticeren en behandelen van ziekten en verwondingen. 

Nutraceuticals

Invriezen, verpakken en vermalen met stikstof of kooldioxide kan nutraceutische producten van de hoogste kwaliteit leveren aan consumenten gericht op gezond leven en welzijn. 

O-ringen

Ze moeten soepel en netjes zijn om goed te passen en hun werk te doen. En dat lukt ook als die kleine restjes, ook wel bekend als flashing, worden verwijderd met onze deflashing-systemen met vloeibare stikstof.

Onderwaterverkenning

Diepzeeduikers gebruiken een mengsel van helium en zuurstof om het risico op verdoving tot een minimum te beperken, zodat ze dieper kunnen duiken en langer onder water kunnen blijven. 

Scuba diver
Papier

Deze industrie maakt overal gebruik van onze producten. Wij maken de zuurstof voor het bleken van pulp, de oxidatie van zwarte vloeistof, de verrijking van kalkovens en de afvalwaterbehandeling.

Plantaardige olie

Ons waterstofgas wordt gebruikt in het hydrogeneringsproces om een vloeibare plantaardige olie te veranderen in een harde smeerolie/margarine. Dit proces stabiliseert de olie en voorkomt bederf door oxidatie.

Quiche

Gewoon een van de vele toepassingen in de voedselverwerking voor onze snelvriestechnologie met vloeibare stikstof of kooldioxide.

Quiche
Raketten

Hoewel het programma voor ruimtevaartuigen is afgelopen, blijven we gassen als waterstof en helium leveren voor de volgende generatie ruimteverkenning. Onze impact is letterlijk niet van deze wereld!

Röntgenfoto's

We maken speciaal xenon voor het verbeteren van de beeldvorming in röntgenfoto's en CAT-scans. Het is ook effectief als neuroprotectant en wordt gebruikt bij anesthesie voor vele soorten operaties. 

xray
Schonere lucht

Wij leveren technologieën die het afvangen, zuiveren en hergebruik van kooldioxide (CO2) en vluchtige organische stoffen (VOC's) mogelijk maken. Het bouwen van nieuwe installaties met deze technologie of het achteraf inbouwen van een groot aantal bestaande kolencentrales kan de CO2- en VOC-uitstoot aanzienlijk verminderen, wat resulteert in schonere lucht.

Sinaasappelen

Met onze MAP-gassen (Modified Atmosphere Packaging) dragen we bij aan een betere conservering van sinaasappelen en ander vers fruit, een zeer effectieve manier om bederf tegen te gaan.

Oranges
Slimme apparaten

Onze gassen en technologieën worden gebruikt bij het testen, assembleren en verpakken van halfgeleiders die worden gebruikt in apparaten van de volgende generatie, zoals tablets, computers en mobiele telefoons.

Mobile devices
Staal

Staal was onze eerste markt en is nog steeds belangrijk. Staalproducenten gebruiken onze zuurstof in hun ovens om sneller beter staal te produceren. Ze gebruiken ons argon ook om roestvast staal te maken. En warmtebehandelaars gebruiken onze waterstof en stikstof om staal de juiste sterkte en andere eigenschappen te geven.

Straalmotoren

Kritieke motor- en landingsgestelonderdelen worden onderworpen aan verschillende thermische sproeiprocessen waarbij zuurstof, waterstof, argon of helium worden gebruikt om poedermetaalcoatings aan te brengen. Deze coatings beschermen de onderdelen tegen thermische slijtage of corrosie, waardoor de prestaties en betrouwbaarheid worden verbeterd. Bovendien wordt onze gepatenteerde koeltechnologie met vloeibare stikstof gebruikt om de efficiëntie van het spuitproces te verbeteren. 

Airplane
Vaccins

Onze vloeibare stikstof wordt gebruikt voor het vriesdrogen van hoogwaardige, gevoelige materialen die worden gebruikt bij de productie van vaccins en andere biologische producten die onze samenleving veilig en gezond houden. 

Vaccine
Ventilatoren

Om ziekenhuispatiënten te helpen bij het ademen, maken we medische zuurstof voor ventilatoren.

Verven

Het afdekken van verf en coatings met droge stikstof houdt zuurstof en verontreinigingen buiten, zodat ze altijd klaar zijn om te rollen. 

Paint can
Verwarmen

De warmte die vrijkomt bij de verwerking van syngas - een mengsel van koolmonoxide en waterstof - twee van onze producten - kan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken met behulp van een gasturbine of stoomgenerator. Het gebruik van syngas voor de productie van warmte of elektriciteit is veel schoner dan directe verbranding van kolen.

Heat thermostat
Water

Onze Halia®-wateroplossingen bieden een behandeling die de kwaliteit van afvalwater en drinkwater verbetert voor zowel industriële als gemeentelijke klanten.

Wijn

Stikstof is nuttig voor zowel de fermentatie als de verpakking van wijn. Cin cin!

Wine and grapes
Xerografie

De lasers die worden gebruikt voor xerografisch scannen en afdrukken maken gebruik van ons helium en stikstof.

Zink

Een van de grootste toepassingen van zink is het maken van beschermende coatings voor staal. Wij maken stikstofgas om een zuurstofvrije atmosfeer te bieden voor het smelten van zink, en vloeibare stikstof om zinkgietstukken te ontdooien.

Ziti

Om deze speciale vorm van pasta bevroren en met saus bedekt te krijgen, komt onze altijd nuttige tumbler-vriezer met vloeibare stikstof goed van pas.

Ziti