Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Bus

Waterstof

Air Products heeft een leidende positie ingenomen in de ontwikkeling van waterstoftechnologieën die betrouwbare en veerkrachtige energie leveren en de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

In 1993 hebben we ons eerste waterstoftankstation in gebruik genomen. We hebben een uitgebreid patentportfolio ontwikkeld met betrekking tot waterstoftoevoer- en doseertechnologie. Er zijn aanzienlijke vorderingen gemaakt - en worden nog steeds - gemaakt met het gebruik van waterstof, zowel als transportbrandstof als brandstof voor energieopwekking. Met meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van waterstof loopt Air Products voorop bij de ontwikkeling van waterstofenergietechnologie.


Landmark New Net-zero Hydrogen Energy Complex in Canada

Air Products and its subsidiary Air Products Canada Ltd., in conjunction with the Government of Canada and the Province of Alberta, are planning to build a landmark new net-zero hydrogen energy complex.

The project will begin with a transformative $1.3 billion (CAD) net-zero hydrogen production and liquefaction facility expected onstream in 2024. Air Products will deploy advanced hydrogen technology and innovative design to deliver net-zero emissions. The new facility will capture over 95 percent of the carbon dioxide (CO₂) from the feedstock natural gas and store it safely back underground. Hydrogen-fueled electricity will offset the remaining five percent of emissions.

The clean energy complex will help refining and petrochemical customers served by the Air Products Heartland Hydrogen Pipeline to reduce their carbon intensity. The complex also marks a first in the wider use of hydrogen in Alberta, enabling the production of liquid hydrogen to be an emissions-free fuel in the transportation sector, and to generate clean electricity. This is expected to have a positive impact in lowering Alberta’s carbon emissions.

De ontwikkeling van waterstoftechnologieën

We zijn verantwoordelijk voor de introductie van talloze ontwikkelingen in de waterstofenergiemarkt. Hier zijn er een paar.  

ap0038-truck
Hogedrukcomposietaanhangwagens

Implementatie van de eerste oplegger van 7500 psi voor de levering van waterstof aan tankstations, waardoor de kosten voor distributie en tankstations lager zijn

ap0038-truck
Dubbelfasige opleggers voor vloeibare waterstof

Implementatie van 's werelds enige waterstoftrailer die zowel vloeibare als gasvormige waterstof kan leveren, die kan worden gebruikt om de distributiekosten van waterstof als brandstof te verlagen

ap0130-hydrogen-energy
Cryogene tweefasige compressie

De enige tweefasen-cryogene compressor ontworpen en ingezet, die minder kapitaalbehoefte, lagere bedrijfskosten en een hogere capaciteit bij tankstations op basis van vloeibare waterstof mogelijk maakt.

ap0130-hydrogen-energy
Waterstofbrandstofprotocollen

Ontwikkelde en gepatenteerde brandstofprotocollen die een veilige, efficiënte en betrouwbare waterstofafgifte voor voertuigen mogelijk maken

ap0001-plant
Kleine on-site stoommethaanhervormers

Ontwikkeling van een ultramoderne on-site waterstofgenerator die gedistribueerde productie van waterstofbrandstof mogelijk maakt

ap0001-plant
Tri-generatie van een gesmolten carbonaat energiecentrale

Leiding gegeven aan een projectteam dat belangrijke technologieën van Air Products gebruikte om biomethaan om te zetten in hernieuwbare warmte, energie en waterstof in een gemeentelijke afvalwaterzuiveringsinstallatie 

Leiderschap waterstof-energie

0851-calendar

1992

started serving Indonesia

ap0001-plant

3

production facilities in Gresik, Cikarang and Seimangkei

ap0008-safety

2 million

accident-free hours worked

Nieuwe SmartFuel®-opleggers voor vloeibare waterstof

Onze nieuwe opleggers voor vloeibare waterstof van 10.000 gallon, die worden gebruikt in de energiesector en andere industriële markten, zijn ontworpen voor het veilig lossen van vloeibare waterstof, met name bij tankstations in dichtbevolkte gebieden. Met nieuwe doseeraansluitingen voor het vullen en onttrekken van vloeibare waterstof, maken de nieuwe SmartFuel®-trailers lossen mogelijk zonder ontluchting en voldoen ze aan alle wettelijke vereisten.

De nieuwe opleggers zijn gebouwd in een 30-voet ISO-container die voldoet aan de specificaties van de draagbare tanks van de VN en zijn ontworpen voor de energiemarkt om tegemoet te komen aan vergunningen om te voldoen aan de vereisten voor veiligheidsafstanden. De nieuwe SmartFuel®-opleggers voldoen ook aan de ASME Section X11-normen en beschikken over ABS- en DOT-SP-goedkeuringen van derden.

Waterstof op afstand tanken

Op basis van onze uitgebreide ervaring met waterstof en onze bijdrage aan de ontwikkeling van brandstofceltechnologie, heeft Air Products de draagbare Smartfuel®-brandstofvulmachine ontworpen voor het leveren van waterstof, waar en wanneer dat nodig is. Onze draagbare waterstofbrander, compleet met brandstofopslag en -dosering, kan van locatie naar locatie worden vervoerd om te zorgen voor dagelijkse, 24 uur per dag beschikbaarheid van waterstofvoertuigen. Met draadloze telemetrie kunnen we op afstand het brandstofpeil in de gaten houden en de draagbare brandstoftank op zijn plaats bijvullen, of deze omruilen voor een volle tank wanneer de hoeveelheid waterstof in de tank gering is. Er zijn momenteel wereldwijd 17 draagbare waterstofbrandstofvoeders van Air Products in gebruik.