airproducts-logo Go to Home Page
Melissa Schaeffer
Melissa Schaeffer

Melissa Schaeffer

Senior Vice President en Chief Financial Officer

Melissa Schaeffer is Senior Vice President en Chief Financial Officer bij Air Products. Ze is verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële organisatie van Air Products, waaronder Controllership, Accounting, Treasury, Tax, Audit en Shared Business Services. 

Mevrouw Schaeffer is in 2016 in dienst getreden bij Air Products als Vice President, Chief Audit Executive, waar zij verantwoordelijk was voor het leiden van het auditteam van het bedrijf en het uitvoeren van proactieve compliance-activiteiten; toonaangevende onderzoeken en het nalevingsprogramma voor Sarbanes Oxley (SOX). In 2020 werd ze benoemd tot Vice President, Finance – GEMTE, Americas, Middle East en India. Deze rol omvatte financiële verantwoordelijkheid voor Noord- en Zuid-Amerika, het grootste rapportagesegment van het bedrijf, en verantwoordelijkheid voor financiële controle, financiële planning en analyse-gebaseerde besluitvorming van de functies Technology, Engineering, Project Execution, Procurement, Manufacturing, Construction en Start-up, evenals Equipment Sales and Plant Support, Liquefied Natural Gas-technologie en -apparatuur, PRISM®-membraansystemen, Gardner Cryogenics en Rotoflow. 

Voordat zij bij Air Products in dienst trad, bekleedde mevrouw Schaeffer de functie van Global Director, Internal Audit, bij Trinseo. Ze werkte ook 10 jaar bij Ernst & Young, en daarvoor was ze in dienst bij Siemens, waar ze deelnam aan een Finance Leadership Development-programma.

Mevrouw Schaeffer heeft een diploma in Finance and Accounting van de Indiana University en een MBA van de Villanova University. Ze zit in de raad van bestuur van Trane Technologies.

10/2022