Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Dr. Samir J. Serhan

Executive Vice President en Chief Operating Officer

Dr. Samir J. Serhan is Executive Vice President en Chief Operating Officer voor Air Products. 

Hij trad in 2016 in dienst bij Air Products als Executive Vice President, waar hij leiding gaf aan de Technology, Engineering, Project Execution, Procurement, Manufacturing, Construction en Start-up-functies van het bedrijf, en dat hij winst- en verliesverantwoordelijk was voor de Equipment Sales and Plant Support, Liquefied Natural Gastechnologie en -apparatuur, PRISM®-membraansystemen, Gardner Cryogenics en Rotoflow.

In 2018 werd de rol van Dr. Serhan uitgebreid met de identificatie, ontwikkeling en commerciële onderhandelingen voor alle grote projecten. In 2019 nam hij de volledige verantwoordelijkheid over voor de bedrijfsvoering in het Midden-Oosten. Begin 2020 werd hij verantwoordelijk voor de rapportage van Americas Operations en HyCO-franchises en zelfstandige fabrieken. In mei 2020 werd hij benoemd tot Chief Operating Officer en nam hij de volledige verantwoordelijkheid voor winst en verlies op zich voor Noord- en Zuid-Amerika, de grootste operationele regio van Air Products.

Voordat hij bij Air Products in dienst trad, was Dr. Serhan werkzaam bij Praxair, Inc. als President, Global HyCO. Van 2000 tot 2014 werkte hij in leidinggevende posities in de VS en Duitsland voor The Linde Group, waar hij uiteindelijk de rol kreeg van Managing Director, Linde Engineering. Dr. Serhan begon zijn loopbaan bij Parsons Corporation, waar hij diverse senior engineeringfuncties bekleedde.

Dr. Serhan heeft een Ph.D. in technische mechanica van Virginia Tech. Hij was ook adjunct-professor aan de Pennsylvania State University en de Temple University.

10/2020