Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Sean D. Majoor

Executive Vice President, General Counsel en Secretary

Sean D. Major is Executive Vice President, General Counsel & Secretary bij Air Products. Hij is verantwoordelijk voor het wereldwijd leiden van de juridische organisatie van het bedrijf. Ook nam hij eind 2020 de verantwoordelijkheid op zich voor de wereldwijde organisatie Environment, Health, Safety & Quality van het bedrijf. 

De heer Major heeft uitgebreide ervaring met het adviseren en adviseren van raden van bestuur, c-suite-managers en executive leadership-teams van overheidsbedrijven, met name op het gebied van corporate governance, strategische relaties, overnames en desinvesteringen, herstructureringen, joint ventures, projectfinanciering en kapitaal markeert transacties. Na te hebben gewoond en gewerkt als bedrijfsjurist in zowel Azië als Europa, heeft de heer Major met succes onderhandeld, gedocumenteerd en een groot aantal complexe grensoverschrijdende transacties afgesloten waarbij meer dan 50 rechtsgebieden betrokken waren. 

Voordat hij in 2017 bij Air Products in dienst trad, was dhr. Major sinds 2007 Executive Vice President, General Counsel en secretaris bij Joy Global, een toonaangevende fabrikant en servicer van hoogproductieve mijnapparatuur. Dhr. Major was ook directeur van 2011-2016 en sinds 2012 voorzitter van FutureGen Industrial Alliance, een consortium van energieproducenten dat samenwerkte met het Amerikaanse Ministerie van Energie voor het ontwerpen en toelaten van een commerciële zoutoplossing voor opslag van CO₂, en geavanceerde kritische aspecten van oxy-verbranding en koolstofafvang- en opslagtechnologieën. Eerder in zijn loopbaan was de heer Major werkzaam bij Johnson Controls en Abbott Laboratories, in functies met een toenemende juridische verantwoordelijkheid. Voordat hij in eigen beheer ging werken, werkte hij zeven jaar in de privépraktijk bij kantoren in Chicago en Tokio. 

Dhr. Major heeft een BA in economie van DePauw University, een JD van de Indiana University School of Law en een MBA van Northwestern University's Kellogg School of Management. 

6/2021