airproducts-logo Go to Home Page

Duurzaamheid in actie

We doen er alles aan om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren, onze milieu-impact te verminderen en onze medewerkers, gemeenschappen en belanghebbenden te ondersteunen.
We hebben een droom voor de toekomst en door onze acties maken we onze droom werkelijkheid. Ik verzeker u van onze voortdurende inzet en toewijding om samen te werken, om een verschil te maken voor onze wereld.

Seifi Ghasemi, voorzitter, president en CEO van Air Products
Hier zijn enkele recente voorbeelden die laten zien hoe we onze duurzaamheidsverplichtingen in praktijk brengen.

Bijna perfecte score voor LGBTQ+ gelijkheid op de werkplek

Maart 2024

Graphic illustrating diversity recognitionAir Products heeft een score van 95 van de 100 ontvangen op de 2023-2024 Corporate Equality Index (CEI) van de Human Rights Campaign (HRC), de belangrijkste benchmark-enquête en rapportage van het land om bedrijfsbeleid en -praktijken met betrekking tot LGBTQ+-gelijkheid op de werkplek te meten. Air Products Is een van de meer dan 1.000 grote Amerikaanse bedrijven die zijn gerangschikt in de 2023-2024 CEI.

"Air Products streeft ernaar een werkplek te creëren waar elke medewerker weet dat-ie er thuis hoort en ertoe doet. Ons doel is een cultuur te creëren waarin medewerkers trots zijn op hun bijdragen en zich vrij voelen om zichzelf te zijn ", aldus Victoria Brifo, Senior Vice President en Chief Human Resources Officer van Air Products. "Air Products is vereerd dat het bedrijf wordt erkend door de Corporate Equality Index van de 2023-2024 Human Rights Campaign Foundation, maar we weten dat er altijd meer werk aan de winkel is."

De Corporate Equality Index van de HRC Foundation beoordeelt bedrijven op basis van gedetailleerde criteria die onder vier centrale pijlers vallen: non-discriminatiebeleid voor alle bedrijfsentiteiten, billijke voordelen voor LGBTQ+-werkers en hun families, ondersteuning van een inclusiegerichte cultuur en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Air Products heeft niet alleen deelgenomen aan de Corporate Equality Index, maar is onlangs ook door Newsweek erkend als een van America's Greatest Workplaces for Diversity voor 2024.

Air Products was een van de zeven grote bedrijven in de branche die door Newsweek een vijfsterrenbeoordeling kregen. Volgens Newsweek heeft de publicatie samen met het marktonderzoeksbureau Plant-A Insights Group een scoreproces gecreëerd met behulp van openbaar beschikbare gegevens, interviews met HR-professionals en een anonieme online enquête gehouden onder een diverse groep werknemers in de Amerikaanse respondenten deelden inzichten in de bedrijfscultuur, werkomgeving en andere aspecten van hun eigen bedrijf en andere aspecten die zij kenden, wat resulteerde in meer dan 1,5 miljoen bedrijfsreviews.

Keyper de robot ondersteunt veiligheids- en onderhoudsteams

Januari 2024

Keyper the robotIn onze El Morrell-fabriek in Tarragona, Spanje, patrouilleert een Labrador-robot met vier poten in een industriële fabriek van 12.000 vierkante meter.

De robot, Keyper genaamd, is een innovatief veiligheidsapparaat dat wordt gebruikt in de industriële gasfabriek van Carburos Metálicos om problemen te detecteren en te waarschuwen voor de faciliteit die industriële gassen zoals zuurstof, stikstof en argon uit de lucht scheidt.

Met behulp van geavanceerde kunstmatige intelligentie ondersteunt Keyper de veiligheids- en onderhoudsteams met haar informatieverwerkingscapaciteit waarmee ze afwijkingen kunnen detecteren en erop kunnen anticiperen. Voorspellende acties die de normale werking van de fabriek vergemakkelijken, worden mogelijk gemaakt door data-analyse en hulpmiddelen zoals camera's, microfoons en sensoren.

Keyper voert onderhoudsrondes uit op de locatie in El Morell om gegevens te verzamelen, vast te leggen en te interpreteren die van belang kunnen zijn voor het verbeteren van de veiligheid, zoals thermische beeldvorming, detectie en uitlezen van manometers en meters, geluidsanalyse van motoren en apparatuur en het 3D in kaart brengen van de hele omgeving. Dankzij de geavanceerde autonome navigatietechnologie kan Keyper in realtime waarschuwen voor mogelijke problemen die tijdens onderhoudsrondes worden gedetecteerd.

De indeling van de fabriek in El Morell is een andere uitdaging die Keyper overwint, aangezien de locatie gras, stenen, asfalt, hellingen en trappen heeft. De fabriek herbergt ook de tankwagens van Carburos Metálicos in Tarragona, Keyper kan samenwerken met de vrachtwagens die rond rijden.

Miquel Lope, algemeen directeur van Carburos Metálicos: "Met dit baanbrekende initiatief in de sector anticiperen we op de toekomst. Keyper, de meest geavanceerde robot in zijn soort ter wereld, zal ons in staat stellen de controlecapaciteit van de bedrijfsparameters van de fabriek en de directe toepassing ervan op het gebied van veiligheid en voorspellend onderhoud te vergroten. Dit is niet alleen belangrijk voor Carburos Metálicos, maar betekent ook een zeer belangrijke vooruitgang voor de hele chemische sector."

Inspanningen op het gebied van duurzaamheid en diversiteit erkend

November 2023 

Gold starsAir Products is door Time Magazine erkend op de eerste lijst van 's werelds beste bedrijven 2023. Time en Statista hebben bedrijven gerangschikt op basis van een formule voor omzetgroei, medewerkerstevredenheidsonderzoeken en strenge milieu-, sociale en corporate governance-gegevens.

De onderscheiding Time is de nieuwste onderscheiding voor de inspanningen van Air Products op het gebied van duurzaamheid en diversiteit. Eerder dit jaar behaalden we voor het 5e jaar op rij ook een plek op de lijst van 100 meest duurzame bedrijven van Barron, met een 46e plaats op de lijst van dit jaar.

Voor de jaarlijkse ranglijst van de meest duurzame bedrijven heeft Barron samengewerkt met Calvert Research and Management, dat de 1.000 grootste beursgenoteerde bedrijven heeft geanalyseerd op marktwaarde. Calvert rangschikte ze vervolgens op basis van hun prestaties voor vijf belangrijke kiesdistricten: aandeelhouders, werknemers, klanten, de gemeenschap en de planeet. Calvert heeft met name gekeken naar meer dan 230 ESG-prestatie-indicatoren (milieu, sociaal en bestuurlijk) van zeven ratingbedrijven, waaronder ISS, MSCI en Sustainalytics, samen met andere gegevens en intern onderzoek van Calvert.

Air Products is door het tijdschrift Forbes ook erkend als Net Zero Leader en een van Amerika's beste werkgevers voor vrouwen in 2023. Naast de vermelding van Air Products op de algemene lijst van beste werkgevers voor vrouwen, stonden we ook op de tweede plaats in de bouw-, olie- en gasactiviteiten, mijnbouw en chemische industrie.

Voor het maken van de Net Zero Leaders-lijst gebruikte Forbes gegevens van onderzoeksbureaus Sustainalytics en Morningstar om de Amerikaanse bedrijven te rangschikken die in 2050 het best in staat waren om nul te zijn.

Voor meer informatie over de organisaties die de inspanningen van Air Products op het gebied van duurzaamheid en diversiteit hebben erkend, gaat u naar onze Sustainability Recognition pagina.

Landscaping Design Geworteld in duurzaamheid

September 2023

Sustainable landscaping design at Air Products' global headquarters in Lehigh Valley, PennsylvaniaDe landschappelijke inrichting van het wereldwijde hoofdkantoor van Air Products maakt deel uit van een gevarieerd ecosysteem en bestuivingsvriendelijk weidenproject dat is ontworpen om water, brandstof, kunstmest en pesticiden te verminderen. Het ziet er bewust anders uit dan traditionele, vaak gemaaide en behandelde gazons en is bedoeld om een gevarieerde leefomgeving te bieden voor dieren in het wild, met behoud van hulpbronnen, die aansluiten bij onze toewijding aan duurzaamheid.

Het meerjarige weideproject omvat gebieden die zijn beplant met inheems gras en wilde bloemen die groot kunnen worden zodat ze dieren aantrekken, bestuivers (zoals kolibries, bijen en vlinders) ondersteunen en een wisselend beeld bieden door de seizoenen heen.

U kunt meer te weten komen over deze groeiende trend in landschapsarchitectuur en hier aanvullende foto's van onze internationale hoofdkantoorcampus bekijken New York Times artikel.

Stikstof, een oplossing voor veiligere, duurzamere banden

Juli 2023

Carburos Metálicos, een toonaangevend bedrijf in de sector voor industriële en medische gassen in Spanje dat deel uitmaakt van de Air Products Group, heeft zijn eerste stikstofdispenser geïnstalleerd voor het oppompen van autobanden bij het tankstation El Cubillo in Telde, Gran Canaria, Spanje.

In vergelijking met veelgebruikte perslucht is stikstof een inert gas zonder stof, olie en vocht, de belangrijkste factoren bij vroegtijdige veroudering van banden. Stikstof is ook stabieler en vertraagt het drukverlies, wat betekent dat banden onder optimale omstandigheden langer meegaan, wat hun weerstand en levensduur verlengt.

Met de toevoeging van de stikstofdispenser biedt Carburos Metálicos chauffeurs een product dat tot nu toe vooral werd gebruikt door professionals in sectoren zoals de luchtvaart en racecompetities.

Voorheen werd in Europese regelgeving ter beperking van de uitstoot van verontreinigende stoffen door motorvoertuigen geen rekening gehouden met de milieu- en gezondheidseffecten van voertuigbanden. De toekomstige Euro 7-norm, die naar verwachting in 2025 van kracht wordt, beperkt echter niet alleen de uitstoot van vervuilende gassen, maar ook de deeltjes die ontstaan door wrijving tussen de band en de weg. De nieuwe verordening is van toepassing op alle voertuigen, inclusief elektrische voertuigen.

Banden die zijn opgepompt met stikstof, verlagen het brandstofverbruik omdat ze het optimale drukniveau langer behouden, waardoor de rolweerstand van het voertuig afneemt. Dit resulteert uiteindelijk in een lagere uitstoot van broeikasgassen.

De stikstof die Carburos Metálicos voor dit tankstation levert, wordt geproduceerd en verpakt op de Canarische Eilanden, met name in de fabriek van het bedrijf in Telde.

"Duurzaamheid is de kern van de activiteit van Carburos Metálicos en de bevordering van stikstofgebruik bij het vullen van banden sluit aan bij onze wens om producten aan te bieden waarmee chauffeurs de uitstoot van vervuilende stoffen in toenemende mate kunnen verminderen. Daarom werken we met dit soort initiatieven samen aan een schonere toekomst ", aldus Miquel Lope, General Manager van Carburos Metálicos.

Werknemers vieren de derde jaarlijkse inclusieweek

Juni 2023

Air Products heeft onlangs wereldwijd zijn derde jaarlijkse Week of Inclusion gevierd. De viering van dit jaar stond in het teken van "Eigenaarschap" en de rol die elke medewerker speelt bij het creëren van een inclusiegerichte werkplek waarin onze verschillen worden gevierd.

Ter afronding van de week verwelkomden de leidinggevenden van Air Products de medewerkers door hun gedachten en persoonlijke inzichten te delen over hoe iedereen stappen kan nemen om een inclusieve werkcultuur te creëren. De leidinggevenden van Air Products die aan het gesprek hebben deelgenomen, waren: Dr. Samir J. Serhan, Chief Operating Officer; Victoria Brifo, Senior Vice President en Chief Human Resource Officer; Francesco Maione, President, Noord- en Zuid-Amerika; en Sean Major, Executive Vice President, General Counsel en Secretary. 

Werknemers werden uitgedaagd om een actieve rol te spelen bij het creëren van een cultuur van inclusie en verbondenheid. Gedurende de hele week werkten medewerkers samen met collega's op externe locaties, fabrieken en terminals, naast de traditionele kantoorlocaties. 

Elke regio organiseerde over de hele wereld verschillende sessies, zowel persoonlijk als virtueel, over een aantal onderwerpen met betrekking tot inclusie op de werkplek. Hoogtepunten waren:

  • Azië: Leiders deelden in een paneldiscussie standpunten over het nemen van verantwoordelijkheid en het nemen van acties om onze diversiteitsdoelstellingen te stimuleren, met name het aantrekken en behouden van vrouwelijk talent, psychologische barrières waarmee vrouwen op de werkplek worden geconfronteerd en waarom diversiteit, inclusie en verbondenheid (DIB) belangrijk is voor Air Products 'zaken.
  • Europa en Afrika: Een paneldiscussie met werknemers en leidinggevenden waarin wordt verwezen naar eigendom van DIB en strategieën om een DIB-manifest te activeren.
  • India: Publiceerde een podcast over "Eigenaar zijn van inclusie en verbondenheid op de werkplek", waarin diverse regionale leiders aan het woord kwamen.
  • Midden-Oosten: Diverse sessies in meerdere landen begeleid over zelfbewustzijn en het uitspreken van reacties, micro-agressies, co-creatie van een inclusiegerichte cultuur en de rol van leider bij het creëren van een psychologisch veilige omgeving.
  • Noord-Amerika: Was gastheer van het wereldwijde keynotevenement met aandacht voor Minda Harts, auteur, spreker en CEO van de Memo, een bedrijf dat carrière maakt. Harts benadrukte de stappen die medewerkers kunnen nemen om een meer inclusiegerichte werkplek te creëren.  
  • Zuid-Amerika: Een sessie georganiseerd over acties die medewerkers kunnen ondernemen om meer inclusiegericht te zijn met dove collega's. Deelnemers leerden van twee dove medewerkers en hun leidinggevenden over hun ervaring met Air Products, hun dagelijkse interactie met andere medewerkers en hun levenservaring. De sessie werd begeleid door twee gebarentolken voor medewerkers uit Ecuador en Chili. 

Air Products Foundation Donates $25,000 to WaterAid

Demo waterstof-brandstofceltrein in Polen volgt op succesvolle demonstratie waterstofbus

Onze inzet voor duurzaamheid vergroten

Een primeur voor waterstof in China

Net-Zero waterstofenergiecomplex in Canada

Vragen?

Neem contact met ons op als u vragen hebt over onze verbintenissen of activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

contact Opnemen