Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Carbon steel powdered metal parts entering a sintering furnace

Atmosfeer-bevochtigingssysteem

Het optimale dauwpunt voor uw werkzaamheden verkrijgen en handhaven

Het Atmosphere Humidification System is eenvoudig te installeren in de bestaande gastoevoer naar de oven. Een deel van de stikstof wordt bevochtigd en vervolgens opnieuw in de hoofdgasstroom van de oven gebracht. Dit draagt bij aan het behoud van een beschermende oxidelaag op roestvrijstalen riemen om hun levensduur te verbeteren en kwaliteitsproblemen op onderdelen zoals klevende materialen, roetvorming en slechte infiltratie te verminderen. Het voordelige, eenvoudig te installeren atmosfeerbevochtigingssysteem regelt effectief het dauwpunt binnen een gespecificeerd bereik voor optimale prestaties.

Vraag het de expert

Don Bowe
Don Bowe

Applications Engineer

Hoe kan ik de levensduur verlengen van roestvaststalen banden die worden gebruikt in onze continue sinterovens?

Dit is een vraag die vaak opduikt bij het oplossen van problemen voor oxidatie in een continue ovenatmosfeer. De stijgende prijs van nikkel, en dus van roestvrij staal, heeft de levensduur van de band belangrijker dan ooit gemaakt. Hoewel veel variabelen, waaronder de legering van de band, de initiële inloopprocedure, de draaddikte en het volgen, van invloed zijn op de levensduur van een roestvrijstalen band, kunt u aanzienlijke verbeteringen realiseren door de sinteratmosfeer aan te passen.

De gepatenteerde atmosfeertechnologie van Air Products is in de buitendienst bewezen om de levensduur te verlengen van roestvrijstalen banden die worden gebruikt voor het sinteren van poedermetalen onderdelen. Over het algemeen zorgt de atmosfeer voor een beschermende oxidebekleding op de roestvrijstalen band terwijl deze koolstofneutraal blijft voor uw onderdelen. De oxidelaag vermindert de opname van koolstof en stikstof en helpt de gewenste mechanische eigenschappen van de band te behouden. In de industriële sector heeft het gebruik van deze technologie geleid tot een verlenging van de levensduur van roestvrijstalen gaasbanden van 25% tot meer dan 50% gedurende de levensduur die doorgaans wordt ervaren in N₂-H₂ -sinteratmosferen. De resultaten van een langere levensduur van de band: minder onderhoud, minder uitvaltijd van de oven en minder vervangende banden.

Lees meer

Verlenging van de levensduur van roestvrijstalen gaasbanden voor sinterovens

Een bevochtigingssysteem dat een ovenatmosfeer instelt om een beschermende oxidekalk op het bandoppervlak te handhaven en een reducerende omgeving creëert voor de gesinterde metalen onderdelen.