Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Macaroons under Aroma MAP

Freshline® Aroma MAP™-systeem

Versterk uw Modified Atmosphere Packaged (MAP)-producten met natuurlijke aroma's

Er wordt gedacht dat geur 75% van onze emoties opwekt.

Stelt u zich eens voor dat u uw klanten een unieke ervaring kunt bieden door een nauwkeurige hoeveelheid natuurlijke aroma's, zoals essentiële oliën, te injecteren in uw gasstroom onder beschermende atmosfeer, zonder extra productiestappen.

Onze Freshline® Aroma MAP systeem kan dat voor u doen, of u nu een paar cilinders per maand gebruikt, een on-site gasgenerator hebt of iets daartussenin.

Waarom het Freshline® Aroma MAP™ -systeem gebruiken?

ap0153-enhancedcustomerexperience
Verbeterde klantervaring

Zorg voor een optimale smaak of aroma voor verpakte levensmiddelen

ap0175-brandrecognition
Merkherkenning

Geef uw product een uniek aroma dat klanten zich zullen herinneren

ap0180-extendedshelf-life-beverages
Langere houdbaarheid

Sommige essentiële oliën met antimicrobiële eigenschappen kunnen de houdbaarheid van uw product verlengen

ap0155-costsavings-and-wasteproduction
Kostenbesparingen en afvalvermindering

Verminder mogelijk de productretourneringen en verleng mogelijk de houdbaarheid van uw producten, afhankelijk van de essentiële olie

ap0142-clean-label
Reinig etiket

Essentiële oliën worden geproduceerd uit natuurlijke plantenextracten en MAP-gassen worden gewonnen uit de lucht die we inademen

Vraag het de expert

Neil Hansford - Food Technology Expert, UK
Neil Hansford

Food Technology Expert, Verenigd Koninkrijk

Wat moet ik op mijn etiket plakken?

Afgezien van de MAP-verklaring ("Verpakt onder beschermende atmosfeer"), hoeft u alleen "aroma" op te geven, als dit nog niet aanwezig is.

aanbod

MAP Gas Selector Tool

MAP Gas Selector Tool

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 40% carbon dioxide and 60% nitrogen

Bakkerijproducten
30-100% kooldioxide, 0-70% stikstof

Levensmiddelen: bagels, broodpudding, brood, broodjes, cheesecake, pannenkoeken, croissants, beschuitbollen, Deens gebak, fruitbrood, fruitkoek, fruitkoek, fruitstrudel, vlaaien, meringuecake, muffins, Nan-brood, notenbrood, pannenkoeken, Voorgebakken Broden, Pita-brood, Pizzabodems, Krakelingen, Sponskoekjes, Zwitserse Broodjes, Tacoschillen, Tortilla's, Groentebrood, Wafels, Overig

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 30% carbon dioxide and 70% nitrogen

Gecombineerde producten
30-50% kooldioxide, 50-70% stikstof

Voedingswaren: Vis, Vleeswaren, Gevogelte, Vleeswaren, Bouchée, Gepaneerde Vis, Gepaneerd Vlees, Gepaneerd Gevogelte, Gepaneerde Zeevruchten, Burrito's, Enchiladas, Falafels, Gevulde Crêpes, Gevulde Pannenkoeken, Gevulde Broodjes, Pasta met Vis Vis, spiesjes, pasta's met vlees, pasteitjes met vlees, omeletten, pasteitjes, patés en croûtes, pizza's, pasta's met gevogelte, taarten met gevogelte, roule au fromage, quiche, sandwiches, pindas, worstbroodjes, pasta met zeevruchten, taarten met zeevruchten, Soufflés, loempia's, gevuld pitabrood, taco's, tostadas, vol au vents en andere artikelen

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 30% carbon dioxide and 70% nitrogen

Gekookte, uitgeharde en verwerkte
vis en zeevruchten
30% kooldioxide, 70% stikstof

Voedingswaren: Bombayeend, kabeljauwkuit, koud gerookte vis, galantine met vis, rillettes met vis, vis terrines, warm gerookte vis, ingemaakte vis, gezouten kabeljauw, gezouten ansjovis, gezouten kaviaar, gezouten vis, gezouten kwal, paté met zeevruchten, gerookte schelvis, gerookte heilbot, gerookte makreel, gerookte zalm, gerookte forel en andere producten

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 40% carbon dioxide and 60% nitrogen

Gekookt, Gerookt en Verwerkt vlees
30-40% kooldioxide, 60-70% stikstof

Levensmiddelen: spek, rundvleesburgers, bloedworst, charcuterie, gehakt varkensvlees, ham, kookworst, cornedbeef, knakworst, haggis, ham, lunchvlees, schokkerig vlees, vleesplakken, ossentong, pastrami, paté, peperoni, ingemaakt vlees, Rillettes, gebraden vlees, salami, gerookt rendier, gerookt hert, terrines, worstworsten, overige producten

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 40% carbon dioxide and 60% nitrogen

Gekookt, Uitgehard en Verwerkt
Producten van gevogelte en wild
30-40% kooldioxide, 60-70% stikstof

Voedingsmiddelen: Capon Galantine, Ballotine met kip, Kiprol, Vlees van gerookt wild, Gevogelte van gevogelte, Ballotine van eend, Paté van eend, Galantine van eend, Galantine van fazant, Galantine van duif, Gerookte kip, Gerookte eend, Gerookte kip, Gerookte kalkoen, Gerookt spek, Ballotine en andere items

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 30% carbon dioxide and 70% nitrogen

Gekookte en gekookte groenten
30-50% kooldioxide, 50-70% stikstof

Voedingswaren: Bonen-chilipepers, Bhajis, Broccolikaas, Bellen en piepen, Bloemkoolkaas, Koolsla, Gekookte Bonen, Gekookte Rode Biet, Gekookte Aardappelen, Maisbeignets, Champignons, Champignons, Linzenkoteletten, Nootkoteletten, Andere Gekookte Salades, Pakora's, Pastasalades, Pilafs, Aardappelkoekjes, Aardappelsalades, Plantaardige gerechten, Mycoproteïnegerechten, Rijstsalades, Rissoles, Gevulde aubergines, Gevulde paprika's, Gevulde tomaten, Gevulde wijnbladeren, Groentebakjes, Groenten, Chili, Ovenschotels met groenten, Groentepasta's, Groentekruimels, Groentencurry's, Groentendosa's, Groentevlaaien, Groentenpilau, Groentenherderpastei, Vegetarische hamburgers, overige artikelen

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 100% carbon dioxide

Zuivelproducten - Harde kazen
100% kooldioxide

Levensmiddelen: Harde kazen, behalve vormgerijpte kaas

Pie chart representing 30% carbon dioxide and 70% nitrogen

Zuivelproducten - Geraspte en zachte kazen
0-30% kooldioxide, 70-100% stikstof

Levensmiddelen: geraspte en zachte kaas, met uitzondering van kaas met gerijpte vormen

Pie chart representing 100% nitrogen

Zuivelproducten - overige
100% stikstof

Levensmiddelen: overige zuivelproducten

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 100% nitrous oxide

Zuivelproducten-Aerosolcrèmes
100% distikstofoxide

Levensmiddelen: Aerosolcrèmes

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 30% carbon dioxide and 70% nitrogen

Zuivelproducten - Geraspte en zachte kazen
0-30% kooldioxide, 70-100% stikstof

Levensmiddelen: geraspte en zachte kaas, met uitzondering van kaas met gerijpte vormen

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 100% carbon dioxide

Zuivelproducten - Harde kazen
100% kooldioxide

Levensmiddelen: Harde kazen, behalve vormgerijpte kaas

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 100% nitrogen

Zuivelproducten - overige
100% stikstof

Levensmiddelen: overige zuivelproducten

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 100% nitrogen

Gedroogde levensmiddelen
100% stikstof

Levensmiddelen: cacaopoeders, koffie, gedehydrateerde melk, gedroogde en gezouten vis, gedroogde en gezouten vis, gedroogde bonen, gedroogde granen, gedroogde kleurstoffen, gedroogde smaakstoffen, gedroogd fruit, gedroogde kruiden, gedroogde linzen, gedroogde champignons, gedroogde pasta, gedroogde snacks Voedingsmiddelen, gedroogde kruiden, gedroogde groenten, meel, noten, aardappelchips, thee en andere producten

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 50% carbon dioxide and 50% nitrogen

Verse pastaproducten
40-50% kooldioxide, 50-60% stikstof

Levensmiddelen: capelli, fettucine, funghini, fusilli, linguini, macaroni, pastaschelpen, spaghetti, tagliarini, tagliatelle, trenette, tubetti, vermicelli, zitioni, overige producten

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 5% oxygen, 5% carbon dioxide and 90% nitrogen

Vers geheel en bereid
groenten en fruit
5% zuurstof, 5% kooldioxide, 90% stikstof

Levensmiddelen: alfalfaspruiten, appels, abrikozen, artisjokken, asperges, aubergines, avocado's, bananen, taugé, rode biet, bramen, tuinbonen, broccolispruiten, spruitjes, kool, bloemkool, wortels, selderij, kersen, cichorei, courgettes, veenbessen, Komkommer, Cumquats, Venkel, Knoflook, Kruisbessen, Grapefruit, Druiven, Groene bes, Guave, Boerenkool, Kiwi's, Prei, Citroenen, Sla, Limoenen, Lychees, Mandarijnen, Mango, Mangosteen, Merg, Meloen, Gemengde fruitsalades, Gemengd groentesalades, moerbeibomen, nectarines, uien, sinaasappels, papaja's, pastinaak, passievrucht, perziken, erwten, paprika's, ananas, pruimen, aardappelen, vijgpeper, radijs, ramboetans, frambozen, rabarber, rucola, sjalot, spinazie, sterappelen, Aardbeien, Maïskorrels, Koolraap, Tomaten, Raap, Waterkastanjes, Waterkers, Watermeloen, Yams, overig

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 100% carbon dioxide

Koolzuurhoudende dranken 100% kooldioxide

Drankproducten: koolzuurhoudende frisdranken, bier

Pie chart representing 100% nitrogen

Still drinks 100% stikstof

Drankproducten: fruit- en groentesappen, likeuren, vloeibare yoghurt, melk, mineraalwater, oliën, sterke drank, wijn en andere producten

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 30% nitrogen, 30% oxygen and 40% carbon dioxide

Rauwe, magere, witte vis
30% zuurstof, 40% kooldioxide, 30% stikstof

Voedingswaren: brasem, griet, meerval, kabeljauw, coley, croaker, schar, dover en citroentong, bot, tandbaars, schelvis, heek, heilbot, hoki, huss, jackvis, zonnevis, meeuw, zeeduivel, snoek, schol, pollak, red snapper, zeebaars, haai, schaats, tarbot, wijting, andere items

Pie chart representing 40% carbon dioxide and 60% nitrogen

Rauwe, vetrijke vis
40% kooldioxide, 60% stikstof
met een zuurstofresidu

Voedingswaren: Blauwvis, Karper, Paling, Zwarte heilbot, Haring, Makreel, Pelserij, Rotszalm, Zalm, Sardientjes, Shad, Sprot, Zwaardvis, Forel, Tonijn, Zeebliek, overig

Pie chart representing 30% nitrogen, 30% oxygen and 40% carbon dioxide

Schaaldieren en weekdieren
30% zuurstof, 40% kooldioxide, 30% stikstof

Levensmiddelen: zeeoren, tweekleppige schelpdieren, kokkels, schelpdieren, krab, rivierkreeft, inktvis, kreeft, mosselen, inktvis, oesters, garnalen, sint-jakobsschelpen, zee-egels, garnalen, inktvis, wulken en alikruiken

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 30% carbon dioxide and 70% nitrogen

Rauw gevogelte en wild:
Hele huid
30-60% kooldioxide, 40-70% stikstof

Voedingswaren: Kip, Eend, Gans, Korhoen, Parelhoen, Patrijs, Fazant, Duif, Poussin/Cornish Hen, Kwartel, Kalkoen, overige items

Pie chart representing 20% oxygen, 30% carbon dioxide and 50% nitrogen

Rauw gevogelte en wild:
Porties (skin-on of skin-off)
0-70% zuurstof, 20-50% kooldioxide,
0-50% stikstof

Voedingswaren: Kip, Eend, Gans, Korhoen, Parelhoen, Patrijs, Fazant, Duif, Poussin/Cornish Hen, Kwartel, Kalkoen, overige items

Pie chart representing 100% carbon dioxide

Rauw gevogelte en wild:
Bulk (met of zonder vel)
100% kooldioxide

Voedingswaren: Kip, Eend, Gans, Korhoen, Parelhoen, Patrijs, Fazant, Duif, Poussin/Cornish Hen, Kwartel, Kalkoen, overige items

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 70% oxygen and 30% carbon dioxide

Rauw rood vlees
70-80% zuurstof, 20-30% kooldioxide

Levensmiddelen: rundvlees, geiten, hazen, paarden, lammeren, varkens, konijnen, kalfsvlees, hertevlees, wilde zwijnen en andere producten

Pie chart representing 80% oxygen and 20% carbon dioxide

Rauw rood vlees
80% zuurstof, 20% kooldioxide

Voedingsmiddelen: hertevlees, wild zwijn

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 30% carbon dioxide and 70% nitrogen

Kant-en-klaarmaaltijden
30-50% kooldioxide, 50-70% stikstof

Levensmiddelen: ovenschotels, kant-en-klaarmaaltijden met vis, kant-en-klaarmaaltijden met wild, goulash, kant-en-klaarmaaltijden met vlees, kant-en-klaarmaaltijden met pasta, kant-en-klaarmaaltijden met gevogelte, sauzen, kant-en-klaarmaaltijden met zeevruchten, soepen en kant-en-klaarmaaltijden met groenten.

Pie chart representing 50% carbon dioxide and 50% nitrogen

Verse pastaproducten
40-50% kooldioxide, 50-60% stikstof

Levensmiddelen: capelli, fettucine, funghini, fusilli, linguini, macaroni, pastaschelpen, spaghetti, tagliarini, tagliatelle, trenette, tubetti, vermicelli, zitioni, overige producten

Pie chart representing 30% carbon dioxide and 70% nitrogen

Gecombineerde producten
30-50% kooldioxide, 50-70% stikstof

Voedingswaren: Vis, Vleeswaren, Gevogelte, Vleeswaren, Bouchée, Gepaneerde Vis, Gepaneerd Vlees, Gepaneerd Gevogelte, Gepaneerde Zeevruchten, Burrito's, Enchiladas, Falafels, Gevulde Crêpes, Gevulde Pannenkoeken, Gevulde Broodjes, Pasta met Vis Vis, spiesjes, pasta's met vlees, pasteitjes met vlees, omeletten, pasteitjes, patés en croûtes, pizza's, pasta's met gevogelte, taarten met gevogelte, roule au fromage, quiche, sandwiches, pindas, worstbroodjes, pasta met zeevruchten, taarten met zeevruchten, Soufflés, loempia's, gevuld pitabrood, taco's, tostadas, vol au vents en andere artikelen

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 80% oxygen and 20% carbon dioxide

Rauw orgaanvlees
80% zuurstof, 20% kooldioxide

Levensmiddelen: lever, nier, hart, zoete broden, tong, pens, ossenstaart, hals, ingewanden, en overige producten.

De twee belangrijkste bederfmechanismen die van invloed zijn op de houdbaarheid van orgaanvlees zijn microbiële groei en oxidatie van het rode pigment tot zijn bruin geoxideerde vorm. Om deze reden zijn hoge concentraties O2 nodig voor de MAP van rauw orgaanvlees om de gewenste rode kleur gedurende een langere periode te behouden.

Aërobe bederfbacteriën, zoals Pseudomonas-soorten, die normaal gesproken het meest voorkomen in rauw orgaanvlees, worden geremd door CO2. Om het dubbele effect van rode kleurstabiliteit en microbiële remming te bereiken, wordt daarom een gasmengsel met 20% CO2 en 80% O2 aanbevolen om de gekoelde houdbaarheid van rauw orgaanvlees te verlengen van 2-6 dagen naar 4-8 dagen. Een gas-productverhouding van 2: 1 wordt aanbevolen.

Veel soorten rauw orgaanvlees, met name lever-, nier-, hersen-, foie gras-, ingewanden en kalfszwezeriken, hebben de neiging te veel te druppelen, vooral in de aanwezigheid van CO2, en daarom mag slechts een maximum van 20% CO2 worden gebruikt. Het potentiële probleem van overmatig druppelen kan worden beheerst door gebruik te maken van het retailpakket met drie webben.

Het handhaven van de aanbevolen gekoelde temperaturen en goede hygiëne en hantering in de slagerij, MAP, distributie en detailhandel zijn ook van vitaal belang voor het waarborgen van de veiligheid en verlengde houdbaarheid van rauwe slachtproducten. Rauw vlees vormt een ideaal medium voor de groei van een breed scala aan micro-organismen die bederf en voedselvergiftiging veroorzaken. Opgemerkt moet worden dat rauwe vleesproducten vervolgens worden gekookt vóór consumptie en dat grondige verhitting voldoende is om de vegetatieve cellen van voedselvergiftigende bacteriën te doden. Het risico van voedselvergiftiging wordt sterk geminimaliseerd door een goede bereiding.

Aanbevolen gasmengsel

Pie chart representing 70% oxygen and 30% carbon dioxide

Geselecteerd rauw roodachtig gevogelte
70-80% zuurstof, 20-30% kooldioxide

Voedingswaren: Gehakt van donker gevogelte, Overig gevogelte, Ontdroogde kip, Ontdroogde kalkoen, Gesneden donker gevogelte, Gehakt van kalkoen, overige producten