
Er wordt gedacht dat geur 75% van onze emoties opwekt.
Stelt u zich eens voor dat u uw klanten een unieke ervaring kunt bieden door een nauwkeurige hoeveelheid natuurlijke aroma's, zoals essentiële oliën, te injecteren in uw gasstroom onder beschermende atmosfeer, zonder extra productiestappen.
Onze Freshline® Aroma MAP™ systeem kan dat voor u doen, of u nu een paar cilinders per maand gebruikt, een on-site gasgenerator hebt of iets daartussenin.
Food Technology Expert, Verenigd Koninkrijk
Wat moet ik op mijn etiket plakken?
Levensmiddelen: bagels, broodpudding, brood, broodjes, cheesecake, pannenkoeken, croissants, beschuitbollen, Deens gebak, fruitbrood, fruitkoek, fruitkoek, fruitstrudel, vlaaien, meringuecake, muffins, Nan-brood, notenbrood, pannenkoeken, Voorgebakken Broden, Pita-brood, Pizzabodems, Krakelingen, Sponskoekjes, Zwitserse Broodjes, Tacoschillen, Tortilla's, Groentebrood, Wafels, Overig
Voedingswaren: Vis, Vleeswaren, Gevogelte, Vleeswaren, Bouchée, Gepaneerde Vis, Gepaneerd Vlees, Gepaneerd Gevogelte, Gepaneerde Zeevruchten, Burrito's, Enchiladas, Falafels, Gevulde Crêpes, Gevulde Pannenkoeken, Gevulde Broodjes, Pasta met Vis Vis, spiesjes, pasta's met vlees, pasteitjes met vlees, omeletten, pasteitjes, patés en croûtes, pizza's, pasta's met gevogelte, taarten met gevogelte, roule au fromage, quiche, sandwiches, pindas, worstbroodjes, pasta met zeevruchten, taarten met zeevruchten, Soufflés, loempia's, gevuld pitabrood, taco's, tostadas, vol au vents en andere artikelen
Voedingswaren: Bombayeend, kabeljauwkuit, koud gerookte vis, galantine met vis, rillettes met vis, vis terrines, warm gerookte vis, ingemaakte vis, gezouten kabeljauw, gezouten ansjovis, gezouten kaviaar, gezouten vis, gezouten kwal, paté met zeevruchten, gerookte schelvis, gerookte heilbot, gerookte makreel, gerookte zalm, gerookte forel en andere producten
Levensmiddelen: spek, rundvleesburgers, bloedworst, charcuterie, gehakt varkensvlees, ham, kookworst, cornedbeef, knakworst, haggis, ham, lunchvlees, schokkerig vlees, vleesplakken, ossentong, pastrami, paté, peperoni, ingemaakt vlees, Rillettes, gebraden vlees, salami, gerookt rendier, gerookt hert, terrines, worstworsten, overige producten
Voedingsmiddelen: Capon Galantine, Ballotine met kip, Kiprol, Vlees van gerookt wild, Gevogelte van gevogelte, Ballotine van eend, Paté van eend, Galantine van eend, Galantine van fazant, Galantine van duif, Gerookte kip, Gerookte eend, Gerookte kip, Gerookte kalkoen, Gerookt spek, Ballotine en andere items
Voedingswaren: Bonen-chilipepers, Bhajis, Broccolikaas, Bellen en piepen, Bloemkoolkaas, Koolsla, Gekookte Bonen, Gekookte Rode Biet, Gekookte Aardappelen, Maisbeignets, Champignons, Champignons, Linzenkoteletten, Nootkoteletten, Andere Gekookte Salades, Pakora's, Pastasalades, Pilafs, Aardappelkoekjes, Aardappelsalades, Plantaardige gerechten, Mycoproteïnegerechten, Rijstsalades, Rissoles, Gevulde aubergines, Gevulde paprika's, Gevulde tomaten, Gevulde wijnbladeren, Groentebakjes, Groenten, Chili, Ovenschotels met groenten, Groentepasta's, Groentekruimels, Groentencurry's, Groentendosa's, Groentevlaaien, Groentenpilau, Groentenherderpastei, Vegetarische hamburgers, overige artikelen
Levensmiddelen: Harde kazen, behalve vormgerijpte kaas
Levensmiddelen: geraspte en zachte kaas, met uitzondering van kaas met gerijpte vormen
Levensmiddelen: overige zuivelproducten
Levensmiddelen: Aerosolcrèmes
Levensmiddelen: geraspte en zachte kaas, met uitzondering van kaas met gerijpte vormen
Levensmiddelen: Harde kazen, behalve vormgerijpte kaas
Levensmiddelen: overige zuivelproducten
Levensmiddelen: cacaopoeders, koffie, gedehydrateerde melk, gedroogde en gezouten vis, gedroogde en gezouten vis, gedroogde bonen, gedroogde granen, gedroogde kleurstoffen, gedroogde smaakstoffen, gedroogd fruit, gedroogde kruiden, gedroogde linzen, gedroogde champignons, gedroogde pasta, gedroogde snacks Voedingsmiddelen, gedroogde kruiden, gedroogde groenten, meel, noten, aardappelchips, thee en andere producten
Levensmiddelen: capelli, fettucine, funghini, fusilli, linguini, macaroni, pastaschelpen, spaghetti, tagliarini, tagliatelle, trenette, tubetti, vermicelli, zitioni, overige producten
Levensmiddelen: alfalfaspruiten, appels, abrikozen, artisjokken, asperges, aubergines, avocado's, bananen, taugé, rode biet, bramen, tuinbonen, broccolispruiten, spruitjes, kool, bloemkool, wortels, selderij, kersen, cichorei, courgettes, veenbessen, Komkommer, Cumquats, Venkel, Knoflook, Kruisbessen, Grapefruit, Druiven, Groene bes, Guave, Boerenkool, Kiwi's, Prei, Citroenen, Sla, Limoenen, Lychees, Mandarijnen, Mango, Mangosteen, Merg, Meloen, Gemengde fruitsalades, Gemengd groentesalades, moerbeibomen, nectarines, uien, sinaasappels, papaja's, pastinaak, passievrucht, perziken, erwten, paprika's, ananas, pruimen, aardappelen, vijgpeper, radijs, ramboetans, frambozen, rabarber, rucola, sjalot, spinazie, sterappelen, Aardbeien, Maïskorrels, Koolraap, Tomaten, Raap, Waterkastanjes, Waterkers, Watermeloen, Yams, overig
Voedingswaren: brasem, griet, meerval, kabeljauw, coley, croaker, schar, dover en citroentong, bot, tandbaars, schelvis, heek, heilbot, hoki, huss, jackvis, zonnevis, meeuw, zeeduivel, snoek, schol, pollak, red snapper, zeebaars, haai, schaats, tarbot, wijting, andere items
Voedingswaren: Blauwvis, Karper, Paling, Zwarte heilbot, Haring, Makreel, Pelserij, Rotszalm, Zalm, Sardientjes, Shad, Sprot, Zwaardvis, Forel, Tonijn, Zeebliek, overig
Levensmiddelen: zeeoren, tweekleppige schelpdieren, kokkels, schelpdieren, krab, rivierkreeft, inktvis, kreeft, mosselen, inktvis, oesters, garnalen, sint-jakobsschelpen, zee-egels, garnalen, inktvis, wulken en alikruiken
Voedingswaren: Kip, Eend, Gans, Korhoen, Parelhoen, Patrijs, Fazant, Duif, Poussin/Cornish Hen, Kwartel, Kalkoen, overige items
Voedingswaren: Kip, Eend, Gans, Korhoen, Parelhoen, Patrijs, Fazant, Duif, Poussin/Cornish Hen, Kwartel, Kalkoen, overige items
Voedingswaren: Kip, Eend, Gans, Korhoen, Parelhoen, Patrijs, Fazant, Duif, Poussin/Cornish Hen, Kwartel, Kalkoen, overige items
Levensmiddelen: rundvlees, geiten, hazen, paarden, lammeren, varkens, konijnen, kalfsvlees, hertevlees, wilde zwijnen en andere producten
Voedingsmiddelen: hertevlees, wild zwijn
Levensmiddelen: ovenschotels, kant-en-klaarmaaltijden met vis, kant-en-klaarmaaltijden met wild, goulash, kant-en-klaarmaaltijden met vlees, kant-en-klaarmaaltijden met pasta, kant-en-klaarmaaltijden met gevogelte, sauzen, kant-en-klaarmaaltijden met zeevruchten, soepen en kant-en-klaarmaaltijden met groenten.
Levensmiddelen: capelli, fettucine, funghini, fusilli, linguini, macaroni, pastaschelpen, spaghetti, tagliarini, tagliatelle, trenette, tubetti, vermicelli, zitioni, overige producten
Voedingswaren: Vis, Vleeswaren, Gevogelte, Vleeswaren, Bouchée, Gepaneerde Vis, Gepaneerd Vlees, Gepaneerd Gevogelte, Gepaneerde Zeevruchten, Burrito's, Enchiladas, Falafels, Gevulde Crêpes, Gevulde Pannenkoeken, Gevulde Broodjes, Pasta met Vis Vis, spiesjes, pasta's met vlees, pasteitjes met vlees, omeletten, pasteitjes, patés en croûtes, pizza's, pasta's met gevogelte, taarten met gevogelte, roule au fromage, quiche, sandwiches, pindas, worstbroodjes, pasta met zeevruchten, taarten met zeevruchten, Soufflés, loempia's, gevuld pitabrood, taco's, tostadas, vol au vents en andere artikelen
Levensmiddelen: lever, nier, hart, zoete broden, tong, pens, ossenstaart, hals, ingewanden, en overige producten.
De twee belangrijkste bederfmechanismen die van invloed zijn op de houdbaarheid van orgaanvlees zijn microbiële groei en oxidatie van het rode pigment tot zijn bruin geoxideerde vorm. Om deze reden zijn hoge concentraties O2 nodig voor de MAP van rauw orgaanvlees om de gewenste rode kleur gedurende een langere periode te behouden.
Aërobe bederfbacteriën, zoals Pseudomonas-soorten, die normaal gesproken het meest voorkomen in rauw orgaanvlees, worden geremd door CO2. Om het dubbele effect van rode kleurstabiliteit en microbiële remming te bereiken, wordt daarom een gasmengsel met 20% CO2 en 80% O2 aanbevolen om de gekoelde houdbaarheid van rauw orgaanvlees te verlengen van 2-6 dagen naar 4-8 dagen. Een gas-productverhouding van 2: 1 wordt aanbevolen.
Veel soorten rauw orgaanvlees, met name lever-, nier-, hersen-, foie gras-, ingewanden en kalfszwezeriken, hebben de neiging te veel te druppelen, vooral in de aanwezigheid van CO2, en daarom mag slechts een maximum van 20% CO2 worden gebruikt. Het potentiële probleem van overmatig druppelen kan worden beheerst door gebruik te maken van het retailpakket met drie webben.
Het handhaven van de aanbevolen gekoelde temperaturen en goede hygiëne en hantering in de slagerij, MAP, distributie en detailhandel zijn ook van vitaal belang voor het waarborgen van de veiligheid en verlengde houdbaarheid van rauwe slachtproducten. Rauw vlees vormt een ideaal medium voor de groei van een breed scala aan micro-organismen die bederf en voedselvergiftiging veroorzaken. Opgemerkt moet worden dat rauwe vleesproducten vervolgens worden gekookt vóór consumptie en dat grondige verhitting voldoende is om de vegetatieve cellen van voedselvergiftigende bacteriën te doden. Het risico van voedselvergiftiging wordt sterk geminimaliseerd door een goede bereiding.
Voedingswaren: Gehakt van donker gevogelte, Overig gevogelte, Ontdroogde kip, Ontdroogde kalkoen, Gesneden donker gevogelte, Gehakt van kalkoen, overige producten
Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen.
Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon
De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.
Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.
On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.