airproducts-logo Go to Home Page

PRISM®-membranen

Waterstofterugwinning en -zuivering, CO-zuivering en aanpassing van de syngasverhouding. Geleverd op een skid met kleine voetafdruk.

Systemen zijn schaalbaar en kunnen worden aangepast aan specifieke bedrijfs- of kapitaalvereisten.

Voor raffinageprocessen winnen PRISM-membraansystemen waterstof terug in hydro-verwerkingstoepassingen bij olieraffinaderijen. Ze verwerpen de inerte verbindingen die zich ophopen in waterstofkringlopen. Dit betekent dat er minder geproduceerde waterstof nodig is om de waterstofbalans in het systeem in stand te houden en dat het proces goedkoper wordt in het gebruik.

In petrochemische installaties winnen PRISM-membraansystemen waterstof terug en passen synthesegasstromen aan voor maximale efficiëntie. Processen omvatten: waterstofterugwinning uit zuiveringsstromen van methanolinstallaties, aanpassing van de verhouding synthesegas, zuivering van koolmonoxide, zuiveringsstromen hydrogenering en waterstofterugwinning uit PSA zuiveringsgas.

Ammoniaksyntheseprocessen profiteren wanneer het synthesegasgas inerte bijproducten heeft verwijderd. Deze gassamenstelling omvat waterstof en hoge concentraties methaan en argon die zich ophopen bij normaal bedrijf. Waterstofmoleculen dringen door het membraan heen en migreren naar buiten. De verbeterde waterstofstroom wordt teruggevoerd naar de syntheselus om de toevoer van synthesegas aan te vullen. Dit betekent dat er minder geproduceerde waterstof nodig is om de waterstofbalans in het systeem in stand te houden en dat het proces goedkoper wordt in het gebruik.

Download de brochure PRISM®-membraansystemen voor petrochemische toepassingen

Voordelen van het gebruik van PRISM-membranen

Lage totale kosten

  • Een breed werkbereik maakt flexibel ontwerp en optimalisatie mogelijk.
  • Meer dan 35 jaar ervaring in het ontwerpen van de meest kosteneffectieve systemen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

  • In de VS gevestigde productie met kwaliteitssystemen die zijn gecertificeerd volgens de normen AS9100 en ISO9001.
  • Vertrouwd in kritieke toepassingen zoals het inertiseren van brandstoftanks van vliegtuigen, boord-/offshore-systemen en raffinage-activiteiten.
  • Langste aangetoonde levensduur.

Technische ondersteuning

  • Toegang tot experts op membrane@airproducts.com of +1-314-995-3300.
  • Gespecialiseerde ervaring met probleemoplossing en ondersteuning bij ontwikkeling.
  • Mogelijkheden om nieuwe membraanproducten aan te passen of te ontwikkelen
Download de brochure PRISM®-membranen van Air Products OEM Partner Relationships

Beschikbaar als complete systemen of via OEM-regelingen.

Wij verkopen en distribueren membraanscheiders via OEM-contracten. Neem contact met ons op als u gasgeneratiesystemen bouwt.

CONTACT OPNEMEN:

HULPMIDDELEN