Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots

Veelgestelde vragen over BIP

Heb ik speciale gasregelapparatuur nodig voor aansluiting op een cilinder met BIP®-technologie? plus minus

Nee. BIP® cilinderventielen hebben vele unieke kenmerken die zijn ontworpen voor het leveren van ultrazuiver gas, maar de uitlaataansluiting is hetzelfde als bij conventionele gascilinders. Dit betekent dat u direct en zonder gedoe kunt overstappen op de BIP®-technologie met uw bestaande apparatuur.

Zorg er natuurlijk voor dat de apparatuur is bedoeld voor gebruik met ultrazuivere gassen. Neem contact met ons op en vraag onze experts om advies over de selectie van gasregelapparatuur als u die nodig hebt.

Ja! Inline-zuiveraars kunnen zelfs de bron zijn van kritieke onzuiverheden, vooral als ze niet goed worden onderhouden. Isolatiekleppen en leidingaansluitingen zijn omgeven door lucht en kwetsbaar voor het binnendringen van zuurstof en vocht uit de atmosfeer.

BIP® technologie is veel efficiënter. Twee belangrijke parameters die van invloed zijn op de efficiëntie van de luchtzuiveraar zijn de druk (Langmuir adsorptiemodel) en de lineaire snelheid van het gas dat er doorheen stroomt. Het zuiveringsrendement wordt geoptimaliseerd wanneer de gasdruk hoog is en wanneer de lineaire snelheid van het gas laag is.

BIP® zuiveringsinstallaties bevinden zich in de hogedrukgascilinder en zijn gedurende hun gehele levensduur volledig omgeven door ultrazuiver gas. Conventionele in-line luchtzuiveraars bevinden zich aan de stroomafwaartse zijde van gasregelapparatuur in een omgeving met lage druk. Dit betekent dat BIP® technologie is veel efficiënter in het verwijderen van kritieke onzuiverheden, zuurstof en vocht uit de gasstroom.

De lineaire snelheid van het gas dat door de zuiveraar stroomt wanneer het zich in de cilinder bevindt, is zeer laag. De onzuiverheden blijven zeer lang in de zuiveringsmedia, waar ze gemakkelijk kunnen worden opgevangen. De lineaire snelheid van het gas aan de stroomafwaartse zijde van de gasregelapparatuur is aanzienlijk hoger, wat betekent dat de onzuiverheden gedurende een zeer korte tijd in een externe in-line luchtzuiveraar aanwezig zijn.

Een zuiveringsinstallatie in de cilinder is de perfecte combinatie. Gebruikers van BIP® technologie kunnen ook alle kosten en moeite van het onderhouden van in-line zuiveringsinstallaties elimineren.

Ja. Voor al onze ultrazuivere gassen op aanvraag zijn conformiteitscertificaten beschikbaar. Neem contact met ons op als u een productcertificering nodig hebt.